Резултати от 1 до 6 от общо 6

Фискализиране на касов апарат

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #1

    Фискализиране на касов апарат

    Някой знаели как може да се направи фалшиво фискализиране на касов апарат ЕЛИТ мобил на Дейзи технолоджи. Целта е на бележката да шише фискален бон , данъчен номер и булстат. Това трябва да стане без да се регистрира касовия апарат. Някой знаели как може да стане. Не ми разправяйте че това е незаконно и т.н. Никой няма да спечели от тази работа и затова и пари не ми искайте за да го направите.

    Предварително благодаря.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #2

    Фискализиране на касов апарат

    Това, за което питаш, не е никакъв проблем да се направи. Ама абсолютно никакъв. Въпросът е - след това този оборот ще се отчита ли някъде? Ако не - какво толкова... Само че всеки ЕКАФП и модул ФП си имат уникални номера, които излизат на фискалния бон, и може да се проследи на кого са продадени. Ако и това не е от значение - действай смело !

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #3

    Фискализиране на касов апарат

    Няма проблеми само кажи как да я пусна ш******а фискална памет.

  5. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #4

    Фискализиране на касов апарат

    Един мой познат препрограмираше EPROM-a с най обикновен програматор и излизаше, каквато искаш фирма с надпис фискален бон.

  6. Novice
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2
    #5

    Фискализиране на касов апарат

    И как точно?

    въпросът беше <font color="red">Как</font id="red">

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това, за което питаш, не е никакъв проблем да се направи. Ама абсолютно никакъв. Въпросът е - след това този оборот ще се отчита ли някъде? Ако не - какво толкова... Само че всеки ЕКАФП и модул ФП си имат уникални номера, които излизат на фискалния бон, и може да се проследи на кого са продадени. Ако и това не е от значение - действай смело !



    <div align="right">Originally posted by Slero*-*01/09/2004*:* 08:33:23</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #6

    Фискализиране на касов апарат

    Въпросът има две страни:



    1. Техническа - именно за нея писах, че не е проблем. Нямам опит с апаратите на Дейзи (всъщност съм програмирал такъв, но не помня дали беше фискализация или програмиране на артикулни групи), но съм работил доста със Samsung и Datecs, макар че беше преди години. Така че говоря за тези марки апарати, но и при останалите едва ли има голяма принципна разлика. Когато ЕКАФП не е фискализиран, на касовия бон не се изписва данъчен номер, нито думите "фискален бон". Самото фискализиране се извършва, като се влезе в режим "програмиране", "фискализация" (било то с ключ или клавишна комбинация), въведе се данъчния номер и след няколко потвърждения апаратът отпечатва бон "въведен в експлоатация" и т.н. От този момент нататък всички бонове съдържат въведения данъчен номер и думите "фискален бон", т.е. отговарят на изискванията на специалната "Наредба за отчитане продажбите в търговските обекти" (май така се казваше, сега не ми се рови в АПИС да я търся, но ако някой иска, мога и да кача някъде пълния й текст за download).



    2. Формална - именно тук е проблема. Споменатата по-горе Наредба определя фискализирането да става в присъствието на упълномощен от фирмата-производител или вносител сервизен техник и данъчен служител (поне едно време беше така). След техническата фискализация се попълва протокол за въвеждане в експлоатация на ЕКАФП, въз основа на който се издава свидетелство за регистрация на същия. То трябва да се съхранява в съответния търговски обект и да се представя при проверка от компетентните органи. Без регистриране на ЕКАФП в данъчната служба на практика с него не може да се отчита оборот - на бележката ще пише "фискален бон", данъчен номер и Булстат и всичко ще изглежда като истинско, но при проверка нещата няма да минат.



    Да обобщя: "фалшиво" фискализиране в смисъла, в който Julian пита, е възможно да се направи, но едва ли ще му върши много работа (е, зависи за какво ще се използва, например онези мургавите на Илиенци, дето ти шепнат "Фактури, фактури" с ударение на първата сричка мисля, че точно така работят). Риск обаче има, и то сериозен, така че трябва да се прецени дали си струва...



    <u>EDIT</u>: Ето текстовете на нормативните актове (формат .DOC):

    Наредба 4

    Наредба 6

    Наредба 9

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Касов апарат с връзка към НАП
    От goiko във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 01-02-12, 20:08
  2. Продавам касов апарат ELTRADE A300
    От vancho20 във форум Приключили продажби
    Отговори: 19
    Последно: 20-11-11, 22:38
  3. Сверяване на дата на касов апарат MP 55M
    От Johny22 във форум Друга битова техника
    Отговори: 2
    Последно: 28-09-11, 21:56
  4. Касов апарат с данъчен терминал за връзка с НАП?!?
    От V_Simeonov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 30-06-11, 11:52
  5. Съвет за гсм апарат
    От Smurfa във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 12
    Последно: 30-03-08, 11:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе