Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22

Как да започна в 'компютърния' бизнес ? :)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">breiii, ПИСАЛ съм че са ми ЯСНИ тези разходи и че НЕ ВЛИЗАТ в тези пари []

<div align="right">Originally posted by Pa3KaTaH - 12/10/2004 : 11:53:11</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Хвърляй се смело с главата напред. Няма нищо лошо да си една от многото фирми, които поръчват копютрите сглобени и ги продават от собствено име. Не се интреисувай за разходите в подробности, защото това е нещо, което може да те откаже завинаги от чатния бизнес. А, ако решиш все пак да ги планираш умножи най-песимистичната цифра по две, за да се доближиш до истината. Имай пред вид, че повече пари се изкарват от допълнителни услуги, отколкото от продажба на хадуер. Познавам много от т.н. "известни" фирми, които не държат складови наличности и поръчват всичко от София по куриер и в това няма нищо лошо. Складовите наличности са нож с две остриета, защото цените се менят бързо и може да се окаже, че си купил 10 харддиска за примерно 170 лева, а след седмица цените да се сринат до 150 примерно и после на каква цена ще продаваш? Японците са го измислили - минимални складови наличности и доставка в срок.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Малко офтопик...

Мнението на Ру-бой категорично много ми хареса. Наистина, Разкатан, почти няма какво да изгубиш. Регистрираната фирма винаги може да ти свърши работа и дето вика Ру-бой - можеш да правиш инсталации, да консултираш, мрежи да правиш, даже и интернет да пуснеш....

Плюс това, разреши да те похваля. Според мен се интрересуваш яко, използваш всички канали за информация и си напреднал в идеята си Радвам се, че има такива хора, дето тръгват наистина от нищото. Е, не всички успяват, но важното е в борбътъ. И нищо да не спечелиш, поне знания и опит ще ти останат, а тях няма кой д ти вземе. Но това колко ще спечелиш зависи само от теб.

Просто си направи един план за разходите за три месеца напред при минимални прогнозни приходи и това е. Ще видиш дали ще ти стигнат или няма да стигнат парите, Знаеш какво да смяташ.

Освен - УСПЕХ! И пиши като направиш първите продажби.

Стискам палци.....

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Pa3KaTaH, извинявай, че се намесвам, но няма какво да се дразниш от поста на breiii. Наистина не става ясно, че не включваш парите за пъвоначалните разходи в тези 3000-4000лв. Казваш само, че си наясно с тях. А ако наистина си ги изключил от сметката и разполагаш допълнително с тях, значи положението е значително по-розово

5. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Sunny []

ru-boy, след разговор снощи с G-Point мисля че на 100% си реших - ще го направя []

И да загубя - на 20 съм, от години се занимавам с това, просто и да загубя, няма да е нищо различно от тези парички. Ако не рискувам сега - не виждам кога ще мога да си позволя да го направя ...

За допълнителните услуги, първо мислех да предлагам само дизайн, уебдизайн и реклама, тъй като имам изключително връзки и опит в бранша - и в момента с това почти буквално си изкарвам хляба, но не официално. Смятам в началото да тръгна с тези две неща, а в последствие ако някое от тях отпадне, то да остане другото. От наблюдения на познати знам едно - няма фирма, предлагаща само уебдизайн, която да е успяла. Като тук не става дума за фирма с 10 и повече души екип, а за съвсем нормална фирма, без разни амбиции за световна известност и т.н., каквито в София ги има много.

minkov, прочетох ти ПМто и скоро очаквай да се свъжа с теб []

6. Member
    Тук е от
    Aug 2003

Хайде и аз да кажа няколко изречения. Пич - смело. Изобщо не слушай приказки. На този свят трябва да се действа, не да се говори. И аз от доста години се занимавам с РС, въпреки че съм само 2 години по-голям от теб. И на мен ми е идвала подобна идея и не съм я реализирал по други причини, просто не това е нещото което ме влече. Следвай мечтите си. Само така ще успееш в живота. Както сам казваш, ти си на 20. Живота е пред теб. Шапка свалям на такива момчета, които не се забиват над чашката отчаяни от живота, постоянно оплаквайки се от държавата, която винаги е в ролята на виновна по всички параграфи. Инициативност трябва. Колкото до капитала, мисля че като за начало ще ти стигне. До 4 месеца и аз ще отварям фирма. С повече от 2 пъти по-малко капитал ще съм, но и дейността която ще развивам просто не се нуждае от повече. По-важното от парите са уменията. Щом мислиш че ги имаш - смело. Поздравявам те от сега, защото дори решението за нещо подобно е една малка победа. Успех!

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Разтакан, искрено ти желая успех, но не знам защо виждайки аргументите ти и....финансите, а от друга страна се занимавам с собствен бизнес почти 3 години....и знам реалността, нещо не ме кефи положението ти...Успех и умната!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Купи лавиатури,мишки,кутии за компютри,фанове/внимавай какви :-)/,CD-та, дискети,колонки,...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Sony ще продаде компютърния си бизнес?
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 5
    Последно: 06-02-14, 21:34
  2. Hewlett-Packard се отказва от компютърния си бизнес
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 26-08-11, 13:11
  3. Започна да бучи при изпомпване
    От dvamaiunaci във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 21-10-09, 15:04
  4. Надпреварата за 4-ти GSM-оператор вече започна... ;-)
    От IvO™ във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 27-06-07, 13:45
  5. Big Brother 3 започна...
    От BerkStock във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 40
    Последно: 25-09-06, 22:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе