Резултати от 1 до 11 от общо 11

ще отучват българина да пие домашно вино

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Ще отучват българина да пие домашно вино [ 2005-01-07 ] Таня Киркова

Българинът трябва да се отучи да пие предимно домашно вино и да започне да прави разлика между трапезното и качественото вино, което отговаря на определен стандарт на живот, заяви вчера директорът на Изпълнителната агенция по лозята и виното Росица Горанова, след като правителството прие Национална стратегия за развитие на лозарството и винопроизводството до 2025 година. Стратегията поставя като приоритет развитието на промишленото винопроизводство за сметка на домашното. През 2004 г. 60% от виното в страната е било произведено промишлено от легитимни производители. Останалите 40% от напитката били произведени в домашни условия или от нелегитимни винарни. През 2003 година съотношението е било 50 към 50, съобщиха експертите.

Към 1 януари 2007 г.с влизането в Европейския съюз България трябва да има регистрирани 153 000 хектара (Ха) лозови насаждения. Това е квотата, договорена с Европейския съюз. През 2004 г. в новосъздадения лозарски регистър са вписани 20 000 ха. През 2005 г. се планира да се регистрират 68 960 ха, а през 2006 г. - 66 160 ха.

източник http://www.novinar.org/main.php?act=...r=MTQ5NzsxNA==

Аааа-аа следващата дресура каква ли ще бъде [?][8)]

P.S. Поздравявам всички именници, вкл. и моя милост [:I]

Да вдигнем чаши за това, да спи под камък злото, да ни среща винаги добро!

Наздраве!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

А бе тия нещастници защо не вземат да се застрелят...

Какви трапезни вина? Какви боклуци?

Без да проявявам някаква пристрастност (и при положение че за пред самия себе си мнението ми е такова) мога да декларирам, че по-хубаво вино от това, което баща ми прави вкъщи, никога не съм пил - независимо домашно или купешко!

Тъй че тея ******и да си вземат вината, произведени от техните шуреи и баджанаци, и да си ги сложат айде да не казвам къде... [!]

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами целта е такива като тебе за разберат кое вино е по хубаво. Е мераклийското вино е по зле и от домашно но за по 4, 5 лв може да се купи доста добро вино.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2004

In Vino Veritas... [:D] както се казва...

[}]

Без да претендирам, че съм кой знае какъв спец в областта, но коментирахме темата с вино с един мой много добър приятел, та той направо ме срази като ми разказа следният случай във Винпром Пещера:

"...един французин занимаващ се с винарския бизнес минавал да огледа технологичнят процес ... и гледа виното в бетонени вани и вътре в тх сипват дъбови стърготини ... и той възкликва:

- Бях виждал да сипват виното в бъчви, но не и бъчвите във вино!!!" [xx(][xx(][xx(][:D][:D][:D]

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

само за информация - вино в българия се прави, като се купи най-евтиния долнокачествен боклук (дори не се налага да е правен в страната) и му се сложат аромати. не вярвате?

7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Иска ми се да видя, как ще отучат българина да пие вино. Това е мисия невъзможна. Българина по-скоро ще спре да пуши и да яде хляб, но от виното няма да се откаже. Така ми се струва.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Кой говори за отучване на българина да пие вино. Тука става въпрос да се отучи да пие домашно вино.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Абе и купешко може да се пие, ама трябва да му се слага по едно зърно грозде в чашата - да разбере и то що е грозде.[:D]

11. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Имам си лозенце имам си и буренце[:D]

Как ще ме отучат[8)]

Та те не са се научили как се пие вино, а мене ще отучват[^]

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ами целта е такива като тебе за разберат кое вино е по хубаво.

<div align="right">Originally posted by Julian*-*07/01/2005*:* 13:02:50</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Аз не съм си съставил мнение за домашното вино без да съм пил и купешко, при това уж реномирано...

Знам какво говоря, един вид. [xx(]

13. Member
    Тук е от
    Dec 2003

абе донякаде го разбирам това, защото тиа дето произвеждат вино и те хляб трябва да ядат . Аз като гледам на село в какво количество се прави вино и така е по цяла българия. Сигурно хората които си купуват са 30% от останалите 70% които сами си го правят или просто взимат от селата . А през това време производителите на вина се оплакват.

Ама това да ме убеждават, че е по добре да пия купено вино от колкото домашно - много им здраве. Аз почти не пия вино, ама съм сигурен че на баба и дядо им е много по сладко домашното от купеното . А да не говорим какви скапани вина има за 1-2лв, дето имат вкус на сокче

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 10
    Последно: 18-07-12, 17:23
  2. Вино във вино
    От Pitagorvd във форум Логически задачи
    Отговори: 32
    Последно: 09-03-11, 22:19
  3. послевкус на вино
    От pavelkv във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 09-01-08, 11:35
  4. Задача №"междинна" (Отровно вино)
    От Edin_Lud във форум Логически задачи
    Отговори: 14
    Последно: 15-01-05, 22:33
  5. Врагът на българина се крие в самия него
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 47
    Последно: 21-09-04, 16:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе