Много благодаря на всички, които се включват в тази тема!
Не само защото си взех поука от изказването на skynet, а и защото наистина е помощ: за някои аспекти, които вие споменавате, не се бях сетила да се замисля. Също така сред конкретните предложения за адрес има номинирани []
Въпросната инициатива има няколко цели. Основната цел е да се пропагандира по всякакви начини писането на кирилица. Да се създаде у хората убеждението, че така е по-престижно и по-модерно да се пише.
С други думи това наистина е продължение на инициативата "Шльокавица".
Само че не толкова статично и с добавени практически съвети.
Случвало ли ви се е някой, на когото сте пратили писмо на български, да ви отговори гневно, че не чете кирилица (едва ли не толкова ли си загубен, че ми пишеш "на суахили")? Е, целта е следващия път той да каже "нямам кирилица" срамувайки се []
Естествено продължение на тази задача може да бъде например намаляване на неграмотноста (виждали сте как пишат някои хора и сте се смели).
Новото, което го нямаше в старата страничка е, че за постигането на тези цели, освен пропаганда на азбуката или язвителни подогравателни забележки по повод всяка проява на неграмотност, в тази могат да се сложат отговори на въпросите "как да си настроя мейла, за да не се излагам повече пред хората", "къде да намеря как се пише дадена дума, че ме спукаха от бъзик" и подобни. Обяснени простичко, за да стават за всеки. Чак тук идва на помощ трудът на Инженера (който между другото се включи в инициативата ни).
Като страничен ефект, ще се спести време на онези от вас, на които им се налага по няколко пъти на ден да отговарят на едни и същи въпроси на клиенти и познати, а вместо това просто ще дават някакъв линк.