HDD - последно не помня колко сложих, няколко пъти го сменях[!]
Видеокартата пък изобщо не помня каква е, но има!
Няма монитор и CD-ROM-а не работи.
В момента, мисля, е с орязан WIN 98, но пазя оригиналния 95.
За съжаление, не зная точно как се държи, защото го дадох на децата, уж да се учат. Ако ви интересува точната конфигурация, ще го пусна, да я видя, но по-важното е, че работи (или поне работеше преди няколко седмици)
Така е приятелю с пощите. Няма да се учудя и въобще да не пристигне, ако някоя мърла е решила, че на диска са последните изпълнения на Азис и го е "приватизирала". [:D]
Видях, че файловете са качени, получих и SMS-а, така че всичко е точно.[]
@Jenny,
Благодаря ти за отзивчивостта. Провери наистина какво му е дереджето на РС-то и ще се чуем през седмицата. Може би е по-добре да пуснем и предадем тези конфигурации и при срещата с хората си изясним изискванията им.[8D]
@D3BEP,
Няма проблем с постовете ти. Видях, че са два еднакви и тъй като и аз имах проблеми вчера с качването във форума, разбрах какво е станало и изтрих дублирания.
Ама ти ще видиш какво ще стане утре сутринта Вълчо. Днес почивали.
Предния път, за който ви писах по-горе, без малко да изгори една от служителките, не че съм много значим, но човека на който пращах нещата беше безкрайно близък с началничката на ресорната пощенска служба в София и стана голям панаир. Застъпих се за нея, малко на благороден се направих, на по-широко скроен.
Сега обаче, ако наистина проблема е в тях и е също толкова глупав, панаира ще бъде колосален.
Специални благодарности на Инженера/Генади и компания! Дос приложението доколкото разбрах, е отлично...
За другите неща:
Когато ти писах писмото, Лупус, говорех наизуст. Сега ти говоря проверени неща.
Съществува списък във фондацията, списък на незрящи, които чакат да получат своят компютър. Учащи и неучащи.
Дори и на Виктор да дадете конфигурациите, най - вероятно ги чака същия списък.
За съжаление обаче скоро фондацията получи доста сериозно дарение - в сума от Майкрософт и много от старите компютри по залите станаха излишни(за тези, коитро не знаят, има компютри на свободен достъп за слепи). Започва отмятане на хората по списъка.
В сряда доколкото рразбрах, очакват и още едно дарение. Стари компютри, 386 и 486.
Помолиха в тази връзка ако е възможно, да побързате малко с организацията. Тъй, като някои от компютрите за дарение тук са малко по - добри, тяхната цел е да дадат на по - отдавна чакащите малко по - сносни конфигурации. Затова помолиха да побързаме с казването дали ще стане, и по възможност и кога ще стане, искат да знаят предварително, за да отложат малко разпределянето на машинките.
Машинките остават за получилите ги.
Казаха, че ако имате изисквания към кой университет например, град или нещо такова да бъдат разпределени вашите дарения, ще се постараят да го уважат. Естествено, за тяхна сметка.
За дарението можете да получите протокол. На официалния им сайт също могат да публикуват имената на дарителите, евентуално организацията, която представляват и т.н.
Мислят, че сте русенски сайт Това в кръга на майтапа, но са запомнили обаждането от Русе.
Питах и за чаркуляци. Казаха, че нямат специални хора, които да се занимават с поддръжката, но ако се пак се събере нещо и стане излишно, можете да им го дадете, ще го съхраняват и ползват при нужда, стига да не е за машини от типа на Правец 8-ица. Във всеки случай поне според мен е добре нещата без предназначена конфигурация да са опаковани отделно и описани.
Транспорта - ще го поемат, ако вие нямате възможност или време. Могат да го организират. По принцип са го предвидили за улеснение на дарителите.
Ще се остараем председателят да ви посрещне като пристигнете Най - малкото от уважение.
Той се казва Йоско и можете да му пишете на horizonti@dir.bg. Телефонът на фондацията е 02/9625525.
Все пак ви препоръчвам поне докато предварително уредим финалната фаза свързването да става чрез мен. В противен случай едно, че става дублиране на информационните канали[:D] (най малкото тея дни ще се срещнем пак за да му кажа резултата), и две, че човекът е незрящ и е доста зает с работа, образование, фондация....
Разполагам и с личните му телефони, но ще ги дам само при специално поискване или отказ от ваша страна аз да се занимавам с комуникирането. Под ваша страна разбирам преките участници.
За тези, които още не са ме адд-нали icq номерът ми е 332619290.
Помагам абсолютно доброволно, надявам се, че го съзнавате, ама знам ли какви приказки могат да тръгнат. Пък и човекът живее в моя блок и имам слепи приятели.
Затова чакам и вашата реакция. Дано е бърза.
Лупус и Малоун, имате РМ с номера ми, ако ви потрябва за нещо.
Нямаше ме няколко дена и като се връщам, к`во да видя - напредък и то як. Това е то. Почвам да си връщам вярата в доброто, дето има една приказка.
А сега - конкретно:
@ivanzs - давай харда, дето си писал, че го имаш - аз имам всичко останало за да се сглоби един приличен компютър. Видях в профила ти, че си от София - аз също, така че, спокойно може да се видим и да ми го дадеш. Ако искаш пиши ми на мейла dee1bg@yahoo.com и дай телефон да ти звънна или кога и къде да дойда, или каквото там измислиш за начин на връзка (например да ти дам адрес). Два - три дена след като ми го дадеш - имаме готова една прилична машинка.
Това, понеже им обясних, че се обаждам от Русе и не ми е възможно да се видя с тях по всяко време. Но ДЗВЕР свърши работата, видя се с тях и ми изпрати софт материалите преди Нова година.
И остана само десет пъти задавания досега въпрос:
Има ли някой възможности да събере някъде в София частите, за да са налични за асемблиране или предаване, ако има нужда само от отделни компоненти?
Трябва да си е шеф или да е "соло ташак" на шефа, за да не му се карат. Никак не е малко хардуера, поне откъм място, което ще заеме.
ДЗВЕР имаш съобщение с моя номер, за да не се чудиш кой ти звъни.
Пиша тук не защото мога да помогна за огромно мое съжаление, а защото следя темата и мисля, че не беше редно да се премаха Sticky-статуса и.
Това е една от най-хубавите инициативи на форум обществото, която събра хора с най-различни виждания по всички други теми и дискусии, според мен би могла поне да седи най-отгоре в така или иначе непретенциозния за целта раздел Дъра-Бъра. По този начин ще може дори нов потребител лесно да попадне в темата, а освен това намирам, че едно общество е добре да бъде представено най-напред с нещо благородно.
Това дали ще се свърши работа, не зависи от статуса на темата. От статуса май по - скоро зависи дали някой иска да си направи реклама с нея и дали някой иска да привлече внимание към нея.
Лошото е, че работата се бави. Вече доста.
Организирайте се. Лупус, ако ти ще се заемеш с конфигурациите, направи го така: публикувай ту кадреса, на който хората могат да пращат или носят чарковете. Нека всеки носещ или пращащ предварително обаче заяви тук пратката си, за да може да я приемеш или отхвърлиш.
Ако има и друг, който може да се прежали да се заеме с оправията ан конфигурациите, да се обади тук. В смисъл, някой дето да помогне на Лупус, дори и с друго помещенние, на друго място. Както казах, говорил съм с човека, не вярвам да се изхвърля, мисля, че може да уреди транспорт.
Ако сте толкова закъсали, аз съм на удобно за самото дарение и мога да опитам да уредя помещение. Няма да стане у нас, щото живея на 20 квадрата с жена, компютър+, кухненски робот, хладилник, телевизор, две легла баня и тоалетна + други неща, та само чаркове ми липсват, но мисля че мога да измисля временно помещение при това съвсем наблизо(не обещавам, но мисля че ще стане). Лошото е че пощата е сравнително надалеч и че аз не мога да сглобя сам конфигурациите. В смисъл, имам някаква идея, но съм кекав в ръцете пък и досега не съм го правил от до.
Току що телефона ми умря и известно време няма да съм наличен, но нищо не пречи да комуникираме и чрез тази тема. Така че мислете.
Както казах, хората помолиха скоро да кажем нещо по въпроса.
ПП. А евентуално(понеже главата ми в момента е заета с други работи и не мисля съвсем трезво по въпроса) може да го направим и така - Лупус, ти поемаш изготовянето конфигурации, а аз ще се опитам да подсигуря помещение, в което ще ги съхраняваме след като стигнат определен брой при теб. Да кажем след като направиш две или три, идват насам, прибираме ги и продължаваш....
Но както казах, не съм 100% сигурен с помещението, а не съм и убеден дали е най - удобния вариант. Ако на някой му дойде друго на акъла...
С две думи - това не е инициатива, която интересува SetCom.bG, така че моля - обсъжданията - другаде.
Този пост се наложи, поради факта, че писането тук, даде причина на член на форума - Дзвер, който е официално помолен да не пише тук да се развихри наново.