Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24

кабеларките - и те плачат за бойкот

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Абе, @DЗВЕР, от коя книга преписваш? :-) Представям си те как чинно си поседнал на стол с мека тапицерия, разтворил учебник по икономика и благо набиваш по десетопръстната, като дори не вдигаш поглед за да видиш дали случайно не ти се е бъгнал форума... ;-) Майтапче де, не се връзвай. :-Р

Аз си мисля, че положението в която и да е сфера на икономиката и лакомията за "бързо заботяване", следва строго определения принцип "Селско невидяло, кат видяло се <font color="red">(censured)</font id="red">" в пикантно съчетание с поговорката "Бий магаре, по-магаре". Колкото и да ни друсат и брулят като сливи, всеки си мисли, че можем да се наведем "още малко"... нека мине и този път... ох, само нека мине... мммм... Ама проблема е, че от прекалено дългото навеждане, икономическият ни гръбнак се е схванал и кой ни мине отзад, все ни <font color="red">(censured)</font id="red">... :-)

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<font color="blue">Не преписвам. Наизуст си приказвам. Може и да допускам грешки, но предпочитам така. Други преписват наготово половината си отговори, ама да не ви пука.</font id="blue">

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

кабелната скача във връзка с вдигането на долара. Или той скоро май не е мърдал? Е значи скача във връзка с вдигането на бензина. Все пак шефовете на евроком/центрум груп/софия кабел/квотосесетите кабел и те коли трябва да карат. Аз кабелната си я спрях. Като гледам още доста хора също са се запътили натам.

относно показателите на Лупус:

парното също е спряно.

за домашния телефон също много му се каня. (единствено го държа за да има някой и друг познат да има къде да звънне)

тока за съжаление не виждам как може да се спре.

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Доколкото знам причината е че ги юркат да си променят инфраструктурата по европейски стандарт. Демек на места да преокабеляват цели квартали. Адаша ще каже по-точно.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

А за това, че много от кабеларките са мазали яко наляво - надясно, хвърляли са кабели къдет им падне и по тях висят обесени хора и не са спазили закон, ни ред, аз сега трябва да плащам, така ли? С туй пък хич не съм съгласен. ЗУТ е приет много отдавна. Ясно е казано там кое къде може да минава. Не съм виновен, че сега са тръгнали проверките. Нито съм виновен, че на онея по друг начин им е било по - евтино да ме стрижат. Ревали сме по тоя въпрос.

Утре ако се окаже че някоя няма лиценз - и лиценза и аз да го платя.

А защо не и гаранцията на някой неин шеф в затвора?

Говоря принципно - аз така или инак нямам кабелна.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Доколкото знам причината е че ги юркат да си променят инфраструктурата по европейски стандарт. Демек на места да преокабеляват цели квартали. Адаша ще каже по-точно.

<div align="right">Originally posted by fori*-*21/09/2004*:* 17:47:32</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Прав си! Една от причините е тази, има и още други, но не виждам смисъл да навлизаме в детайли. Трудно ще убедиш някого, който счита, че в България всичко трябва да поевтинява, а заплатата му само да расте в противното.

За потвъждение виж и тук:

http://www.setcom.bg/news/forum/topi...TOPIC_ID=16854

Май най-добре ще е да се създаде нова тема със заглавие:

"Тотален бойкот на цивилизацията" и девиз "Назад към природата".

XaMaB почти го е постигнал. А сега идва ред и на LAN мрежите - и те ще трябва да си вкарат кабелите под земята. Очаквам всеки момент да ги юрнат.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Никой не иска всичко да поевтинява, а заплатата да расте. То това икономически е неосъществимо и крайният му изход сигурно пак ще бъде инфлация.

Искам ясни правила и пазарни принципи. Ама ги няма.

В учебника пише: търсене и предлагане на пазарЯ: една линийка надолу и една нагоре, Където се пресичат, там става цената.

Кажи, ти(хипотетично) какво си направил за участието на клиентите ти в ценообразуването? Анкета? Допитване? Проучване на доходите им(твоят ареал)?

В 90% от случаите отговорът е: нищо. Изместваш кривата и очакваш клиентите, с които не си се съобразил да не местят своята. Е как бе, джанъм?????

Може да стане - улучил си случайно верния път, или пък клиентите ти просто са тъпи и неангажирани. Но пък няма да става всеки път. Отгоре на това не е сигурно, че си уцелил вярната цена. Няма гаранция, че клиентите след време няма да се откажат. Или пък, че няма да се окаже, че те са способни да платят и три пъти по голяма, ама не си се възползвал.

И после се сърдиш, че искали бойкот. Ами ше искат. Ако си голяма кабеларка, може и да не ти пука, ама ако си малка....

Щото цената е договор между двама. Когато двамата не седнат да го договорят тоя договор, го прави всеки за себе си както му отърва.

А за горния ти довод за увеличението, виж по - горния ми пост.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А за това, че много от кабеларките са мазали яко наляво - надясно, хвърляли са кабели къдет им падне и по тях висят обесени хора и не са спазили закон, ни ред, аз сега трябва да плащам, така ли? С туй пък хич не съм съгласен. ЗУТ е приет много отдавна. Ясно е казано там кое къде може да минава. Не съм виновен, че сега са тръгнали проверките. Нито съм виновен, че на онея по друг начин им е било по - евтино да ме стрижат. Ревали сме по тоя въпрос.

Утре ако се окаже че някоя няма лиценз - и лиценза и аз да го платя.

А защо не и гаранцията на някой неин шеф в затвора?

Говоря принципно - аз така или инак нямам кабелна.

<div align="right">Originally posted by D3BEP*-*21/09/2004*:* 18:51:21</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

@D3BEP,

Пак се изказваш неподготвен.

Промените в ЗУТ, които касаят мрежите за кабелна телевизия и тези за предаване на данни са от края на миналата година, а промените в наредбата са едва от две седмици!

И ми е много интересно - ти някога създал ли си нещо в живота си - ей така с ръцете си, с ума си, с таланта си и да можеш да го покажеш на света с чувство на гордост - "Това аз съм го направил"???

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

@D3BEP,

И ми е много интересно - ти някога създал ли си нещо в живота си - ей така с ръцете си, с ума си, с таланта си и да можеш да го покажеш на света с чувство на гордост - "Това аз съм го направил"???

<div align="right">Originally posted by Lupus*-*21/09/2004*:* 19:15:29</div id="right">

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Тука ме хвърли в голяма изненада(тъч). Много голяма.

Значи с риск пак да "почна да се обяснявам" вметките "примерно" "в общия случай" и т.н. целяха да ти кажат, че говоря не за теб, а по принцип. За политиките на твоята кабелна мога да съдя само по личните качества, които си показал във форума, което хич не е много. Ще е най - много чудно да оценя икономическите показатели на твоята фирма така.

По другия въпрос: Ами не знам кое намираш за съществено и важно. Може би - ценностите ни в това отношение се разминават. Това е почти сигурно. Което не прави моите тъпи или твоите безсмислени. Пък и от друга страна имам още живот пред мен.

Ако пък целта на това изказване бяха ти да кажеш на хората, какво "нещо" си създал - еми - кажи го, нямаше смисъл от тая прелюдия [:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 63
    Последно: 22-02-06, 14:52
  2. Клиентски бойкот
    От D3BEP във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 88
    Последно: 09-09-04, 09:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе