CD намерих. Ама FDD-то нещо не работи. Кофтито в случая е, че май проблема е в дъното, а не във флопито[V][V][V]. Може би някой с повече знания и умения от мен ще може да го подкара, щото аз съм си лаик[^]
Относно ДОС игрите - някой спомня ли си игрите като Каратека и Принц)) Поне навремето на мен ми бяха мноооого любими, ама дали ги има все още?
А сега ми хрумва и друго нещо - предполагам, че част от хората тук познават собственици и управители на фирми, занимаващи се с внос и/или продажба на РС-та втора ръка. Имайки предвид, че има такива РС-та, които струват за краен клиент по 110 - 140 лв. барабар с монитор, а и високите маржове на тези фирми, защо да не се говори с отговорните хора да си намалят малко надценката. Така може да се стигне до цени около 70-80 лв. за РС без монитор. И ако се задвижи предлаганата от доста хора тук идея да се събере и по някой лев...... Предполагам, че всеки може да се напъне и да даде по едни 15-20 лв. И заедно с компонентите, които ще съберат прилично количество машини. Защото ако го направиме за 5-6 компютъра, та дори за 10 - стигаме до ситуацията "много шум за нищо" и по - скоро си правиме душевни четки че сме пичове. А доколкото разбирам, макар и да съм нов в този форум - тук има сериозни хора, които наистина се опитват за направят нещо значимо, което да не е просто една "коледна" кампания, нали?
Аз лично нямам достатъчно знания и умения, но доста от вас имат - защо да не се създаде един сайт на тази тема. Там може да се поставят имената на фирмите, които подкрепят идеите - ето ти един стимул, макар и малък, да не ни теглят по една м****.
Лично ще звънна на няколко фирми и познати. И ако Malone (като инициатор и водеща фигура в темата) няма нищо против - след създаването на такъв сайт, мога да звънна на няколко познати журналисти.
Защото е видно, че със собствени усилия ще успееме да съберем не повече от десетина РС-та. И то с доста зор.
Така че давайте да обсъдиме тези варианти и да действаме.
А и накрая - насочихме се предимно към хардура. Доколкото си спомням, трябваше де се търси и софтуер. Ако един или няколко човека се насочат към това, няколко към събиране и асемблиране на части, няколко към фирми, а Malone координира - може и да се стигне до конкретни резултати доста по-бързо.
Всички предполагам, че сме заети, но по 2-3 часа седмично всеки би трябвало да може да отдели,а ?
преборил, няма нужда пак отново да се открива колелото.
<font color="orange">Malone:</font id="orange"> И понеже му пиша, че ми звучи разочарован, той ми отговаря:
Не съм разочарован. Просто гледам как никoй не иска да си направи
труда, всеки прехвърля на другиго.
То ако беше толкова лесно, колкото някои очакват и аз щях да
си го направя.
А представи си, Десислав, колко е лесно да се справяш без монитор,
да речем като мен. Изключи го, и ще видиш :-))
Може да поставиш там <font color="orange">[там ще рече Setcom, понеже му казах, че направя тема и в Setcom, б. р]</font id="orange"> и bbcyr136.zip
Трябва ни драйвер, който да работи в чист DOS и в MS-DOS Prompt на
windows98 с MIC и windows-1251, и ако може да се превключва
кирилица/латиница с CTRL+CAPSLOCK.
Я виж, събрах всичко в три реда. :-))
Та, който може да помогне ще даде на форума малко повече престиж и слава. Аз лично, колкото и да се правя на отворен, не мога, не разбирам от тези неща. Ако има нещо за философстване около работата по драйвера съм насреща.
Ето го и архива с драйвера, върху който има нужда да се поработи.
Не знам дали е възможно това, което иска Виктор, дано има човек, който може да каже.
Това за управляващите е друга боза... Никой (поне така си мисля) не си прави илюзии на тази тема. Имам предвид обикновените хора от бизнеса - дребиния ако може.
Както вече казах - аз ще поговоря с няколко такива приятели, познати и непознати също така.
И вече го направих с един приятел, който има малко магазинче и сервиз за РС-та и компоненти.
Цитирам почти дословно отговорът му: " Няма никакъв проблем. Щом става дума за такова нещо, реклама не ми е нужна. Дай ми 3-4 дни да видя какво мога да подбера от частите в сервиза, да го тестваме дали работи и ще ти пратя списък. А нищо не ми пречи и да купя накоя и друга машина."
Та това е. За такива хора говориме. А управляващите си имат достатъчно грижи - нали трябва да си подсигурят безсмъртието[!]
И въпреки, че ще се приеме като реклама, смятам че е справедливо да спомена поне името и фирмата - Николай Тупарев, фирма Softcom97, магазина им е на бул.Ботев № двадесет и някой си ))
Не ми се сърдете, но доста философи има тук, а един кирлив драйвер не се намери кой да бутне. На мен не ми стигат познанията в тази посока, затова разчитах на някой от вас.
Та, днес получих мейл:
Десислав, Генади и Зиновиев ми направиха онзи driver, благодаря и на
тебе.
Честито Рождество Христово и весело посрещане на Нова година.
Ето писмото до Генади:
* * *
Генади, наистина много ме зарадва ти!
По-рядко гледам victor@econ.bg, та не съм го видял веднага!!
Най-сетне ще си работим спокойно с 1251 в ДОС!
Ще пиша благодарности и на Зиновиев, само малко време да ми остане.
Само един малък въпрос, Генади:
Дали е много работа (много играчка) да се промени превключващия клавиш кирилица/латиница?...
Сега е десен контрол. Обаче понеже ние слепите използваме огромно
количество горещи клавиши на screen reader-а, този контрол сме
свикнали да го ползваме за друго...
Не е голям проблем, но много по-удобно би ббило да е да речем ляв
контрол или Ctrl+CapsLock ...
Ох, чакай, както пиша, така и тествам:
Установявам, че ако се натисне right Ctrl+Shift дрйвера не
превключва, което е чудесно!
Значи най-вероятно единственото, което ще е добре да направиш е да
промениш right Ctrl да е left Ctrl.
Генади, благодаря ти, наистина подарък е това.
Ще се опитам (ако имам време) преди Нова година да го поставя насайта, да го теглят слепите.
Ще напиша благодарности на теб, на Зиновиев и на хората от Setcom.bg.
Кажи какви URL да поставя, защото освен гола благодарност, само това мога да направя в отплата.
P. S. Ще препратя това писмо и до Зиновиев и Malone от Setcom.bg.
Благодаря пак на всички.
Весело посрещане на Новата година и здраве на всички вас.
Искрени благодарности и на ДЗВЕР за отделеното време и енергия и за изпратените софтуер и материали, които се надявам да направят поне малко по-щастливо едно незрящо младо момиче [причината за тази тема и инициатива]!
Благодарности и на тези от които ги е получил.
Приятно изкарване на Новогодишните празници, здраве, щастие и успехи на всички!
от <font color="blue">Gribo</font id="blue"> една мрежова карта с чип RTL 8029AS/10Mbit/BNC+UTP - картата е при мен, упълномощил ме е да я дам където трябва.
Темата беше sticky, но явно сме някакви единствено по Коледа.
Виж ... темата за защитата на кучетата се разви добре.
[8]
Аз все още очаквам някой, който има възможности, време и умения да се хване и да се опита да асемблира компонентите или поне тества готовите конфигурации.
В Хоризонти знаят за нашата инициатива и имат готовност да се запознаят с труда ни.
Не знам ... имаше участник, който беше предложил нещо подобно [специално за него съм сигурен, че времето е нещото от което най-много се нуждае].
Ако не той, нека някой друг поеме тази част от инициативата ни. Пак казвам, бих го направил аз, ако имах нужните умения за това. Време бих намерил.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Еми... доизясни нещата. Ако никой не се наеме, ще сглобя пристигналия хардуер във вид на конфигурации и ще го изпратя на уточнения адрес.
До ден-два ще уточня и адрес, на който можете да изпращате компонентите, които сте решили да дарите, в последствие ще пусна и официално съобщение за една мини-кампания.
един РІ 133, 32 МВ, ЛАН карта, саунд карта, CD ще намеря (или ако трябва ще купя едно) [Има CD осигурено от Dark SkyWalker]
Вътрешен модем (работеше си екстра).
2-3 стари мишки...
<font color="orange">Pat - Mr. Setcom 2004</font id="orange">
HDD - Maxtor - Model 7270AV - 250MB - 1бр.
LAN - PCI 10Mb Combo BNC, RJ45 - RTL8029AS - 1бр.
Мишка - PS2 - 1бр.
Захранване - ATX - L&C 250W - 1бр.
Вентилатор за кутия - 1бр.
Радиатор с вентилатор за АМД-Тъндърбърд - 1бр.
IDE кабел - 2бр.
Захранващ кабел - 2бр.
<font color="orange">Zaphod B</font id="orange">
Една звукова карта + Drivers на CD-R
ISA или PCI - каквато е нужна
ISA Realtek 8019 LAN Card 10Mbit/UTP-ONLY
една видеокарта
«малко преебана AGP Riva TNT2 M64/16MB - дава сенки и артефакти, ама нали те няма да играят игри пък гласовия синтезатор малко ще му пука какво има на монитора...»
<font color="orange">/Malone: Абсолютно вярно за съжаление, за тях звуковата карта е много по ценна, Виктор каза, че дори монитора е излишен, ако се ползва само от незрящ [ако е подготвен потребител, без зрящ учител]/</font id="orange">
Темата беше sticky, но явно сме някакви единствено по Коледа.
Виж ... темата за защитата на кучетата се разви добре.
[8]
Аз все още очаквам някой, който има възможности, време и умения да се хване и да се опита да асемблира компонентите или поне тества готовите конфигурации.
................................
<div align="right">Originally posted by Malone*-*13/01/2005*:* 01:52:07</div id="right">
Като гледам, има две конфигурации (на Dark и моята), които са почти готови. Трябва само да се доокомплектоват и да се зареди необходимия софтуер.
За това предлагам следното:
1. Ще се свържа с Dark и Zaphod B и ще ги помоля да завършим напълно тези две конфигурации. В моята лаборатория има възможност и начин да го направим (има и материал за смазване гърлата на работещите под формата на бутилка "Кара коч"[:D]).
2. Ще ти пиша на РМ адрес и кои елементи от списъка ще ни трябват още. Молбата ми е те да се изпратят тук.
3. Към теб персонална молба - заеми се със софтуера, който трябва да се качва на всяка система. Добре е той да включва необходимия минимум и да може да работи и на слаби машини. Ако имаш възможност - направи го на диск, ако не - ще ти дам достъп до едно местенце без ограничения за качване.
<font color="red">Ако се стегнем, до десетина дни може да предложим първите две системи.</font id="red">
Колкото по Коледа, толкова и след нея. Това, че темата беше стикната не значи, че нещо освен чесане на езици е направено.
Съжалявам, аз нямам време да вляза във форума, камо ли да се наема с организацията на това събиране на компютърна техника за организация, която честно казано не ми изглежда особено заинтересована.
Та.. разбирам, че след Коледа ти е криво и чоглаво, че не си свършил заплануваното добро дело, но абсолютно не е правилно да заменяш индивидуалната отговорност с обща.
Не виждам какво пречи някой от първоизточниците на тази инициатива да се наеме с организацията, след като вярва, че тя ще зарадва истински някой.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Щом Lupus осигурява терена, няма проблем аз да помогна с оживяването.
<div align="right">Originally posted by Dark Skywalker*-*13/01/2005*:* 11:07:16</div id="right">