Резултати от 1 до 12 от общо 12

Проблеми с мравки или къде има домакински форум?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2004

Имам сериозен проблем с мравки в апартамента. Преди 2-3 започнаха сериозна "инвазия" в кухнята и не знам от къде се взимат. Имам някакъ ментелив препарат ама той става само да избива тия дето ги виждам. Трябва ми нещо (препарат, стратегия) че да ги махна от апартамента 100% и завинаги.

Та ако някой има съвет -- да го дава, ако не то поне ми кажете къде има домакински или подобен форум където някой би могъл да ми помогне.

Благодаря предварително!

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Бяха ме нападнали на 4-ия етаж миналата година.

Жена ми ги умори с някакъв тебешир за мравки за 2 дни..

Драсна две линии през балкона и това им беше...

4. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Сол. Освен с тебешир се морят и със сол. Посипва се на и около мястото, където виждаш, че излизат. За 24 часа ще са обърнали крачката нагоре. След това една акция с прахосмукачка и проблема е решен.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Домакиснки форум или нещо подобно трябва да има в clubs.dir.bg иначе вой в аптекета и ХЕИ-то какео препарати имат за мравки. КЛИНЕС правят всякакви препараи за различни гадинки.

6. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Можеш да ги изгониш и с обикновен тебешир. Аз имах подобен проблем, не можах да намеря специален тебешир против мравки, а не можех да ползвам отрова... Взех от една книжарница бял тебешир и натрих с него мястото, откъдето минаваха мравките. След 2 дни нямаше и помен от тях. Без отрова и без трупове. [] Ако не намериш достатъчно информация, можеш да питаш и някой пчелар. Доколкото знам, за прогонване на мравките от пчелините пчеларите използват доматени стебла, олио, изгоряло машинно масло и др., т. е., можеш да получиш адекватна информация от тях. Успех!

7. Тук е от
    Jul 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Сол. Освен с тебешир се морят и със сол. Посипва се на и около мястото, където виждаш, че излизат. За 24 часа ще са обърнали крачката нагоре. След това една акция с прахосмукачка и проблема е решен.

<div align="right">Originally posted by Profita*-*08/08/2004*:* 19:08:12</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

няма да умрат от сол.

NaCl не е отрова - мравките просто я заобикалят.

за прахосмукачката не знам и не разбирам - сигурно работи..

не съм домакиня, но знам - сол не помага - пробвай със захар в съседния апартамент/диверсия може би/ или пак захар някъде извън апартамента ти - доста е евтино - само кинта на месец - еко-природосъобразно е ...- е, .... ще има прираст на мравки, ама и те "душа носят" - поне така разправят поповете... бухаха

8.  

9. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Невежеството било демонична сила и щяло да стане причина за хиляди нещастия...

<font size="1">перефр. /К.Маркс/</font id="size1">

10. Member
    Тук е от
    Jun 2004

Благодаря на всички!

Ще пробвам методите и ще видим какво ще стане

11. Member
    Тук е от
    Jun 2004

За жалост сега вече имам мравки в целия апартамент така че с тебешир или каквото и да е друго подобно средство изглежда че няма да мога да им противостоя... особено като не знам откъде точно идват.

В Google намерих следната страницаЛ http://www.marmaks.business.bg/

Някой да е ползвал подобни средства или да е чувал нещо? Всичко звучи направо иделано, което е леко съмнително. Освен това имам и котка вкъщи а на това не пише дали е вредно за домашни животни или не.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Извесно е, 4е не може да се спе4ели войната с тези гадинки, а само оделни битки за съжеление ..... Аз също съм имал проблеми с тях и единственото което ми помогна за най-дълго време и то срещу хлебарки, а те са най трудни за морене е КЛИНЕКС!!! Така 4е послушай какво ти каза Julian /и аз /, но не храни големи надежди това е само една битка ...... след време отново трабва да водиш такава но като смениш препарата с нещо друго, после пак и пак и т.н............

Машинките които се предлагат само ОГРАНИ4АВАТ нашествието на гадини и са безвредни за домашните животни /поне така пише/! УСПЕХ ! ! !

13. Тук е от
    Aug 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Невежеството било демонична сила и щяло да стане причина за хиляди нещастия...

<font size="1">пер<font color="red">е</font id="red">фр. /К.Маркс/</font id="size1">

<div align="right">Originally posted by Profita*-*11/08/2004*:* 10:34:57</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

14.  

15. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Благодаря, Смарти. Наистина съм трогната от вниманието ти. (без ирония или сарказъм)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 9
    Последно: 22-06-07, 16:42
  2. нов форум
    От zoro във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 5
    Последно: 12-08-05, 11:12
  3. Форум
    От Waverunner във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 4
    Последно: 24-06-03, 23:54
  4. Нов форум
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 91
    Последно: 26-03-03, 18:45
  5. E, т`ва е Домакински уред!
    От 3Di във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 24-02-03, 23:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе