Аз знам 3 вида гъби:
- докторски (дерматологични);
- гробарски (някои ги ядат);
- за миене на чинии (от дунапрен).
Та ти кои от тях си напипал?
Аз знам 3 вида гъби:
- докторски (дерматологични);
- гробарски (някои ги ядат);
- за миене на чинии (от дунапрен).
Та ти кои от тях си напипал?
В събота и неделя имаше доста манатарка из Родопите, по-точно край изворите на р. Арда - и в българско, и в гръцко... и горска, и борова
А, и ракия също имаше доста... :tequilla:
Когато ходя на зелено винаги си вземам гъби (ама не им разбирам) - по едричките от магазина. Значи пънчетата на клечка се пекат - като наденичка. А в гъбката малко масло в паничка от фолио или на скара... малее разтекоха се лигите :dock:
На каква клечка пънчетата ? И как се пекат като наденичка ? На огън директно ?
А "чадърчето" или там каквото е на гъбката като сложиш маслото после с фолиото какво ?
Сериозно питам Че съм от младото поколение дето нищо не знае освен
Пънчетата се нанизват на дървена клечка - продават ги в пакетчета - за барбекю.
A за чадърчето - в дупката от пънчето се слага масло и се пече на скара или ако няма скара в паничка от фолио.. сега ще добавя снимка
http://community.webshots.com/photo/...99757491RbPdUu
само че бях забравил масълцето за гъбите ....
//едит
Много внимавай да не разсипеш сока от гъбата - чудесен е
Мерси, при първа възможност ще пробвамПървоначално публикувано от WilliamDark
Ей за малко да ви остави човек и само гъби почват да ви никнат в главата...а като пита някой за проблем с компютър и си се спотайвате някъде...а като е за гъби един през друг се прескачате :coolsmiley:
Е как иначе... Съгласи се, че печена печурка с краве масълце е далеч по-вкусна от прегорял процесор със силиконова паста...Първоначално публикувано от Sunny
е добре де - то е ясно купешките гъби си стават винаги (с масълце)
исках малко да ви провокирам за горските - демек - дивите.
Те са като жена (чужда де) - хубаво, но опасно.
И много има да си говорим - ама не смея вече - стопиха ми рейтинга пустите гъби
като на Стоичков го стопиха........
Ами нека - сам си го заслужих (като Стоичков)...
Е то е много ясно хахахахаха, Lupus пак изби рибатаПървоначално публикувано от Lupus
Ей сега ще ти го вдигнем, че ме кефи какви ги пишешПървоначално публикувано от Wise
Аз тъкмо се прибирам от почивка - бях малко по жеравна котел и т.н. Имаше много гъбари (явно и гъби) из планината, но аз се страхувам да бера че не ги познавам... Затова карам на култивирани.
Е то така си е скука - няма никакъв риск да се отровиш и само си хапваш някви абсолютно еднотипни и еднаквовкусови култивирани гъбки :coolsmiley:Първоначално публикувано от WilliamDark
Така е и не е така. Вярно че модела е един и същ, за това споделяме начини за разнообразяване ...
имам доста рецепти, ама не е това темата