Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

Да помогнем на хората пострадали от наводненията

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Re: Да помогнем на хората пострадали от наводненията

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ставаше въпрос за груба журналистическа грешка и невежество,
    за тия пък направо не ми се говори. такива глупости казват понякога ( и напоследък все по-често), че направо ми се повдига вече

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Винаги дарявам в такива случаи, каквото и колкото мога. Дори и 1% да е вероятността помощта ми да стигне до нуждаещите се пак е достатъчно. Защото ще знам че съм изпълнил това което съм могъл да направя - аз също съм като всички тези хора - всички сме част от едно цяло - и когато отделни клетки започнат да мислят първо за себе си, а не за благото на организма (като цяло), то те се "превръщат" в ракови клетки. А всички знаем каква е ползата от тях....

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

pat, хубаво е човек да има гражданска съвест и да се чувства морално отговорен да помогне, но когато покрай теб мине кола за 200к евро, купена с 99%-те на състрадателните хора (включително и теб) си помисли колко е останалият 1%, който е отишъл по предназначение... 2-3 филии хляб и едно прокъсано одеало... нека помощите бъдат материални, а не парични. помислете в колко учреждения се събират стари вещи и се носят директно в домовете. ето това е реална помощ. в такава инициатива бих участвал.... само да не стане като в наводнението в индонезия, където едни от първите помощи били одеала.... да се топлят... (който не знае - в индонезия е лееееекичко топло )

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    сега се сетих още едно куриозно нещо - коментар по телевизията:

"какви са плановете на армията да се справи с бедственото положение в засегнатите райони?"

алоооо, каква армия, какво министерство на отбраната, какви 5 лева?!
    армията НЯМА и НЕ МОЖЕ да има подобни планове, защото не е в нейните прерогативи да бъде органа, решаващ тези проблеми. министерството на отбраната ПРЕДОСТАВЯ техника и работна сила към тази техника на разположение за справяне с подобни кризисни ситуации, но то НЕ ИЗГОТВЯ ПЛАНОВЕ за това справяне.

или ставаше въпрос за груба журналистическа грешка и невежество, или за поредния абсурд в българия. дано е първото, че кой знае какво може да се окаже в правата на армията.... организирани разходки с бтр-и до сърбия може би?!

FearMe, глей, глей, кво стаа. Няма грешки, братко:

Раздават от днес по 1000 лв. на пострадалите от наводненията

С 900 военни специалисти и 160 единици военна инженерна техника армията също се включва във възстановяването на засегнатите райони

22.08.2005 г., НетИнфо.БГ

"Раздаването на по 1000 лв. помощи за семействата, пострадали от наводненията, започва от днес.

В последния работен ден на миналата седмица социалните служби и общинските администрации изготвяха списъците на нуждаещите се, припомня Би Ти Ви.

Предимство имат семействата с деца, хората с увреждания и възрастните, а за да няма измами, е заложено изискването помощ да получават само жители на съответната община с постоянно местожителство.

9 млн. лв. са отпуснати от държавния бюджет за пострадалите от бедствието. С парите трябва да се покрият най-належащите нужди - купуване на легла, дюшеци, спално бельо, одеала, печки, хладилници, домакински съдове и трайни хранителни продукти.

Средствата се дават въз основа на докладите на комисиите към съответните бедстващи общини, а ще се изплащат от дирекциите "Социално подпомагане".

Няма да се обезщетяват собствениците на вили, които притежават други имоти.

С 900 военни специалисти и 160 единици военна инженерна техника армията също се включва във възстановяването на засегнатите райони, допълва Би Ти Ви.

Предвижда се работата да приключи до края на октомври. Военните ще възстановяват разрушените диги, ще почистват речните корита, където реките са преливали, ще почистят основите на мостове, които са застрашени от разрушаване, и ще извозват земната маса от затрупаните пътища от местно значение.

Специално подготвени инженерни групи ще издигат временни мостове от сглобяеми елементи.

Армията е отменила свои учения и така ще осигури 700 000 лева за издръжка на екипите си. От държавата се очакват 6,5 млн. лв. за строителните материали.

Предвижда се армията да възстанови около 69 000 метра диги и да разчисти 8200 м пътища, като в дейностите ще участват осем екипа по дезинфекция и дезинсекция, както и два модула за изграждане на малки къщи и мостове. За наблюдение и повиквания ще бъде осигурен и един хеликоптер.
    "

Тук: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=767781

6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Трудно ми е да се включвам в подобни теми. Не защото ми се свиди левчето - против съм на принципа!
    Не мога да гледам просещи хора - а сега тези пострадали хорица се превръщат насила в просяци!!!
    Някой пита ли ги дали искат тези помощи или какво им е нужно?? Не - дайте ще събираме, дайте ще страдаме........
    Е стига вече - откакто работим даваме нашата вноска за такива случаи - стига сме събирали ....Половината ще го
    изхвърлят по реките и ще предизвика още задръстване (не на реките - на мозъците ни).

Ако видя човек в беда - давещ се, например, не бих се поколебал да му помогна. Независимо дали е българин, циганин или турчин. Нека не се смесват тези неща.
    //Обобщение
    С други думи - не можем да им помогнем сега

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Иво, не схващам дали иронизираш, или говориш сериозно, но обикновенно е така - където нищо друго вече не помага, идва армията...
    От Чили 1973г насам, доста пъти е доказвано на практика ( и за да не ходим чак през девет морета в десетото и Турция е добър пример). :knuppel2:

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2001

//Обобщение

[/quote]

с една дума .....таковал съм ги....да се спасяват сами...аз ши си купя баничка

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Тя армията май първо през парламента трябва да мине, ако питате мен..... :knuppel2:

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Иво, не схващам дали иронизираш, или говориш сериозно, но обикновенно е така - където нищо друго вече не помага, идва армията...
    Вълчо, нищо не иронизирам. Просто попаднах на новината и я "копирам" тук. Все пак не става ясно дали нещо се ръководи от армията или тя просто "изпълнява нечии нареждания".

Лично аз съм дълбоко озадачен от "начина, по който се провежда инициативата". За повечето хора тук 1 лев е "нищо", но не е това начина да се разделиш с него. Като гледам по другите форуми - там по 10-15 СМС-а пращат и то стари хора. Защото не правят разлика между "мерцедес" и "трабант". И утре ще стоят гладни, но ще има ли инициатива да ги нахраним? От трън, та да "гугъл". Вечното търсене. Става ми жално от всичко това. Защо толкова време вече не дадат път и на 3-тият мобилен оператор, че да може повече СМС-и да пращаме? Ако дойде гладен човек вкъщи - ще го нахраня; ако е сакат - ще му занеса; но да "пращам СМС-и" - сори.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от mikk
    //Обобщение

с една дума .....таковал съм ги....да се спасяват сами...аз ши си купя баничка
    mikk, излишна ироня... Wise е много прав! Прочети пак мнението му внимателно и не го разбирай погрешно!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 21-09-13, 20:20
  2. Да помогнем на Алекс
    От blx във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 24-10-09, 18:56
  3. -= ВАЖНО =- ДА ПОМОГНЕМ НА ЕДНО ДЕТЕ!!!
    От trademark във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 10-08-06, 22:50
  4. 250 млн за наводненията ???
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 18
    Последно: 20-03-06, 16:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе