Макар и стар поминък, гурбетчийството, наред с имиграцията се отприщиха с нова сила напоследък. Щом и открито по медиите се заявява, че парите, наливани в БГ от българите в чуждбина имат огромен дял в икономиката...
Хайде, споделяйте - кой, къде е бил или смята да заминава, не е задължително да се казва какво е работил. Какво смята за работата в чуждбина и др.
Съвети от стари кучета ?
Сигурно аз трябва да съм първи. Пет годинки в САЩ гърч и мизерия. Оцелих подема в строителството в БГ преди 4-5 годинки и се подлъгах да се върна в БГ. Като че ли съм отгатнал прясния съвет от преди седмица на ББ и преди 2 години налях всичко до стотинка в ново начинание. Щом пиша тук, ясно е какво се е случило по-нататък. Опитвам се да замина възможно по-скоро някъде, само че този път по-наблизо, най вероятно в UK. Направих извод за себе си, че така и така мизерствам, поне да падат $$. Идва въпросът със стабилната фирма, която трябва да ме изнесе за чудбина, т.к. ежедневно има изгоряли - я с капаро, я стоварени някъде си на гарата и до там...