Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 88

Помощ [know how] за незрящи.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Колкото по Коледа, толкова и след нея. Това, че темата беше стикната не значи, че нещо освен чесане на езици е направено.

Съжалявам, аз нямам време да вляза във форума, камо ли да се наема с организацията на това събиране на компютърна техника

<div align="right">Originally posted by КрИс</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Сигурен съм, че е така, дори го написах в предния си пост.

Щастлив съм обаче, че съм имал невероятния късмет да пиша точно в нощта преди деня, в който ти си намерил малко време да прочетеш какво става във форума.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">за организация, която честно казано не ми изглежда особено заинтересована.

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не събираме нищо за организация. Използваме същата организация като посредник, тъй като нито аз нито ти, а и вероятно никой от форума няма представа къде и кой има най-голяма нужда от подобно средство за комуникация, а на тях това е част от работата им.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Та.. разбирам, че след Коледа ти е криво и чоглаво, че не си свършил заплануваното добро дело, но абсолютно не е правилно да заменяш индивидуалната отговорност с обща.

Тук бъркаш. Не ми е нито криво, нито чоглаво.

Аз каквото трябва съм направил за грешната си душа. Заедно със ДЗВЕР [колкото и да ви е чудно] направихме поне един човек щастлив. Но съм направил толкова, колкото ми стигат силите и знанията.

За правене на добри неща няма определено време.

Само за обещанията се използват определени моменти от времето. Демагогия се нарича това занимание.

Отговорност от никого не търся, далеч съм от мисълта, че ти трябва да чувстваш някаква такава.

Сигурно десет пъти повторих, че на първо място не се чувствам сигурен в уменията си да асемблирам без да направя някоя беля, а и защо на 350 км. от мястото където така или иначе ще бъдат дадени.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не виждам какво пречи някой от първоизточниците на тази инициатива да се наеме с организацията, след като вярва, че тя ще зарадва истински някой.

Аз също не виждам "... какво пречи някой ...".

Най-вероятно това е била целта на поста ми, а не да карам някого да приема нещата, които съм написал лично и да се опитва да прави анализи на виталитета ми след новогодишните и коледни празници.

BTW, Lupus вече е взел отношение.

Аз имам софтуера Вълчо и по добре да го запиша и ти го пратя при тебе, тъй като каквото ще става, ще става при вас, но ще попитам първо дали те не си инсталират нещата нужни им за работа. Предполагам, че има някакви особености, които ще отнемат доста време и нерви, макар и на хора като Dark SkyWalker и ... хм ... Zaphod a.k.a Mr. Anarchy []

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Malone, не знам поради какви причини не си получил PM-а, който ти изпратих преди Нова година и в който обясних, че ще изпратя направо готова конфигурация вместо някои отделни компоненти. Идеята ми още оттогава беше да спестя част от работата, като сам асемблирам машинката и инсталирам примерно <font color="blue">Windows 3.11</font id="blue"><font color="blue">DOS 6.3</font id="blue">] или <font color="blue">Windows 95</font id="blue"> [ако го понесе]... Може и други работи да "кача", ако знам кои де... [] Затова искам и да призова всеки, който ще изпраща почти пълна конфигурация, да се опита да я допълни, да си я настрои сам [знам, че можете] и да я изпрати готова, евентуално само за един последен тест "на място".

4. Тук е от
    Nov 2004

Радвам се, че започва оживление по темата след коледните празници, а също и че вече има готови машини. Нямах възможност до момента да продължа със започнатото от мен разгласяване, но ще,ще...Сега се налага да пак отсъствам, но на 25-ти се връщам и ще направя следното:

1. Ще купя един хард и още каквото трябва и ще помоля по-големи разбирачи и можачи от мен да сглобят и подкарат една готова машина. Ако някой има излишен хард - нещо 3-5 GB, но не му се подарява - да казва цена (ако може - по-умерена)) ). Че така иначе ще си говориме още три месеца, а както разбирам, резултата до сега - три готови РС-та. По-добре от нищо, ама при толкова хора - ЛОШО.

Резултат - надявам се най - късно до 5-6 февруари да мога да пратя където кажете един компютър. Зависи от харда.

2. Ще отида и ще взема всички части от приятеля с магазина - къде да ги пратя? Които стават - стават. Другите може и да се изхвърлят в кофите дори.

3. Ще говоря с едни приятели (още преди да замина) и мисля, че ще имаме в резултат един още РС. Старичък, ама DELL, пък и работи. Тук ми идва друг проблем - работи под ДОС, а аз имам само 98 и ХР - няма как да се качат. Харда му е 500 МВ или нещо подобно

Кой може да помогне? 3.11?

Както и преди казах - мразя принципа "Дайте да дадем..", ама тука наистина трябва ДА ДАДЕМ. Всеки к`вото може - пари, време, работа, части, умения, та дори и отношение[!]

`Айде ако някой може да помогне с нещо на мойте въпроси и търсения - да отговори. Тук или на dee1bg@yahoo.com

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Чакам Lupus да уточни в PM, както обеща, какво му е необходимо за двете почти готови конфигурации и да задвижа нещата по изпращането му на посочен от него адрес, където ще чакат Dark, той, Мистър Анархия [Zaphod B] и кара коча ...

[]

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Почти два месеца от първия постинг по темата и ...хмм...само голи приказки. Ние които сме от другите градове на България разбира се не можем да помогнем по друг начин освен като изпратим различни компоненти някъде....4 страници постинги, а никъде не видях:

улица

номер

град

име

телефон

където да изпратим хардуера...И някой лев може да изпратим...

Докато се чудите каква организация на кампанията да се оформи - можеше поне компонентите да са събрани на едно място. И ако се оформи място където да се сберат платките - като не ви се занимава или нямате време - можете със събраните пари да хванете някой и друг ученик с познания по хардуер и за някой и друг надник ( например всяка втора неделя в месеца ) да сберат системите и инсталират някакъв минимален набор софт...

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Е нали затова направихме така със списък, да не правим в дома или офиса на някого склад, а по японски да отидат там само нужните неща за поредната конфигурация. Неслучайно местя нещата постоянно в края, да се виждат лесно и който се наеме да асемблира да му е по прегледно. Пуска ми ПМ, аз поемам ангажимента всичко нужно да отиде на посочения от него адрес.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Ето как темата полека-лека се измести на втора страница... Реших да я съживя, защото си мисля, че все още можем да помогнем на нуждащите се. Моята конфигурация е асемблирана, тествана, работеща, остава само да инсталирам софтуера, но това е най-лесното. Все още чакам адрес.

Надявам се радостта от календара на <font color="blue">SetCom</font id="blue"> да бъде основателна причина за <font color="red">довършването</font id="red"> на това добро дело [с което се обвързахме].

10. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

давайте да правим нещо, че се излагаме..

мога да додам и половин компютър/няма хард, флопи и EDO RAM

не е нищо особено - Pentium 100 е процесора..[V]

btw - добавих си ICQ номера в профила.

available съм почти по всяко време.

дайте го насам този софтуер да го тествам дали ще работи със звуковите карти дето ги имам..

beeblebrox@abv.bg

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Изпратил съм нещата на т. нар. Вълчо ...

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Изпратил съм нещата на т. нар. Вълчо ...

<div align="right">Originally posted by Malone*-*02/02/2005*:* 1909</div id="right">

Нещо се къса връзката с тоя софтуер! Дадох три възможности да го получа:

1. На диск по пощата

2. Като атачнати файлове на E-maila ми

3. Да се качи на едно место, за което съм дал нужните оторизации

До този момент не съм го получил. Ако и днес не пристигне, ще намеря така наречения Кумчо и с помощта на Zaphod B и Дарк ще доокомплектоваме трите компютъра с необходимите елементи и програми.

