Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 50

Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #31

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Не, не искам да се връщаме на нивото на конфронтацията. Този спорт е жесток колкото другите, ако не и повече във връзка с огромните средства инвестирани в него, респективно и сериозните суми, които акумулират победителите. В тази връзка въпроса за честното класиране в едно състезание не е въпрос на лично решение и справедливост, а въпрос на политика на тима, въпрос, който засяга крайната цел, а именно спечелването на титлата за сезона. От друга страна става въпрос за едно състезание само, а не за цялостно представяне и генерални качества на пилота и автомобила.
    Това по въпроса Шумахер vs. Барикело. Случвало се, ще се случва и за в бъдеще.

    Относно осма титла нещата са в сферата на фантастиката според мен. Със сигурност Шумахер ще е първи, но Алонсо няма да е извън състезанието и ще е в зоната на точките, така че сбогом на първото място. Шанс.
    Пилето ще направи всичко възможно да докаже, че макар и да не е на най-високото място на стълбичката, шампиона е той.
    Завиждам му за нервите. При такава повреда, в такъв момент, други европейски пилоти [наистина талантливи] биха плакали в храстите до пистата.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #32

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    М-да-а-а, честно казано Malone, чудех се кога точно ще се включиш. Отдавна не сме се "дърляли" на тема Ф1 и МШ , има няма 2-3 години.
    Та по темата.
    ...Не уважава славата, не уважава шампионите.....
    Ето тук е ключа към загатката. Ако стъпим върху това твърдение, като аксиома - първо Шумахер и Ървайн трябва да отречем, защото си изкараха шамари (според мен напълно заслужени, но това е друга тема) от великия Сена, преди много, много години. Malone, ти сигурно го помниш, за другите момченца не знам, едва ли са гледали Ф1 на 10-12 години .
    Но, колкото и порадоксално да е, аз ги уважавам за това (ЕЪ и МШ имам предвид). Защото за да се изправиш срещу "Авторитета" трябва да имаш "дупе". В случая е същото. Няма да забравя например едно състезание в Бразилия, беше второто или третото на Хуан Пабло Монтойа във Ф1, когато изпревари Шумахер във вътрешната страна на завоя, но чисто. За това говоря, няма респект към шампиона, а стремеж да го победи, това е красотата.
    Не искам да коментирам (правили сме го преди) кой, как, кога и колко пъти е бил или не е бил шампион. Гледам, гледал съм и ще гледам Ф1 и други моторни спортове. Години наред. И ако за безспорно най-добрите да кажем в МотоГП - Мик Дуън (преди) и Валентино Роси (сега) нищо не мога да кажа, защото бидейки 5-6 кратни шампиони си остават и най-великите спортисти, то за МШ - сори.
    За мен в този спорт (и безспорно огромен бизнес, в последните години) най велики остават:
    Сена - като фантастично владеене на техниката и агресивен( на границата на позволеното) стил на управление
    Хакинен - с фин, почти нежен стил
    Прост - с дяволско постоянство и равномерност
    Алези - със страхотен рефлекс и способност да изтиска невъзможното (макар и не успял да се реализира докрай)
    От младите, доказалия се вече Алонсо - също с невероятен усет за точния момент и перфектна техника
    и тепърва навлизащите Росберг и Кубица (за тях все още в бъдеще време)
    Естествено признавам и Шумахер, като невероятен техник, но за да бъде удоволствие ездата му, трябва да махнеш 2/3 от амбицията му и 3/4 от агресията му( трябва да призная, че напоследък се поукроти) . И в добавка 5/6 от феновете му (това последното е майтап, не се връзвайте )

    Не го разбрах това
    такива като Lazy Dog, само те симпатизират на другите и то единствено на принципа "всеки друг, но да не е Шумахер"
    какви точно имаш предвид ?

    Въпреки, че сезона не е завършил и все още са възможни изненади, нищо не казахте за предвиждането ми от април

  4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #33

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Не Lazy Dog, не се дърля с никого, освен, ако не е безумно фанатичен и да ми доставя удоволствие да го извадя от равновесие.
    Сена е друга бира, за него няма да говорим, мир на праха му.
    Има една основна разлика между Сена и Шумахер. Шумахер е Шампиона на шампионите благодарение на зверски труд. Сена беше шампион без усилия, просто талант, невероятен пилот.
    Не се раждат често такива за съжаление.

    Та под уважение пред Шампиона нямам предвид някой да му дава път защото е Шампиона на шампионите засега, нито пък да му "пуска аванта" по какъвто и да е начин, може би трябваше да уточня това.
    Под уважение имам предвид единствено държането преди, след финала и непосредствено след състезанието. Не е джентълменски, детско е да се опитваш да иронизираш най-успешния състезател до момента в историята на Формула 1 с "пилешки" жестове с ръка. Това веднага след финалната линия.
    Просто е смешно дори при елементарно сравнение на кариерите на двамата състезатели. В интерес на истината аз също харесвах Алонсо и то много, но това беше до момента в който си позволи да се държи като тъпак. От тогава, от първия път, в който го видях да се държи така неспортсменски той за мен не представлява инетерес. Със сигурност не е роден за шампион и това ще проличи още в следващия сезон, ще видите.

    Има само двама пилоти, които не съм харесвал и истински съм се радвал, когато са извън точките. Това са Култард и Монтоя. Не искам да коментирам защо, много са причините, просто не ги харесвам. И най-важното е, че причината за неприязън няма нищо общо с Шумахер.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #34

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    @ Lazy Dog
    Гледам Ф1 доста по-рано от теб. Когато Сена катастрофира и спряха предаването се ядосах и си купих паница за да мога да гледам независимо от нашата телевизия.
    Е какво толкова е Сена ?? И защо го хвалиш? Нямаш ли спомени как си изтърваваше нервите / пр . с Еди Ървайн. Един нормален човек ще направи ли такава постъпка ?? И какво Еди трябваше да спре или да отбие в страни за да мине Сена ли??
    И колко титли има Сена ??
    И каква е истината за смъртта му ?? Дали не е причина лабилната му психика??
    И аз като Malone съм върл фен на Михаел . И това е велик човек -ще остане завинаги в историята защото няма и никога няма да има друг състезател с толкова титли и други рекорди / има си статистика/.

  6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #35

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Казвам, че Сена беше невероятен пилот, не че е бил джентълмен, особено пък в него случай.

    В случая въобще не беше прав, въобще.
    Общо взето твърдението му беше, че Ървайн е трябвало да го пусне защото той бил лидера, забележете, не за друго, не защото точно в него момент е бил по бърз, а защото е лидера.

    Ървайн: Къде те застраших с каквото и да е?
    Сена: Ти не ме застраши никъде?!
    Ървайн: Докоснах ли те? Докоснах ли те поне веднъж?
    Сена: Не, но беше твърде близко до докосване, а аз случайно съм шибания лидер.
    Сена: АЗ СЛУЧАЙНО СЪМ ШИБАНИЯ ЛИДЕР!
    А точно в нея част на пистата, в този участък/участъци Сена не беше по бърз от Ървайн.
    И точно това е казал Ървайн на Сена в бокса на Джордан. Свидетели са били икономическия директор на Джордан, Рубенс Барикело и още няколко човека от екипа на Джордан.
    Тогава нахълтва Сена, не сам естествено, а с тим отговорника по комуникациите Норман Хоуел и с инжинера си Джорджо Асканели.

    Разговора общо взето е изключително обиден за Ървайн и наистина Сена би трябвало да се срамува от подобно държание. В разговора е било пълно със заплахи за кариерата на Ървайн, с лични обиди както и с непрекъснати подчертавания, че Сена е лидера и това е достатъчно основание Ървайн да го пропусне, макар че е по-бърз.
    Ървайн му е обяснил, че в същото време се е борил и с Хил и Сена очевидно е бил по бавен и наистина стюардите са му казали по радиото, че няма никакъв проблем в ситуацията, постъпил е правилно, като не е пропуснал Сена.
    Тогава следват заплахи със следващото състезание в Австралия, като е подчертано, че може би Ървайн трябва да се ориентира в друго занимание.
    Много тъпо е това.
    А след това и удара по лицето. Това е неспорстменска постъпка извън качествата на Сена, като пилот.

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #36

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    @kris11,
    Напълно възможно е да гладаш Ф1 отпреди мене, стига да го правиш от 1985. Не споря за това. Колкото до МШ - всеки има право на лични пристрастия, така както всеки има право и да греши. И ако ми позволиш леко да перефразирам шопите: "Аз на статистика не вярвам, а само на това което ми видят очите". Спорили сме и преди (може би не точно с тебе, но във форума) и не ми се иска за започваме отново, кой и колко е велик.
    @Malone,
    Любопитно ми е какво са ти направили Култард и Монтоя, че да не можеш да ги гледаш. Хайде, Монтоя е малко тип "шило в торба не седи", но Култард ? Да не би заради "оня" случай, когато МШ му се натресе отзад на Силвърстоун??? Между другото Монтоя доста добре се изяви в първото състезание на новото си поприще, 2 или 3 място, никак не лошо.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    657
    #37

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Май тази неприязън към Шумахер се дължи на факта, че зад него стоят пари (много пари!) и друг му върши голяма част от черната работа... Но безспорно си е голям пилот! Но по- голямо уважение изпитвам към Хакинен, Алонсо, Култарт, Бътън ...даже Барикело (във Ферари)- пилоти които "правят" колите.

  10. Banned
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    879
    #38

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Цитат Първоначално публикувано от llll
    Но по- голямо уважение изпитвам към Хакинен, Алонсо, Култарт, Бътън ...даже Барикело (във Ферари)- пилоти които "правят" колите.
    А кой му правеше колата на МШ когато в първия си цял сезон влезе в борбата за титлата с далеч по-слабия мотор на Форд и го наказаха да не участва няколко състезания, щото щеше да обърка много сметки?

  11. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #39

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Ако трябва да сме точни, Шумахер направи Ферари това, което е днес. Той седна в кола номер 27 навремето, завещана му от Алези. Струва ми се, че заслугите за просперитета на отбора са изцяло дело на германеца и се надявам Кими (пък и Маса) догодина да успее да задържи възходящата тенденция, та най-сетне да мога да съм изцяло фен на любимата си марка

  12. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    657
    #40

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Дали нещо не бъркам, ама освен Шумахер във Ферари тогава отидоха и още сума хора ... На практика наляха много пари и събраха прекрасен екип, които върна славата на Ферари... Така че е пресилено да се каже: "Шумахер направи Ферари това, което е днес". Безспорно е голям пилот, НО!!! В първите дни на седмиците за тестове обикновенно не кара, а черната работа май я вършеха втория и тестовите пилоти. За състезанията пък да не говорим... Или Ървайн и Барикело са се наговорили да изказват еднакви мнения? А да се сравняват пилоти от различни времена (Сена и Шумахер примерно) е съвсем безмислено- все едно да се сравняват колите от времето на Сена с днешните...

  13. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    540
    #41

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Михаел Шумахер потвърди, че ще участва в тестовете на Херес тази седмица, за да се подготви Ферари по най-добрия начин за битката при конструкторите.
    След загубата на почти всякакви надежди за титлата при пилотите на Сузука, Жан Тод не бе сигурен дали германецът ще се върне до Европа за изпитанията. Въпреки това Шумахер заяви, че ще участва независимо от случилото се в Япония.
    „Ако тестовете са необходими за Бразилия, не виждам защо това не трябва все още да е причина. Когато си мисля за шампионската титла, все едно, че тя почти се е изпарила, но има и отличие при конструкторите, за което да се боря. Затова искам да дам максимума от себе си докато съм във Ферари. Няма никакъв проблем ще летя до Европа”, заяви съвсем уверено Шумахер. Той ще бъде на изпитанията в сряда и четвъртък, а тест пилотите на Скудерията Марк Жене и Лука Бадоер ще карат ден преди него. Шумахер ще си вземе сбогом с тест екипа на парти след края на изпитанията в Испания.
    Една от основните цели е на Херес от Скудерията да проверят възможностите на двигателя си за Бразилия – V8s, който ще бъде използван само в последния старт. Според Рос Браун така ще успеят да увеличат потенциала на настоящия си агрегат, въвеждайки някои нови елементи.






  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    540
    #42

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Еми ЧЕСТИТО на Алонсо и Рено за двойната титла!
    Беше чудесен сезон... и се надявам март да бъде още по-интересно дори и без Шуми

    Относто състезанието... Маса е номер 1!!! А Шуми не е като да не беше на обиколка зад тях и пак стигна Фисико даже го финтира добре... те тава е Шампион (: жалко, че за последно го гледахме в състезание!




  16. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #43

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Браво на Шумахер. Ей това негово каране ще ми лиспва занапред. Честито и на Маса - той май беше по-радостен дори от Алонсо

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    657
    #44

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Да, завърши един интересен сезон... Шумахер си отиде достойно, доказвайки че е голям пилот. Малко съм скептик за следващия сезон- без Шумахер, един производител на гуми, забрана за модернизиране на двигателите....

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #45

    Re: Ф1- започна сезона, а коментари не виждам

    Задава се един скучен сезон 2007 г без Минаел.
    Показа на младоците ,как а да се борят за победа и титла.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Как да виждам част от history в ICQ 6.5?
    От breiii във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 16-09-09, 12:56
  2. Утре се открива Рок сезона в Каварна
    От stenly във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 30-05-08, 12:28
  3. Отговори: 11
    Последно: 12-01-07, 14:23
  4. Хитът на сезона - новите mp3 Players
    От Edin_Lud във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 15-10-05, 11:10
  5. В неделя започва F1 сезона....
    От Milanoff във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 41
    Последно: 18-03-02, 09:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе