възмутен, потресен и отвратен съм от поредният опит за промиване на мозъци в тази ска.... оопс, прекрасна държава. иде реч за поредното гнусно посегателство върху най-податливите - децата. с какво ли? с безплатния филм за исус, погледнат през погледа на децата. през погледа на децата, живеещи в евангелския разказ. м? какви деца има в евангелието, питам аз на първо място. но да оставим това настрана.
иде реч за нещо далеч по-голямо и важно - посегателството върху податливия детски мозък! насилственото налагане на готови "решения" за въпроси, които децата дори не са си задали! къде е свободната воля? къде е уважението, което трябва да проявим към децата си, давайки им правото на собствен избор? или по-скоро отнемайки им го!
уважавам правото на всеки възрастен да вярва в каквото си е решил. да, знам, че е утопия родителите да не влияят на децата си по начин, по който решават те, че е правилен, но не е ли все пак призвание на всеки интелигентен човек да възпита способно да разсъждава дете?
ако ще да е християнсто, ако ще ислям, ако ще будизъм и т.н. - нека бъде собствен избор, а не КУПЕН. какво представляват тези безплатни прожекции по кина, читалища и клубове, ако не един опит евтино и пошло да бъде използвана бедността? на цената на един билет ли ще продадем свободата си на свободен избор? може би хиперболизирам проблема. да, може и така да е. със сигурност филмът няма да има този ефект, който се страхувам, че ще има, просто защото българинът е "имунизиран" срещу толкова елементарни внушения, но все пак се възмущавам.
сигурно и на мен ми е било повлияно от родителите ми като малък, но определено съм имал и имам свободата да започна да вярвам в каквото пожелая. а може би атеизмът е единствената "религия", която ти позволява безпроблемно да се обърнеш към други религии, ако почувстваш необходимост. не мислите ли, че е така?
p.s. в търсенето си попаднах и на някакви религиозни форуми, в които се прославяше тази богоугодна инициатива, която да върне някои, и да вкара малките деца в лоното на майката-църква. какво лицемерие! и същите тези хора биха хулили представителите на произволни други религии, че прокламират своите вярвания! мразя слепотата, мразя ограничеността, мразя насилието, насочено към съзнанието!

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 

Първоначално публикувано от Ско
 Първоначално публикувано от Ско