Някой ако знае нека да каже моля? От англ. на български, текста на е специализиран нито технически, към 100 страници...колко ще ми излезе или да се хващам и да се боря сам да го превеждам?
Благодаря предварително
Някой ако знае нека да каже моля? От англ. на български, текста на е специализиран нито технически, към 100 страници...колко ще ми излезе или да се хващам и да се боря сам да го превеждам?
Благодаря предварително
Ако отидеш във фирма, която се занимава с преводи, мисля че цената няма да е по-малка от 7лв., ако не и повече. Но има и обяви от хора (учители, студенти), които се нуждаят от допълнителни доходи. Там цената върви около 2-3 лв. на страничка.
Това пък къде го видя?!Първоначално публикувано от A.H.
Ско има да превежда 100 страници, а еленчето спомена цена от 2 лева на страничка...
Аз пишех такива неща. Около 2-3 лева на страница. Зависи от скоростта на поръчката и сложността на текста. През фирма - поне 2 пъти повече. С фактура - още повече... С легализация вече не знам.
Ско, защо не ползваш специализираният български продукт за това, наречен "Bultra"? След превода ще се наложи единствено да минеш веднъж и да направиш някои козметични промени...
Вервай ми, Иво, не са козметични.
Пък и 100 страници козметика си става чист къртовски труд. Дет ше я "козмираш", епилираш или педикюрираш, по хубаво да вземеш да си я преведеш тая творба и толкова!Двайсетата стотачка лисицa, яренцa!(20-th Century Fox Kids)
Мда, с Бултра-та голяма веселба настава...
... Rob Halford and his millions fans -> ... oграбения Халфорд и милионите му вентилатори
Бях забравил какъв смях е тая Бултра:
Harry Potter and the Philosopher's Stone (ЗаХари Потър и философския камък) ---> Хари Грънчар и магьосника Стоун...
Да, понякога наистина е веселба, спор няма...
Особено ако са включени всички видове речници наведнъж...
Нямам под ръка "Bultra" да пробвам, но надявам се, ако се изключи речника за техническите термини, тогава "fan" няма да е "вентилатор"...
Но ако пак се превежда така... ужЪзЪ!
Ско, ако не друго, поне ще се посмееш от сърце - гаранция!
направо се олях от смях с тая Бултра :-)Първоначално публикувано от IvO™
10х хора, разбрах за цените, идеални са