Държа да споделя следната ситуация:
преди около 3 седмици обявих във форума че продавам записвачка Teac 52x24x52(тогава форума беше в пробна фаза на новата платформа, заради което засъжаление темата вече несъществува). Почти веднага с мен на мейл, с PM че даже и по ICQ се свърза ClimbatiZe(Неделчо Христов), 18-годишен младеж от Добрич, който каза че иска да я купи, та да му я пращам с наложен платеж...
в последствие се разбрахме да я пратя по Speedy, защото офиса им ми е по-близо...и всичко беше ОК, на следващия ден, 5 минути след потвърждение по ICQ записвачката вече беше в ръцете на Speedy и след още един ден пътува за Добрич....след три дни, аз все-още небях получил нито парите от наложения платеж, нито някаква вест че има някакво развитие по въпроса, та се обадих на Speedy за да проследя пратката. Оттам ми отговориха че тя все още не е взета. Следва телефонно обаждане, Неделчо ми обяснява че не е в града и на другия-най-много по-другия ден ще си прибере стоката. След още три дни от Speedy ми звънят да ме информират че все-още няма развитие по въпроса...следва нов разговор с Неделчо, и той най-учтиво ми се извинява, като обяснява че не е в града вече цяла седмица(дали?!?), и веднага щом се прибере ще си вземе стоката. На следващие ден, вече в ICQПрати я до поискване, за да не ме обръснат и за доставка до
вратата.
Аз ще си я взема от Еконт
цитата е 1:1 от ICQ log-aClimbatiZe (03:58 PM) :
Pochivkata mi se uduljava sus 15 dni choveche
ClimbatiZe (03:58 PM) :
kaji kakvo da napravim
che te bavq super mn
puk ne sum v grada che da vzema RW-to
MetalMilitia (03:59 PM) :
e nqma6 li nqkoi poznat koito da prati6 da q vzeme
ClimbatiZe (04:00 PM) :
obadih se na edin, na koito mu imam doverie, no toi imal nqkakvi angajimenti i toi
MetalMilitia (04:00 PM) :
ami nameri nqkoi tvoi 4ovek da ti q pribere
ClimbatiZe (04:01 PM) :
pf
kofti se poluchava
kolko $ e pratkata varna dobrich?
MetalMilitia (04:01 PM) :
4.5lv
ClimbatiZe (04:02 PM) :
mhm
ClimbatiZe (04:02 PM) :
shtoto ne moga si pozvolq da te bavq 15 dni zaradi tova
MetalMilitia (04:02 PM) :
sam razbira6 4e ne e racionalno da q vru6tame i da pla6tame o6te 4,5...
ClimbatiZe (04:03 PM) :
razbira se
ClimbatiZe (04:03 PM) :
no da te bavq 15 dena . . .
MetalMilitia (04:03 PM) :
e tolkova li nma6 nqkoi 4ovek kogoto da prati6 da ti q zeme ?
ClimbatiZe (04:04 PM) :
e na - pitah no me otrqzoha
MetalMilitia (04:05 PM) :
ami zna4i 6te trqbva da 4akame....
kofti sa polu4ava taka
6te trqbva da govorq i sus speedy dali neim e problem...
MetalMilitia (04:07 PM) :
zna4i posledno na toq variant li ostavame ?
MetalMilitia (04:07 PM) :
da im se obadq da im kaja 4e 6e se zabavi
ClimbatiZe (04:08 PM) :
off choveche nz kak da napravim
MetalMilitia (04:09 PM) :
emi ako ima6 po-dobra ideq davai q
ClimbatiZe (04:10 PM) :
da ti vurna RW-to no iskam da ti dam tiq 10 lv da ne vlizash vutre sus transport-a
MetalMilitia (04:11 PM) :
ami dobre, vzemi go i go prati obratno s nalojen platej pak
ClimbatiZe (04:12 PM) :
dobre
ClimbatiZe (04:12 PM) :
az otivam da si stqgam bagaja
от което аз на 100% оставам с впечатлението че той отдавна се е отказал от сделката и ме е разигравал през цялото време, но все пак има някаква идея да запази достойнство.....
е, от четвъртък 4.08.2005г до 08.08 повече ни вест-ни кост от гореспоменатия...и от достойнството му....даже от ICQ съвсем изчезна...
затова реших да му се обадя и да го попитам какво мисли..намерих го на GSM-a, каза ми със 100%-на сигурност че ще ми прати обратно записвачката пак с наложен платеж, за негова сметка...щяло да стане близките 2 дни....но на 11.08 записвачка няма...
От 12 до 14.08 усилено се опитвам да го намеря на GSM-a, но изглежда пича няма намерение да си вдигне телефона....затова аз си плащам транспорта и наобратно и вече писачката ми пътува насам...а аз още дълго ще споменавам Неделчо Христов и майка му.....
Наистина внимавайте с кого какво се опитвате да търгувате....особено online....мислех че членовете на Setcom.bg форума са сериозни, но както винаги и тук си има изключения.....