@Malone,

Посочи ТУК координатите на човека, на който да предадем готовите конфигурации!

13. Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">мога да додам и половин компютър/няма хард, флопи и EDO RAM

<div align="right">Originally posted by Zaphod B - 02/02/2005 : 18:32:16</div id="right">

За РАМ-та нямай грижи. Моята машина е окомплектована със 192 МВ памет, ще прелеем малко към теб.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2005

Здрасти на всички.

Към хардуера мога да добавя HDD 8GB и плъшок.

Мога да помогна и с някой лев.

Разполагам и с монитор, който се нуждае от малък ремонт. Ако потрябва, ще го поправя и ще го дам. Както беше отбелязял някой по-горе, в детски дом за сираци биха се зарадвали на един компютър...

За брайловата клавиатура: ако друг вариант не проработи, виждал съм едни малки лепящи се релефни буквички... Струва ми се, че биха свършили работа. Аз бих се нагърбил лично да намеря такива, да ги залепя и да закарам клавиатурите на посочен адрес.

Ако решите да правите сайт по темата, занимавам се професионално с такива благинки, мога да го направя и поддържам. Ползвам PHP, MySQL, JavaScript. Не съм особено добър с рисуването, обаче. Ще ми трябва човек, който да отговаря за художествената част.

Ако се наложи пътуване из татковината, бих могъл да помогна и в това отношение с транспорта.

Молбата ми е да ми се оставят няколко дена в аванс, за да мога да сместя и свърша новите задачки, само @Malone да каже...

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако и днес не пристигне, ще намеря така наречения Кумчо и с помощта на Zaphod B и Дарк ще доокомплектоваме трите компютъра с необходимите елементи и програми.

<div align="right">Originally posted by Lupus*-*03/02/2005*:* 09:22:59</div id="right">

[:D]

Хубаво беше и да ми отговориш, Лупус. Барем една псувня. Преди месец или повече ти пратих писмо и ти писах по кюто.

Не знам, можеби съм недостоен...

Аз поне правя разлика между дразги и вършене на работа.

Все пак ако искаш, публикувай и ти писмото. [:D] Няма нещо, от което да ме е срам.

Във всеки случай не искам лаври или благодарности, ако някой има такива опасения, единственото което мога да направя, е да установя връзката и да говоря, ако имате някакви изисквания за отчетност при предаването или разпределянето им. В кампанията няма да участвам, ясно съм го заявил.

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@D3BEP,

Да, наистина ти дължа извинение, че не отговорих, но се надявах да се получи нещо конкретно. Двете машини са готови, ще уговоря през тази седмица как да получа и тая на Иво. Dark Skywalker изтегли DOS, с който да заменим липсващия софтуер. Ще ни е неоходима помощта ти за връзка с човека, на когото да предадем машините.

18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Е ако за една седмица не са дошли при тебе Вълчо да ги ... таковам в пощите ...

Утре ще отида да проверя какво става.

ДЗВЕР чете, да Ви каже колко време им трябваше да дойдат до мен.

Повече от 10 дена, ако не се лъжа, нали не бъркам ДЗВЕР?

Верно е, че беше по Коледа, но сега няма основателни причини за забавяне. Снега не пречи на влаковете.

BTW за втори път се случва нещо подобно. Пратих диск до София, Централна поща, до поискване, така трябваше да бъде и човека си е объркал последната цифра на ЕГН, въпреки че ако някой беше отворил един вестник щеше да го види и на снимка, заедно с имената му.

Държаха го два дена, после го върнаха и айде пак, въпреки, че бях посочил и паспортните данни.

Утре съм в пощата и ще ви пиша какво е станало. Поне звънят веднага и си водят пратките, така че ще знам.

<font color="red">«EDIT»</font id="red">

Вълчо, въпреки риска да дублираме нещата, съм ти качил нужното на мястото което ми посочи, щом още не е дошло при теб физически. Просто мислех, че всичко е наред и материалите са при теб.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе