Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 34

Едното шофьорче е обезглавено!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Има нещо общо между Чечня и Ирак.

Нефт се казва нещото и то е важно, не религията или правителствата.

Жалко за обезглавения клетник. Платил е сметката на други хора. На тези които са поръчали музиката.

Желанието на иракчани да живеят както смятат за добре, да вярват в който бог си искат е оправдано.

Оправдано е и да защитават свободата си да избират как да живеят, с кого да бъдат приятели и на кого и по колко да продават земните си богатства.

Американците имат работа там, ако искат да отмъстят са 11-ти септември.

Българите не.

НАТО би трябвало да защитава членовете си от нападения на трети страни, а не да е инструмент за отмъщение на територии на края на света. Според мен.

От трети страни, повтарям. Терористите нямат националност. Утре, ако в България открият петрол, нищо чудно, като организатор на някой атентат на майната си да бъде обявен Ценко Шпека от Коньовица. И айде американците или руснаците да ни отърват от световната угроза на тероризма.

За нас той е съгражданин, за някой е син или приятел.

За американците той е collateral damage.

Всеки си има своя истина, но не е задължително истината на американците или руснаците да е и наша.

Ако е така значи сме дупедавци.

А нашите войничета там са за пари, повечето ...

Останалите, защото са гледали повече филми от необходимото.

Направете сравнение как се държат американските войници и как се държат нашите пред камерата.

Нашите държат да изглеждат, като герои от филма "Рамбо", 77-ма серия, въпреки, че нито един от тях не е помирисвал бойни действия никога през живота си.

С това можеш да впечатляват себе си или някоя девойка с естествено руса коса и незавършен 8-ми клас.

Моите извинения към изключенията от тези две групи, ако има такива. Но искрено се съмнявам.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2001

<font color="blue">Около темата

......................

Какво общо имат войниците ни в случая - към тях няма предявени претенции и защо САЩ да отмъщават на Ирак за 11 септември?</font id="blue">

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Malone, ще съм искрен с теб: учудвам се, че се включваш във темата. Не защото аз участвам, а защото въпросът наистина е твърде деликатен.

Въпреки това, като изключим някои дребни вметки за 11 септември, съм напълно съгласен с теб. Искам само едно допълнение от мен да си сложа и то е : Не на войната. Тероризмът е едно от малките и деца, тя си има цяла юрта такива. Той е неин продукт, а не тя - негово следствие.

И добвка към останалите: моля, сдържайте се от класификации от сорта на "резаци", "фанатици", "малоумници", "абдали" и т.н. отнесени или можещи да бъдат отнесени към цяла една раса. С такива класификации и отношение само ще си спечелим арабите като врагове и после ще се чудим, защо ни мразят. Ясно, че има много хора, които не вникват в логиката на събитията, но повярвайте: сигурен съм, че тия неща се случват не защото извършителите са араби, а поради други, съвсем по - прагматични причини...

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

<font color="blue">--- offtopic ---</font id="blue">

@muncho

Споменавам нашите войници там във връзка с поста на ДЗВЕР малко по нагоре. В подкрепа на неговото мнение, че нашия контингент там не е съставен от бойци с опит и с умения да оцеляват и/или да защитават, а от хора отишли за пари или за цветни снимки, които ще им помогнат да се оженят.

Част от официалната мисия на САЩ е да търсят, заловят или премахнат Осама бин Ладен и въобще хората занимаващи се или поддържащи терористични дейности.

Това е общото с 11-ти септември.

Другата част е осигуряването на мира и демокрацията в този район на света, за липсата на които е обвинен Саддам Хюсеин.

Саддам Хюсеин не е вече фактор, а както виждаш те все още са там.

<font color="blue">--- offtopic ---</font id="blue">

//edit

@D3BEP

Дребните вметки на тема 11 Септември сме ги чували.

Да, наистина и аз се учудвам, че се намесвам в такава "твърде деликатна" тема, тъй като те са приоритет на изтънчените интелектуалци във форума. [Joke към останалите участници []]

Още повече, че са твоя запазена марка.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

//edit

@D3BEP

Дребните вметки на тема 11 Септември сме ги чували.

Да, наистина и аз се учудвам, че се намесвам в такава "твърде деликатна" тема, тъй като те са приоритет на изтънчените интелектуалци във форума. [Joke към останалите участници []]

Още повече, че са твоя запазена марка.

<div align="right">Originally posted by Malone*-*14/07/2004*:* 14:48:24</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="blue">Хаха

Добре. Ще се саправя на луд и ще се престоря, че наистина си мисля, че не си ме разбрал, какво съм казал. </font id="blue">

7. Member
    Тук е от
    Dec 2001

<font color="blue"><font color="blue">@Малоне[][][][][]

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Другата част е осигуряването на мира и демокрацията в този район на света, за липсата на които е обвинен Саддам Хюсеин.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Така ли ще си говорим - официалната мисия на САЩ.[][][]

Тръгнали американците да изнасят демокрация - къде????

В страна с хилядолетна история (срещу 200+).

В Ирак всеки ден се образуват нови и нови формирования на верски, племенен, икономически и бог знае още какъв принцип. Мисля, че на всички е ясна причината за американското присъствие - така, че да се говори за 11 септември ми е малко смешно - ако не си спомняте САЩ отидоха да търсят химическо оръжие - за това стана и по-късно скандала в ЦРУ. А после дойде и демокрацията.....[][]

Садам беше диктатор защото това е единствения начин да управляваш Ирак - със сила.

@ДЗВЕРЕ съжалявам, но става въпрос за фанатици и лумпени, а не за араби - никой не обвинява арабите като цяло.</font id="blue">

Предлагам повече да не обсъждаме политиката защото аз съм пророк и виждам всичко (МАЛОНЕ казах ли ти, че може да се закрие темата Кой ще стане шампион в Ф1 - тия фераристи се пропиха[][])</font id="blue">

8.  

9. Тук е от
    Jun 2004

И една малко по-друга гледна точка:

1. Не ме кефи заглавието на темата - това са сънародници, а не "нашите шофьорччета".

2. На кадрите не приличаха на самоубийци, тогава какво ги е принудило да ходят по такива места ...

10. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Казват че някаде в нета имало пълен запис на "убийството"

ама като си спомня записа с чеченеца и руското войниче не ми се търси грам!!!

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ghost, ами върви, бе! Какво чакаш?

Винаги съм смятал, че надъханите изтребители е редно да ходят на война !

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

1. Не си в позиция да ми казваш какво да правя.

<font color="red">По-полечка

КрИс</font id="red">

2. "Надъхани изтребители" можеш да наричаш майка си и баща си, мен - не. Обидите към други членове на форума са забранени, иначе и аз бих се изказал по твой адрес...доста по-красноречиво. За сметка на това ще направя малък разбор на написаното от теб, а изводите всеки сам да си вади.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И сега да седим и да я обсъждаме тази тема, пак кел файда? Надъхваме се срещу арабите.

Утре по този път може да се надъхваме срещу сърбите.

После примерно срещу руснаците.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

- А, кои сте "Вие", които седите, обсъждате си темата (касеща нечовешко деяние спрямо наш сънародник станал невинна жертва) и се надъхвате(!?), защото, явно само "Вие" го правите...при това успешно (друго обяснение за спама, на който ни подлагаш не виждам)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Сороу, батка, апък точно на теб не вярваш, че ще ти промият мозъка така. Не ги защитавам. Обаче това са партизани и начинът им на действие е стандартен. Ако влезат във бой с българския контингент вероятно ще има много повече жертви и от двете страни... </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

- "Промити мозъци" (отново обида към член на форума), "партизани" със "стандартен начин на действие"...тц, тц...интересни клишета, ще спестя коментара. Мисля че на всички е ясно кой гледа много екшъни.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако влезат във бой с българския контингент вероятно ще има много повече жертви и от двете страни </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

- "Експертно" мнение...И като се замисля - мамка му, така стоят нещата! Тези от нас, които не сме така на ясно с военното дело, откъде-накъде ще се сетим, че ако противниците не влезнат в бой, няма да има жертви...

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Тероризъм. Де го тоя тероризъм? </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Няколко реда по-надолу:

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Че тероризъм има, има. Обаче има и въпрос: кои са терористите ? Едните, другите или и двете ???? </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

- Противоречие в едно и също мнение! Май имаме своеобразен рекорд!

Продължавам със същия бисер:

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Преди тея войни нямаше никакви такива работи - само войната в Чечня.

Тук рекорда се подобрява - противоречие в едно и също изречение, което е от същото изказване..хмм...значи, още един рекорд - две противоречия в един пост...Взех да се обърквам вече колко станаха рекордите?

След тях започнаха ужасиите и организации, за които никой нищо не беше чувал, станаха световни, по - могъщи от всички правителства и контролират целия свят с тайната си структура.

-Баси ужаса! Такова изречение няма...

Да ти кажа, с колкото афганистанци съм приказвал, никой не знаеше де се е крил Осама... Може и да е бил в Тора Бора и нищо чудно вече да е погребан и заровен. Което няма да му попречи утре да пропълзи и под нашата граница например и да се свре в Съева Дупка!

-Кой го е грижа с колко афганистанци си говорил!?...Ти помниш ли изобщо в коя тема пишеш!?

И добвка към останалите: моля, сдържайте се от класификации от сорта на "резаци", "фанатици", "малоумници", "абдали" и т.н. отнесени или можещи да бъдат отнесени към цяла една раса. С такива класификации и отношение само ще си спечелим арабите като врагове и после ще се чудим, защо ни мразят. Ясно, че има много хора, които не вникват в логиката на събитията, но повярвайте: сигурен съм, че тия неща се случват не защото извършителите са араби, а поради други, съвсем по - прагматични причини...

Безсмислиците продължават. Да не говорим че изобщо не ме интересува, дали ме мразят "абдалите" или "малоумниците" (познайте за кои раси говоря)...

В заключение:

Обиждаш, спамиш, неуместните ти изказвания опорочават поредна тема...направо се чудя на модераторите защо те търпят...

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Най-близко до моето виждане е мнението на YG.

Нека почетем паметта на нашия съгражданин и да не разводняваме темата с

политика и дебилни съждения от сорта "хак му е - сам си е виновен, кът' се вре дет' не му е работа".

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Казват че някаде в нета имало пълен запис на "убийството"

ама като си спомня записа с чеченеца и руското войниче не ми се търси грам!!!</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

И на мен не ми се търси ;-(

А, в това мнение се вижда и разликата в отношението:

"руското войниче", "едното шофьорче" от една страна и "нашия контингент" - от друга.

В първите два случая имаме хора, които са попаднали в тази ситуация против собствената си воля (особено руското войниче), а в случая с "нашия контингент" говорим за хора, които сами са пожелали да участват във военен конфликт заемайки едната от вражеските позиции.

Шофьорът не е искал да бъде враг никому. Поел е риска да отиде на място, където се водят бойни действия и да пострада по грешка или случайност, но не и някой да прояви враждебност персонално към него.

За руското войниче ситуацията е още по-гнусна - то не е имало никакъв избор, защото, ако не отиде да се бие, се счита за дезертьор (какво ли е наказанието за "неизпълнение на бойни заповеди и проява на страх в лицето на врага").

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Поредната тема, която от опит да се изрази съчувствие и позиция ще се превърне в безмислени спорове и лични нападки. Дали не бихме могли да си го спестим?

А иначе и по принцип цялата ситуация може да се опише с една стара мъдрост:

"Умния човек не влиза там, откъдето глупака се опитва да се измъкне". И това важи както в глобален план за мястото ни в тази война, така и за конкретната ситуация с шофьорите ни.

<font color="red">//edit</font id="red">

Минути, след като пуснах този пост прочетох статията "Пак ли сме и_диотите на Европа" във вестник Стандарт. Препоръчвам ви я!

http://www.standartnews.com/stnews/s...o/s4140_17.htm

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@muncho

От постовете ми е видно, че съм съгласен с твоите твърдения.

Някой обобщаваше всички под "араби".

Мисля, че се повтарям. Терористите нямат националност. Едно е да убиваш нашественици, друго да убиваш невинни хора, нямащи нищо общо със ставащото в страната ти.

Онази вечер гледах по БТВ мисля, наш ... не помня, политик или служител на външно министерство. Вероятно се е занимавал с арабистика, тъй като изговаряше перфектно имената на градове и лица на арабски и демонстрираше завидни познания по психологията от този край на света.

Та той каза, че съществуват 39 правила на джихад, но нито едно от тях не посочва обезглавяването на невинни хора.

Така че, самите араби, като общност нямат никаква вина и не мисля, че е редно да разпалваме подобни страсти. Много е опростенческо подобно разсъждение.

<font color="red">--- rem ---</font id="red">

Хм ... два последователни поста на Ghost ...

Съмнява ме, че е имало нещо hot между тях, което е изтрито ...

[8D]

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Хм ... два последователни поста на Ghost ...

Съмнява ме, че е имало нещо hot между тях, което е изтрито ...

[8D]

<div align="right">Originally posted by Malone*-*15/07/2004*:* 09:40:28</div id="right">

Мен ли имаш предвид? Абе все ми е тая, но не съм писал там.

@Muncho - с последното ти твърдение в синьо съм съгласен, но от предния ти пост не ставаше ясно кого точно визираш.

@Ghost - аз лично нямам нищо против конските фъшкии, с които ме подпука.

<font color="red">Леко

КрИс</font id="red">

Но проявявам разбиране, няма проблем.

@Към модераторите: Хора, не знам какво става с вас. Може да ви харесва да се заяждаме или нещо такова. Честно, не ми пука толкова за това. Ама как може да му търпите на шовинистичните изказвания. То само това съдържат изказванията му - другото са безсмислени коментари. Затваряте теми често само пради неразбиране, а това тука стои. Ако искате, за компенсация изтрийте и моите изказвания, ако не ви стига - можете и да ме изхвърлите, ама тея обиди към арабите в последователни постове и изблици на тъпотия и то точно в такъв момент малко не говорят добре за вас.

В арабския свят в момента имаме заложник и други проблеми.

Това е публикация в интернет.

Сигурни ли сте, че никой не я чете ?

Или проблемът е само да се надприказваме? После пак ще фърчи из форума огън я за Либия, я пак за Ирак, я за Афганистан....

Еми браво !<font color="red">

И какво ако я чете? Да му трия мненията на човека ли?

КрИс</font id="red">

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

//------------out of space

Не, не е имало нищо м/у моите постове - първият е "посветен" на D3BEP, а вторият е по темата.

С първия се надявах да провокирам модераторска намеса и D3BEP да коригира поведението си. Очевидно не успях - намеса имаше, но беше неадекватна (изтри се израз от мнението ми, който по-долу се използва свободно и получих мъдрата забележка, гласяща "По-полечка") и ,естествено, D3BEP продължи с глупостите.

Това е резултатът. Не ме удовлетворява. Не смятам повече да се занимавам със случая.

End of story.

--------------//

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

колкото пъти вляза в темата се заричам да не пиша, и всеки път започвам и написвам по няколко абзаца, които после не пускам. защото си знаех, че насам ще отиде всичко.

извинявам се, че съм най-големия циник, но:

-който го е страх от мечки, не ходи в гората

-сам си си виновен

-лаком г*з (глава затрива)

-нищо, ама нищичко не разбираме от арабска народопсихология!!!

-ама хептен нищо пък не можем да направим

-всяко чудо за три дни

-не е първия, нито ще е последния случай

-неверникът не е човек

-животът е нищо, ако е даден в прослава на бога (който и да е бог!) (и ислямът и християнството са войнстващи религии)

-в борбата с тероризма (персонално явление) правителствата (обществени структури) са безсилни поради липсата на официални лостове за манипулация на събитията

вчера говорих с един приятел и той ми зададе един мноооого резонен въпрос: "след колко време, мислиш, вече никой дума няма да си спомня и говори за тоя случай? седмица? две?"

приятни разсъждения и чесане на езици

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Едното свети, а другото не
    От todor_l във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 17-12-07, 22:01
  2. Искам нет на 2 PC а само едното е с нет
    От Lotto_B3 във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 10-06-04, 11:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе