Нямам ама абсолютно нищо против, а даже обратно, колкото повече информация има толкова е по-добре за човек който нищо не разбира от климатична техника (като мен) да се ориентира мааалко в нещата...Първоначално публикувано от estqwerty
Нямам ама абсолютно нищо против, а даже обратно, колкото повече информация има толкова е по-добре за човек който нищо не разбира от климатична техника (като мен) да се ориентира мааалко в нещата...Първоначално публикувано от estqwerty
Само дето не знам от коя е с 5к по-ефтина само да спомена, че 9kW (най-малката от серията) е над 7к, само системата, без никакви вентил.конвектори или друго (подово примерно).....повече инфо като получа конкретна оферта.Първоначално публикувано от cooler
Което значи, че ще има още поне около 2-3к лв. за монтаж и т.н. съпътстващи дейности...
Поздрави!
5K надолу спрамо предната оферта която излъчи на тошко иначе за твоите нужди според мен 9к е повече от достатъчно особено както е комплектовано с 4к ел нагревател.
продавам 12к монофазна термопомпа на панасоник, нова, била е мостра за презентации на цена 10850 лева с ДДС с 40% отстъпка от цената
предлагам професионален монтаж и двугодишна гаранция...
http://www.climamarket.bg/wp-content...-05.08.101.pdf
Офертата на климамаркет изглежда добре само имай предвид че външното тяло е двувентилаторно и трябва да прецениш дали имаш място каде да го сложиш в този апартамент
Да наистина като цена е доста по-приемливо до това, което си представях, когато се реших да търся по-сериозно такива начини за отопление-охлаждане и БГВ. Но като всеки се притеснявам, малко от факта, че е работила или по-скоро е била експлоатирана като тестов автомобил... Но наистина предложението е доста добро.
А това че е с двувентилаторно тяло отразява ли се на шума? Т.е. нетърпимо голям ли е?
Благодаря предварително!
Не би трябвало да е много по-голям от 9 киловатовото тяло, по скоро имах предвид дали имаш тераса на която да го сложиш...
Голям, голям... колко да е голям...Първоначално публикувано от karaul
[i]Ниво на звуковото налягане dB(A) - 50
Ниво на звуковата мощност dB - 67
Нетърпимо за кого? За теб или за съседите?
Тераса няма защото е на партерния етаж жилището. И мисля да се монтира или на стена (ако позволява) или на земята по някакъв начин.
Поздрави!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307785176[/time]_________________________________________________
Какъв тестов автомобил бе човек - това тяло е било на две презентации по 40 мин всяка?! То е практически ново с пълна гаранция.Първоначално публикувано от karaul
Двата вентилатора при тази мощност означават ПО-ТИХО, а не по-шумно тяло...