Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 33

Бойкота имаше успех... Радвайте се "Глобулци" :-)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Пичове, ама вие наистина като че ли си вярвате, че протестът ви е довел до новите тарифи, а те не са запланувани 3 месеца по-рано по случай годишнината...

Смешно е...

FearMe, 5.4 лв намаление по твоите сметки ти се струва малко ли??? Ако приемем, че са ти вярни изчисленията не разбирам ехидния ти тон. 5лв са 10% от сметка 50лв!!!

Ти какво очакваше - повече от 10% намаление ли?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пичове, ама вие наистина като че ли си вярвате, че протестът ви е довел до новите тарифи, а те не са запланувани 3 месеца по-рано по случай годишнината...

Смешно е...

FearMe, 5.4 лв намаление по твоите сметки ти се струва малко ли??? Ако приемем, че са ти вярни изчисленията не разбирам ехидния ти тон. 5лв са 10% от сметка 50лв!!!

Ти какво очакваше - повече от 10% намаление ли?

<div align="right">Originally posted by КрИс*-*18/09/2004*:* 01:08:48</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Даже не са 3 месеца, ами 6, като първо атакуваха корпоративните клиенти на МТел с доста конкурентни оферти. В отговор на това, преди месец МТел предложиха нови, още по-изгодни тарифи за тези си клиенти. Миналата седмица Мтел бяха първите, които ни предложиха фиксиране на месечна сума за разговори в затворената група. Тази седмица Globul направиха същото. МТел пък пуснаха "милиционерската" тарифа за индивидуални клиенти в корпоративна група. (12 лв. с 25 мин и 0.2 лв./мин. към МТел). Сега пък и Глобул я пускат масово. Бе въобще да са живи и здрави Глобул, които почнаха свалянето на цените и така ми докараха текущите тарифи на МТел [:D] - за мен намалението е над 15% за национални разговори и 30% за международни...

Обаче не се заблуждавайте, че протестът е довел до това. Когато десет корпоративни клиента със сметки от по 5-6 хил. лв. се прехвърлят от МТел към Глобул това значи пропуснат оборот от 1 млн. лв. за срока на договора. Това е болезненото за фирмата, а не смешните (моля да ме извините за израза) бойкоти на примите и би-кънектите (баф мааму, напълно съзнателно да не използвам услуга, която съм предплатил - е те това не го разбирам).

btw, за петте лева КрИс не си прав... Ами те са примерно 50% от 10 лв., ама пак си остават пет кинта (една малка пица, 2-3 кутии цигари, 6-7 бири и т.н.). Това ми напомня случката с цените на студентските карти за градския транспорт - ма 50% увеличение ли беше, 100% ли, протести, хепънинги, медии, интервюта... И за какво? Май беше пак за 5 лв. Или за 2 лв.? Месечно...

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

крис, 5.40лв = пица + кола. те няма да направят никого по-богат или по-беден.

проблемът е съвсем другаде - че не ни е стандарта куцо, кьораво и сакато да се мъкне с мобилен. не ни е стандарта 10 годишни пикли да си мерят телефоните, но да са вътре с една 10-левова prima/b-connect. "на гол тумбак чифте пищови" - може да си без работа или да си с 200лв заплата, но е въпрос на чест да имат телефон за 600лв. ами скъпи ще са ти разговорите, като заделяш 20-30% от заплатата си да питаш приятелите "в кое кафе сте?", вместо с този телефон да вършиш работа.

процентът си е процент, но истината е, че хич не им дреме на mtel/globul за потребителите със сметки <100лв. те са само за престиж: "изпратете смс и кажете колко милиона са нашите абонати. 3 милиона..." (мтел) и "ние сме най-бързо развиващия се мобилен оператор вече с един милион абоната" (глобул - най-бързо развиващия се... т.е. втория)

импровизирам: 20% от приходите от разговори са от малките потребители, 80% от корпоративните клиенти. корпоративните клиенти винаги са на индивидуални договори. ergо, тях промоциите не ги интересуват. на тези 20% правиш ефективно намаление около 1-2% и какво се оказва - бълха те ухапала, но пък имиджът ти на социално ориентирана компания нараства. и утре едните ще обявят 5 милиона, абонати, другите 3 милиона и ще се чудиш "абе върнаха ли се българите от чужбина, че пак станахме 8 милиона?"

за десерт си оставям любимата приказка за подобни случаи - който си купува ролс ройс не пита колко гори, просто защото му е все едно.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<font color="blue">//offtopic

@FearMe

Хихихи, ама тук успях да те изпреваря! Щото вече беше почнало ми писва - засиля се да постна нещо и кво? FearMe ми пуснал мнението и се подписал под него []</font id="blue">

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

@FearMe, разбирам те, но по твоята логика и двата оператора трябва да работят само за корпоративните си клиенти - така излиза. Дреме им за нас - ние сме дребни риби - бълха ги ухапала, че 100 абоната утре ще си купят "Прима", вместо "Би-Кънект" (примерно), или че ще си спрат абонаментния договор. Такива "врътки" стават всеки ден. Но не е точно така. Защото тези потребители (с карти и мижави договори) са мнозинството в случая и трябва да бъдат удовлетворени. Дето имаше една приказка "трябва хем вълкът да е сит, хем агнето да е цяло". Защото утре именно те могат да станат "корпоративни клиенти" или да довлекат такъв, доволни от услугата на определен оператор. Абе няма да навлизам в излишни подробности, просто ще кажа, че тук парите не са най-важният фактор, а масата, която ги прави. "Капка по капка - вир става", не го забравяй. Не може всички да си позволят да си купят Ролс-Ройс, затова има и толкова много други видове коли. И затова тези, които могат да си го позволят са малцинство.

Аз също не съм убеден, че именно бойкота е довел до намалянето на цените, но ще ти кажа, че според мен той е допринесъл за това - ускорил е процеса. Тъпо е да си мислим, че чрез един такъв бойкот могат да станат някакви чудеса - особено тук, в България. Но все пак той получи очакваната гласност, хората разбраха и операторите (дори поне малко) се стреснаха - вярвай ми.

И още нещо: 5 лева са си 5 лева и много зависи какво ще си купиш с тях. В твоя случай са "пица + кола", но в друг са "7 хляба", които ще те държат заситен доста повече време.

7. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Всички май са разбрали, че намалението на цените си е чиста манипулация на общественото мнение и най вече не е заради никакв бойкот. Датата е просто, за да се намери официален повод за това, целта и стратегията както каза Raid по горе е отлежала и предвидена много по-рано. А и не забравяйте, че всеки спад на цените трябва да се компенсира от друго увеличение. Иначе балансът няма да им се равни (но това ние ще го разберем по-късно) []

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">когато си вземах мойте 3 карти ме питаха от коя дата искам да ми ги пуснат

<font size="1">Posted by XaMaB - 17/09/2004 : 15:58:13 </font id="size1"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

А мен никой не ме пита. На следващия ден, в който си взех картите ми пристигна фактурата с една хубава и прегледно напечатана сумичка, отчитаща таксите ми за период от <u>един месец</u>.

Ей на това му казвам аз бизнес политика - Браво! Ставам на крака и аплодирам бурно...

Хора, не правете моята грешка и ПИТАЙТЕ кога ще ви изтече отчетния перод, за да не плащате за нещо, което дори не сте имали възможността да ползвате!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Защото тези потребители (с карти и мижави договори) са мнозинството в случая и трябва да бъдат удовлетворени.

<div align="right">Originally posted by IvO_tm - 18/09/2004 : 10:41:30</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Този тип "клиенти" в общия случай са напаст за оператора. Не познаваш ли хора, които - колчем мине някой и друг месец - натрупват голяма сметка на телефона си и вместо да я платят, бягат да купят нова Prima? От гледна точка на бизнеса, крайният клиент е много по-труден от корпоративния, що се касае до навременно плащане на сметки и събирането им при некоректност. Тези клиенти даже и да са болшинство като брой номера, по-горе беше обяснено колко по-малко пари носят от корпоративните клиенти на мобилните телекоми.

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

@Dark Skywalker, така е, но погледнато глобално именно малките, но многобройни клиенти правят повечето пари за оператора. Ще взема за пример себе си - аз съм с "Би-Кънект", но мисля че правя сметка колкото 2 абоната на "Основната програма" (с таксите), затова мисля, че трябва да имам претенции. Щом предлагат тази услуга и щом съм избрал нея, значи аз също "имам глас", не е ли така? Предпочитам да си предплатя (т.е. застраховам) и то този начин да съм сигурен, че няма да ощетя никого (нито ще избягам от финансовата отговорност), поради каквито и да е причини. Познавам доста хора, които не си плащат сметките, но пък то в коя сфера не е така? Вземи "Софийска вода", "Парно", "НЕК"... Тасива хора винаги ще има, но не за това е приказката. Не ги оправдавам. Напротив. Но в крайна сметка, колкото е по-всеобхватна една услуга, толкова и потреблението е по-високо и оттам - мъките по-големи :-). Свят голям - хора всякакви. Живот.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2004

И аз определено не съм съгласен, че некорпоративните клиенти са без значение! Както и да го смятам ако аз съм оператор ще предпочета да взимам 0,78 лв. за 1 минута /Прима/ вместо примерно 0,12 /разговор в "Корпоративна група" на Мтел/. Е ама тоя "корпоративния" щял да говори повече... За да направи същата сметка трябва да говори 6,5 ПЪТИ повече, което означава 6,5 повече трафик. От всичкото нагоре като си купиш примата ти плащаш преди да си ползвал услугата, т.е. плащаш АВАНСОВО, а това е много хубаво за този, който прибира парите...

И не мисля, че тея корпоративните са множат като зайци. Те са общо-взето определено количество и не могат да генерират ръст в печалбите на телекомите, защото ако миналия месец си говорил за 5000 лева, тоя ще говориш приблизително пак за толкова. Печалбата почва доста да зависи от ония потребител с предплатената карта, който е поръчал картинки и мелодиики с SMS по лев-два, а също, ей-така от скука, е участвал е в безумните телевизионни игри. Да речем, че е изпратил 10 от немного скъпите смс-а. Това значи, да речем, 12 лева с ДДС. Трафика за смс-ите е колкото за 10 сек. разговор, а печалбата е доста приятна. За толкова пари нашия приятел - "корпоративния клиент" ще трябва да получи мулкулна треска на ченето от говорене...

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

A аз пък честно казано си мисля, че нищо не сме разбрали. Естествено, че намалението е и заради бойкота. Естествено, че е и запланувано, но - не точно към тази дата.

Показателен е и самият факт, че промените не са подготвени, а влизат една през друга.

Намалението е запланувано, много ясно, отдавна се наблюдава определена цикличност в промените на цените на операторите, а сега се очаква и трети лиценз.

Но:

Имаше протест. Хиляди хора. Статии нялаво - надясно, писаници по интернет и т.н.

Видно е, че Глобул не бяха готови да променят цените - ето - спрели записвания, правели незнам кви извънредни срещи. При протеста обаче е ясно едно - който действа първи и по - бързо - той ще обере овациите. Това е. Не знам какво трудно имаше да се разбере това още преди протеста. И последваха промените - малки, големи - все тая - набързо направени. Какво следва от това:

Ами: Ако има следващ протест, той най - вероятно ще натисне любимеца М-тел.

Цялата тая армия, която пишеше по интернет и наляво - надясно, се води, че си е постигнала целите. Оттам изведнъж армията от врагове, стават приятели и рекламни лица на глобул пред обществото.

Тоест, става извънредна супер масирана обществена кампания без пари. Цена, която си струва да се въведат новите тарифи с - да кажем месец по - рано.

Нищо толкова сложно. Елементарен рекламен трик, на който залагахме и ние - потребителите. Всичко е до интереси.

Естествено, в медиите Глобул няма да изкарат повишението че е заради за протеста. Защо? Ами елементарно. Ако кажат така, следват следните неща: протестиращите може да се вземат твърде на сериозно и да има нов натиск с много повече участващи; става ясна освен това комерсиалната цел на това решение; докато ако си мълчт или отричат, изглежда, че са намалили цените от любов към обществото.

И, честно казано - аз нямам против да кажа добра дума за Глобул. Мисля, че си го заслужиха. Полза от общо приказки няма, ако и да не знаете, след датата, която ви писах за протест, имаше и други дати и часове, а към момента май няма. Та следейки само събитията в този форум и вашия телефон, мисля, че сте изпуснали голямата част от бала с маски. Бал, от който почти всички си тръгнаха весели.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

искате ли малко "параноя"?

-мтел организира подмолно "протест", за да принуди глобул да свалят цените и намалят печалбите си

-глобул организира подмолно "протест", за да могат да свалят веднага цените и да станат "добрите"

-мтел и глобул се наговарят да спретнат обществен протест, за да могат да свалят цените, за да поставят третия лицензиран пред още по-трудни условия по набиране на клиенти, защото в нашата малка татковина да има 3 оператора... трудна работа. пазарът вече е изключително ценово, а не продуктово ориентиран, така че по-ниски заварени цени - по-малко клиенти за третия. то къде ли и нови клиенти - единия с 3 млн, другия с 1 млн абонати...

exodus: да сте видяли огромни опашки пред мтел/глобул от хора, желаещи да се възползват от невероятното намаление и изключително изгодните вече цени на мобилните услуги?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Тихо сега, Фиърми, че имам работа. Моля ти се!

От Глобул и от М-тел ми преведоха парите за темата, дето я постнах тука.

Тихо, моля ти се, че ме разсейваш и ако се объркам, ще трябва да почвам броенето отначало, а си е бая купчинка [:D]

16. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Цитирам hristot от Data.bg

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

ГлоБул пуска на пазара от днес нови абонаментни програми на по-ниски цени. Абонатите на компанията всеки месец, само срещу определен месечен абонамент и без допълнителни месечни такси, ще разполагат с определен брой минути за разговори с всички национални мрежи. Настоящите и бъдещи абонати на GloBul вече ще заплащат по-ниски цени за месечния си абонамент и реално ще имат по-голям избор от абонаментни програми според специфичните си нужди.

От понеделник месечните абонаменти за вече познатите на потребителите програми GloBul 60, GloBul 120, GloBul 240 и GloBul 480 намаляват средно с 10 %, а от мобилния оператор предлагат и три нови програми: GloBul, GloBul 10 и GloBul 30. Намаляват и цените за минута разговор след изчерпване на включените минути.

Съвсем скоро ще стартира и услугата "за приятели", при активирането на която, всеки абонат ще може да говори с три номера от мрежата на ГлоБул на цени от 0,06 до 0,25 в зависимост от избрания пакет.

Някой да знае нещо по въпроса [?] Всичките услуги ли се намаляват от днес или както вече се писа само някои [?]

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

clubs.dir.bg -> club globul.

има няколко теми с доста информация за новите цени (но нищо официално засега.)

18. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Направи ли ви впечатление, че при новите "по-ниски" цени на Глобул първоначалното таксуване вече не е 15, а 30 сек. - май и тук отиваме в графата "Дървени промоции"!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Имаше ли нужда от маслен трап?
    От Stanio във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 2
    Последно: 23-08-12, 02:16
  2. в новата ми пералня имаше вода :(
    От vicranovski във форум Бяла техника
    Отговори: 1
    Последно: 13-12-08, 18:33
  3. имаше, а сега го няма
    От pate във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 09-12-05, 18:20
  4. Имаше една програма,която беше за Т на CPUто
    От batfilcho във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 13-10-05, 14:12
  5. Имаше една стара игра...
    От Cko във форум ИГРИ
    Отговори: 10
    Последно: 20-12-02, 02:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе