Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 64

Възмутителна кино-агресия...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #1

    Възмутителна кино-агресия...

    възмутен, потресен и отвратен съм от поредният опит за промиване на мозъци в тази ска.... оопс, прекрасна държава. иде реч за поредното гнусно посегателство върху най-податливите - децата. с какво ли? с безплатния филм за исус, погледнат през погледа на децата. през погледа на децата, живеещи в евангелския разказ. м? какви деца има в евангелието, питам аз на първо място. но да оставим това настрана.

    иде реч за нещо далеч по-голямо и важно - посегателството върху податливия детски мозък! насилственото налагане на готови "решения" за въпроси, които децата дори не са си задали! къде е свободната воля? къде е уважението, което трябва да проявим към децата си, давайки им правото на собствен избор? или по-скоро отнемайки им го!

    уважавам правото на всеки възрастен да вярва в каквото си е решил. да, знам, че е утопия родителите да не влияят на децата си по начин, по който решават те, че е правилен, но не е ли все пак призвание на всеки интелигентен човек да възпита способно да разсъждава дете?

    ако ще да е християнсто, ако ще ислям, ако ще будизъм и т.н. - нека бъде собствен избор, а не КУПЕН. какво представляват тези безплатни прожекции по кина, читалища и клубове, ако не един опит евтино и пошло да бъде използвана бедността? на цената на един билет ли ще продадем свободата си на свободен избор? може би хиперболизирам проблема. да, може и така да е. със сигурност филмът няма да има този ефект, който се страхувам, че ще има, просто защото българинът е "имунизиран" срещу толкова елементарни внушения, но все пак се възмущавам.

    сигурно и на мен ми е било повлияно от родителите ми като малък, но определено съм имал и имам свободата да започна да вярвам в каквото пожелая. а може би атеизмът е единствената "религия", която ти позволява безпроблемно да се обърнеш към други религии, ако почувстваш необходимост. не мислите ли, че е така?

    p.s. в търсенето си попаднах и на някакви религиозни форуми, в които се прославяше тази богоугодна инициатива, която да върне някои, и да вкара малките деца в лоното на майката-църква. какво лицемерие! и същите тези хора биха хулили представителите на произволни други религии, че прокламират своите вярвания! мразя слепотата, мразя ограничеността, мразя насилието, насочено към съзнанието!

  2.  
     
  3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #2

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    А аз мисля, че идеята е много по-комерсиална. Отчаян опит да се върнат зрителите в кината, като се започне от децата..... Като за начало - безплатно, но пък безплатно не може да се пусне какъв да е филм и то в такъв мащаб, затова са подбрали нещо, срещу което никой няма да има претенции да бъде показано свободно.
    Едва ли с един филм може да се промие който и да е мозък, пък бил той и детски. Де да беше толкова лесно.....
    За да може да направи правилния избор, човек трябва да познава "двете страни на медала".

  4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #3

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    И според мен е така. Ако е само една безплатна прожекция - трудно може да повлияе на "модерното" българско мислене. Пък и никой не задължава децата да ходят да го гледат, нали? Аз самият се плаша от това, което родителите пускат на децата си вкъщи - филми с откровено насилие, вулгарни изцепки, секс-сцени понякога... - после се чудим защо осмокласничките въртят минети в междучасията - еми, ще въртят...

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    213
    #4

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    Би бил прав, ако гледането на филма бе освен безплатно, и задължително ...

    Свободната воля тук е правото да избереш дали да влезеш в киносалона или не ...

    И всеки родител има правото да реши как да възпитава децата си - вероятно някои биха предпочели да им отнемат правото на избор като ги възпитават в духа на християнския морал ... предполагам ще има и такива, които ще им дадат възможността да изберат възпитание в стил телевизия Веселина ...

    Нали се сещаш - от едната страна седят онези работи като "Не кради" "Не Убивай" и т.н., а от другата полуголи и бездарно пеещи каки ...

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #5

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    Съгласен съм с Fеarme, че е дразнещ начина по който ни натрапват (ако не на нас, то на тези които ще се вържат) един мироглед (може би правилен, може би не). Вярно, че христянството ни е исторически близко, но човек живее в многополюсен свят и би трябвало да е поне толкова запознат с всички големи световни религии и идеологии. Най малкото за да не възникват исказвания от сорта - "тия са лоши защото са еди_какви_си (будисти, анархисти, мюсулмани, вегетарианци, виетнамци и пр.)".
    Но пак казвам - за мене не е важно какво ни натрапват, а как. Малко се отклонявам от темата, но принципно съм свързан с нея. Става въпрос за рекламата. Съвременния начин на промиване на мозъци. Колкото и да си твърдоглав (а аз съм!), колкото и да си упорит( а аз съм!) в един момент се поддаваш - дали ще е след 10-то , 20-то или 50-то гледане, слушане, минаване покрай РЕКЛАМАТА_НА_нещото. Погледнете около себе си - какъв прах за пране използват жените, какви дъвки дъвчат децата, какво кафе пиете вие и всичко друго наоколо (от дамските превръзки- до Европейския съюз) . Това ме убива! Бавно наистина, но ме убива!
    @Pat, не съм съгласен, че това е опит да се върнат децата в кината. Ако беше така, има много по лесен начин - просто намаляват цената на билетите от 5лв. на 0.5лв. и децата ще трябва с пръчка да ги гониш от кината, но ще избират какво да гледат.

  7. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #6

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    Малко се знае за религията у нас, не мислите ли? Комунизма е отричал 45 години религията, а всички вярващи в нещо, различно от СССР и Партията са били позор за родината и свършвали в лагерите на смъртта. Атеистът пък - гордост за държавата... чавдарче, после пионерче... велики хора.

    В тази връзка нормално е човек да не се знае. НЕнормално е, човек като не познава нещо, да има мнение за него и да е категорично убеден, че е прав като го отрича.
    Моля, не отговаряйте на този пост с "Баба ми ме води 3 пъти като малък да паля свещ в църквата та затова религията ми е ясна като отворена книга." Точно това, което почти всички са видяли за религията по телевизията (как дядо поп пее на литургията в неделя) най-слабо отразява същността й. Всъщост религията не е и просто кланяне пред Дядо Боже (още един лаф от "светлите" 45 години). Ще се опитам да го кажа накратко - религията е 1) да осъзнаеш, че над теб има нещо по-велико във вселената; 2) както каза painmaster - морал и възпитание за почтено поведение; 3) свобода да избираш, от коя страна да застанеш (едната страна е тази, в която човек за човека е враг... а от другата страна - брат).

    Enjoy

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #7

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    Цитат Първоначално публикувано от Ско
    Ще се опитам да го кажа накратко - религията е 1) да осъзнаеш, че над теб има нещо по-велико във вселената; 2) както каза painmaster - морал и възпитание за почтено поведение; 3) свобода да избираш, от коя страна да застанеш (едната страна е тази, в която човек за човека е враг... а от другата страна - брат).
    Enjoy

    @Ско просто нямам думи.Благодаря и поклон

  10. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    880
    #8

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    рекламата на филма за мен също е дразнеща, по следната причина, например -* рекламата е насочена към бащите и синовете - къде остават майките и дъщерите?

    но...все пак християнските ценности не са нещо лошо...едва ли филмът ще научи децата да бъдат наркомани и насилници...

    що се отнася до податливия детски мозък, то той се промива достатъчно от американски екшъни и от ВипБрадър....

    след като плащат билет да гледат насилие, що да не отидат без пари на филм, който показва символа на доброто у човека...

    да не би ползвателите на торентите, където изключително много има порнография, са само над 18, ха-ха, тъкмо обратното е, повечето са под 18, срещал съм доста гадни торенти..ама нещо не виждам някой да пищи против торентите,

    след като децата слушат за педофили и мутри по телевизията, защо да не разберат и за християнството?

    аз, лично, съм атеист, с лек уклон към източната философия, така че тази реклама няма въздействие върху мен, както и върху близките ми, но не е справедливо - и дори е смешно! - да се нарича възмутителна кино-агресия...никой не е опрял пистолет в главата ви да ходите да го гледате или да си купувате тъкмо тези дамски превръзки

    и не говорете срещу рекламата...ако няма реклама - няма и телевизия (нямаше да има и интернет, между другото)...нямаше да можете да си гледате мача или формула 1 ...разбиращия човек може да си направи избора сам - със или без реклама...

    споко и peace!

  11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #9

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    hihimor, обяснявам защо е насочена към бащите и синовете - защото разпространители на филма е протестантска християнска организация, а протестанството е със сериозен патриархален уклон. българските "християни" са православни, където мъжът и жената са значително повече "равнопоставени"

    ех, м**а му стара, откъде атеист като мен знае такива неща?

    ами може би защото аз се интересувам от различни неща, но И от религиите, но като философии, защото са ми интересни, точно колкото ми е интересна космологията, колкото ми е интересна и биологията, и т.н.

    високата обща култура допуска в себе си религията, но религията не допуска в себе си високата обща култура, защото тя пречи на вярата, а всички знаем, че вярата е сама по себе си и изключва нуждата от доказване, защото то опошлява божествеността на бога, и показва съмнения в него

    религията е 1) да осъзнаеш, че над теб има нещо по-велико във вселената; 2) както каза painmaster - морал и възпитание за почтено поведение; 3) свобода да избираш, от коя страна да застанеш (едната страна е тази, в която човек за човека е враг... а от другата страна - брат).
    ско, извинявай, ама тия ги разправяй на старата ми шапка (извинявай за цинизма, но...)
    да ти се е случвало да говориш с ИСТИНСКИ вярващ. тия за висшата сила не те правят вярващ - това е модерното бягство от образа за брадатия дядо в облаците, но това не е РЕЛИГИЯ !
    истинският вярващ, а аз съм имал удоволствието да говоря нееднократно с такива, включително и с богослови, ама хич не признават "висша сила над мен". за тях св. писание си е ЗАКОН, КАНОН, АКСИОМА... както искаш го наречи. "геената огнена" си е геена огнена под краката си - едно към едно. светът е създаден преди около 6000 години и това е неоспорим факт.... ето ТОВА са вярващите, а не тия, дето вярват в някаква висша сила... че то и аз вярвам в няколко висши, неоспорими, необорими сили - гравитацията например е една от тях.... доста неоспорима е, и е изобщо не е въпрос на избор. така, както за мен гравитацията е факт, така за тези ВЯРВАЩИ написаното в светото писание е ФАКТ

    p.s. използвам случая да напиша и 2-3 реда, които засягат мен самия. в една предна тема ( за карикатурите на мохамед ) усетих на няколко пъти от няколко човека лек "укор" в пристрастие.... е, надявам се, че със сегашната тема съм показал, че съм еднакво критичен и безкомпромисен към която и да било религия, в момента, в която тя посегне на правото ми на личен избор

  12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #10

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ех, м**а му стара, откъде атеист като мен знае такива неща?
    Ами не ги знае.
    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    високата обща култура допуска в себе си религията, но религията не допуска в себе си високата обща култура, защото тя пречи на вярата, а всички знаем, че вярата е сама по себе си и изключва нуждата от доказване, защото то опошлява божествеността на бога, и показва съмнения в него
    Като хора с ниска култура би трябвало да посочим.
    Гьоте,Жак ив Кусто.Айнщайн -- Интересно?
    Бащата на европейска философия - Кант в трудовете си за разума,разсъдъка,душата изхожда винаги от монотеистична гледна точка.Нещо повече публикува философското доказателство за съществуването на бога.Като при това теизмът е неизменна отправна точка в неговите теории.

    И @FearMe учудва ме факта,че безспорно интелегентен човек като теб така наивно гледа на религиите.
    Теологическите доктрини съвсем по-друг начин разглеждат сътворението на света.
    Имай предвид че теорията за големия взрив също е религиозна теория,а не атеистична.
    Атеистичната звучи така -- Нищо не е било създавано то просто си е така.
    Според Джон Ръсел(математик) Вероятността живота да е възникнал като случайна смес от хим. елементи е по-малка от шанса на преминаващо торнадо,през автомобилно гробище,да сглоби Б-52
    А замисляш ли се,че по твоята логика,атеистичното възпитание също е налагане на гледна точка.
    Не ми се говори за педалите и сбъркочите а ла вип брадър.
    Кой да защити децата от педалската мутра на Азис.Дали той е гей не ме интересува.
    Обаче не мога да понасям рекламата на меките китки.
    Като се има предвид,че мазния му образ е навсякъде,как да защитим децата от него.
    Ей за това трябва да си възмутен, потресен и отвратен




  13. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #11

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    истинският вярващ, а аз съм имал удоволствието да говоря нееднократно с такива, включително и с богослови, ама хич не признават "висша сила над мен"...
    Ами това което казваш е наистина тъжно, тъжно е за тези хора, които се смятат за истински вярващи. Тъжно е и аз тези, които са имали нещастието да разговарят с тях, тъй като са получили погрешна представа за същността на нещата. Явно поредното доказателство за упадъка на родното образование, щом дипломираните християни не са отворили нито веднъж в живота си Библията. Защото ако го бяха направили, щяха да разберат, че мисията на християнина на тая земя е да запознае колкото се може повече хора с тези три нещица, които написах горе, а не да си изпее литургийката в неделя и после да да хапне и пийне душмански на вечеря с лептата.

    Нека никой не забравя, че животът е такъв, какъвто сами си го направим. Докато си позволяваме да пре*аваме околните и да се чувстваме горди от това, светът ще продължава прее*ава нас.. и ще бъде горд, че ни го е причинил. Дано "неистинските" християни като тези, които познавам, да стават все повече. Желая успех на всеки в житейския път, който си е избрал.

  14.  
     
  15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #12

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    мдаааа, не ми се иска да правим монолог, или излагане на научни доктрини, но си позволявам да направя няколко коментара:

    1. теорията за големият взрив далеч не е религиозна. това, че я е предложил свещеник далеч не го прави "откривател", а теорията "религиозна". убеден съм, че знаем какво е gedanken experiment. предположението става научна теория, когато бъде подкрепено с факти от наблюдения, или неоспорими математически доказателства. а и да не говорим, че слабостите, които неизменно ще бъдат изтъкнати по отношение на теорията на "големия взрив" са преодоляни от струнната теория, и последвалата я М-теория. просто има неща, които човек не е длъжен да знае. никой не може да знае всичко, а само нещата, от които се интересува

    2. коментара ти, че не знам нещо не мога да го разбера за кое се отнася? за разликата между протестанти и православни? или, че филмът е "подкрепен" и "разпространен" от протестанти?

    3. т.нар. от теб "атеистична" теория няма да коментирам, защото такава теория няма. това е някаква твоя интерпретация на мирогледа на атеистите, която си е лично твоя, но нищо повече.

    4. коментарите ти за възникването на живота от "нищото" са също изключително лишени от научна аргументация. за сметка на това аз пък мога да приведа като аргументи няколко опита, проведени неколкократно, при които от напълно "безжизнените" елементи азот, кислород и въглерод, в среда под въздействието на електрически разряд и/или високо налягане (такова, еквивалентно на удар от метеорит, да, ЧАК толкова голямо) крайният резултат са аминокиселини. за тези, които не знаят, аминокиселините са градивните частици на белтъчините, а (вече според интерпретацията ) те са живот, или от тях до живота е въпрос на комбинаторика. така че алюзиите за моргата и самолета са най-малкото far-fetched

    5. жак ив кусто? гьоте? къде видя учените в тях? гьоте - поет/писател, кусто - маринист, наблюдател... аз пък ще ти цитирам стивън хокинг, който на въпроса за бог при изграждането на неговата космологична теория, отговаря "бог? не ни потрябва". а моят контра-въпрос е "защо при споменаване на несъвместимостта между ИСТИНСКАТА религия и науката всеки се позовава на учени от миналото?" дай ми пример за един истински учен от настоящето, който вярва, че вселената е на 6000 години, или че бхагавадгита е книгата, най-точно описваща произхода на всичко? ако искаш можем и да поговорим за произхода на стария завет... или за това как император константин СЪЗДАВА библията такава, каквато му отърва... нямам никакъв проблем. считам се за "подкован" на доста теми

    p.s. към ско - не си прав за познаването на библията и другите "съпътстващи" литератури по отношение на НЯКОИ богослови. чел съм множество коментари на една богословка в СУ (разбира се, че няма да й кажа името) от богословския факултет, и това, което им признавам, е изключителната начетеност. разбира се, проблемът им е, че се запознават с тази литература (ислям, будизъм, и т.н.) е не за да направят НАУЧЕН анализ на тези религии, а само и единствено, за да "докажат" с псевдо-научните си методи тяхната ЛЪЖЛИВОСТ. да, проблемът на ВСЯКА религия е изключителният й егоизъм, тоталната липса на толерантност и това, за което съм пуснал тази тема - агресивността при прокламирането на ЕДИНСТВЕНАТА истина.

  16. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    880
    #13

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    hihimor, обяснявам защо е насочена към бащите и синовете - защото разпространители на филма е протестантска християнска организация, а протестанството е със сериозен патриархален уклон. българските "християни" са православни, където мъжът и жената са значително повече "равнопоставени"
    аааайде, и тук стана, както в темата за Дания преди време...отплеснахме се в друга посока...

    доколкото знам, в протестанството много основна добродетел е трудолюбието

    Дания, Холандия, Норвегия и т.н....все протестантски държави, *с най-високия жизнен стандарт в света; ако някой отрече, че религията няма пръст в техния просперитет, чрез това, че е възпитала трудолюбиви и акуратни хора, е, този човек просто не е наясно с нещата....

    проблемът на ВСЯКА религия е изключителният й егоизъм, тоталната липса на толерантност и това, за което съм пуснал тази тема - агресивността при прокламирането на ЕДИНСТВЕНАТА истина.
    това не е вярно например за будизма....

    а и доколкото знам скандинавките са доста разкрепостени.... :cens:

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    898
    #14

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    Рекламите наистина понякога са дразнещи,погледнато от страна "право на свободен избор".В дадения случай също има известна натрапчивост.Все пак,дори да се нарушава свободният избор на децата,това(нарушаване правото на св. избор) винаги съществува.Още от малък ти казват - това "да,онова -"не".При днешната липса на морал и възпитание по-добре да има повече християни,станали такива с нарушено "право на свободен избор".Наистина по-добре,отколкото "подражатели хомосексуалисти",станали такива с нарушено "право на свободен избор".
    Като че ли нещата опират до "по-малкото зло".Разбира се,далече съм от мисълта че християнството е зло,напротив.
    И аз като hihimor по-скоро имам склонност към източната философия,но мнозинството от хората не могат и нямат време да се докоснат до философията и за тях християнството е добър пътеводител из дебрите на неприветливия и враждебен свят,който обитаваме.
    В заключение - по-добре християни,станали такива при "нарушено право на свободен избор",отколкото каквито и да било други (знайно е с какво сме заобиколени от всякъде).

  18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #15

    Re: Възмутителна кино-агресия...

    Цитат Първоначално публикувано от wiseacre
    И аз като hihimor по-скоро имам склонност към източната философия,но мнозинството от хората не могат и нямат време да се докоснат до философията и за тях християнството е добър пътеводител из дебрите на неприветливия и враждебен свят,който обитаваме.
    с риск да ми падне още повече рейтинга и никой да не иска да пие с мен бира на събиранията :

    wiseacre, нали си даваш сметка как с горното казваш (с доста мек тон, признавам!) : "Истината е в източните философии, ама айде, и християнството става... като нямат време хората да се запознаят с Истината..."

    приятели, аз не съм против религиите! против съм някой друг да решава коя религия е добра за мен!

    искам да стана религиозен на 20... или на 25.... или на 30... или на 75. но АЗ, почувствал вътрешната необходимост САМ, а не някой агресивен кинаджия, или заради часовете по вероучение в училището... насила, защото някой си е решил от политическа гледна точка, че така ще сме по-лицеприятни в даден момент на някой друг.

    толкова ли е важно за теб (обръщам се безименно) да ме посветиш в религията си? гледай си вярата и недей взима решения ВМЕСТО мен кое е по-добре за МЕН. съгласно светото писание, бог е дал свободната воля на всеки да решава. недей отнема тази ми свободна воля, натрапвайки ми "добротата" си, т.е. егоцентричната си убеденост, че ти и САМО ти си прав. бог е всесилен, милосърден и всеопрощаващ - той ако прецени може да спаси безсмъртната ми душа, без да съм го "заслужил", защото спасението не се заслужава, то се дава от господ-бог ВЪПРЕКИ греховете. кой си ти да ме покръстваш в своята вяра, и отнемаш правото на бог да проявява милостта си дори и спрямо грешника-неверник?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Ресивър за кино
    От shanko във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 01-01-15, 19:32
  2. Домашно кино?
    От Dominator във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 30-12-11, 19:26
  3. 3D Blu-ray дом.кино
    От qnkogundito във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 10-07-11, 11:02
  4. Препоръка за дом.кино
    От qnkogundito във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 03-02-11, 19:42
  5. Домашно кино
    От durexx във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 28-12-06, 22:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе