Днес цял ден се ядосвам. И те като М-тел и Глобул почнаха ебавките с потребителите. Накрая като не можах да се разбера подадох жалба в агенцията за защита на потребителите щото комисията за регулиране на съобщенията не приема жалби. По долу е текста:
Уважаеми/а господине/госпожо, когато стартира оператора Вивател купих 8 сим карти за „предплатената услуга” за нуждите на фирмата ми, с уверението на служителите и рекламните брошури, че „лесно можеш да замениш предплатената услуга с абонаментен договор. При това ще запазиш същия мобилен номер. Просто трябва да посетиш някой от центровете на vivatel и да поискаш информация от нашите служители”- така пише на стр. 16 в книжката която върви със закупената сим карта.
След два месеца ползване реших да заменя предплатената услуга с абонаментен договор „Бизнес план 2” ( http://www.vivatel.bg/bg/business_tarrifs.php?t=13 ), но ми заявиха, че не мога да запазя номерата. Трябва да ги сменя.
Считам, че това е груба подигравка с потребителите, заблуждаваща реклама и в нарушение на чл.19 от общите условия.
На сайта на Вивател никъде няма обратна връзка за писмени жалби и въпроси на клиенти, нито е предвидена такава възможност в „партньорската мрежа” и центровете на Вивател. Всякакви жалби и въпроси могат да се приемат единствено на тел. 087 123. От там отговарят, че нямало техническа възможност и не ми дават никакъв имеил за официално запитване и отговор.
Моля да вземете отношение по въпроса и да прекратите такива издевателства върху потребителите