Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 64

Възмутителна кино-агресия...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Възмутителна кино-агресия...

"Мъглата" се вдига...

[size=14px]Протестанти облъчват деца с филм за Исус[/size]

Цели се евангелизация на българите, обяви православната църква
    Мероприятието не е срещнало никакви възражения от Министерски съвет

ДЕСИСЛАВА РИЗОВА

[size=9px]Факсимиле от рекламните дипляни, с които са напълнени пощенските кутии на столичани.[/size]

Широко рекламираният филм "Животът на Исус за деца" не среща одобрението на Българската православна църква, тъй като зад него стоят евангелисти, съобщиха от Варненската и Великопреславска митрополия.
    "Нямаме нищо общо с филма, той е дело на протестантска организация, регистрирана в България", обясни говорителят отец Дончо Александров.

"Православната църква няма нищо общо с филма, той е дело на протестантска организация, регистрирана в България", обясни говорителят на митрополията отец Дончо Александров. Той допълни, че Българската православна църква има друга програма, с която ще бъдат отбелязани предстоящите празници по повод Възкресение и окачестви филма като опит за евангелизация на българи от страна на протестантската общност в страната.

Инициативата за прожекциите на филма "Животът на Исус за деца" е на неправителствената организация "Агапе", която не е свързана с определено вероизповедание, съобщиха за "Монитор" от Дирекцията по вероизповеданията на Министерски съвет. Шефът на звеното Иван Желев обаче призна, че става дума за протестанти и евангелисти, които са имали и други инициативи. Неговият подчинен Георги Кръстев обаче отрече да става дума за евангелисти. “Агапе” е регистрирана с цел религиозно- просветна дейност. Преди време се срещнахме и те ни обясниха инициативата си за филма, цели се да се акцентира върху семейните ценности. Те ще раздават и брошури на тази тема", допълни Кръстев. Според него "Агапе" не е регистрирана при тях, тъй като не е вероизповедание. "Те са регистрирани в Министерство на правосъдието като неправителствена организация", обясни той. От офиса на "Агапе" отказаха коментар за филма и протеста на православната ни църква. Пресаташето им Александър Урумов пък отказа да спомене конкретно колко пари са похарчени за прожекции, книги, брошури и наемане на зали, за масираната рекламна кампания по печатните и електронни медии, както и за билбордове в големите градове. Официално до вчера от "Агапе" твърдяха, че и БПЦ стои зад проекта. "Нямаме представа защо имат възражения срещу този филм, питайте тях. Ако някой има нещо срещу този филм, нека го каже официално. Имам сметка за парите, но не е при мен сега", беше единственият коментар на Урумов.

Филмът "Историята на Исус за деца" вече се прожектира безплатно в голяма част от столичните кина, както и в други градове на страната.

Лентата не е нова и вече е гледана у нас, но е включена в масирана предвеликденска кампания. След прожекцията всички присъствали получават безплатно списание за семейни ценности и набор талони за безплатни материали като Новия завет, Християнска етика и наръчник съвети как да отгледаш момчета, покани за участие в семинари, дискусионни групи и семейни партита. Филмът ще се върти по екраните до Великден. Той е бил излъчван в 228 страни по света по кината, а в 176 и по телевизията. Хората, които са го гледали от 1970 г. насам, са 5 430 510 000.

Оригиналът: http://www.monitor.bg/article?sid=&a...&cid=1&eid=669

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

...съобщиха от Варненската и Великопреславска митрополия
    какво чудно има? нашата църква е жив пример на добросъвестно следване на светото писание: "едната ръка да не знае що върши другата". едните ревнали, другите подкрепят инициативата...

мюсюлманите от цели държави се обединиха в бяса си срещу няколко глупави карикатури, а тук в рамките на една държава ще има 3 мнения... и смешното е, че мненията ще бъдат не на населението, на което явно 'ич не му дреме, ами от страна на официалната, традиционна, държавнорегламентирана религия и църква....

чак ме напушва на смях

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Филма се появи и по торентите, ако не ви се разкарва до киното за безплатен филм

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

малко update по темата:

"ако имате проблеми в семейството - поръчайте си безплатното списание за вашето семейство... и САМО сега - безплатната книжка за вашето дете, за да може то после съвестно да пуска стотинки в църквата и да налива парички в свещоливниците и т.н., и т.н."
    всичко вече е "между другото"....

вече очаквам в магазините: купете си олио, а безплатно това разпятие. ако вземете 2 кг захар - бонус тази библия, а ако вземете и 1кг сол - на ви и тази щипка тамян....

6. Тук е от
    Jan 2005

За мен това(филма+списанието+книжцицата) си е поредната кампания на сектанти!
    Само погледнете кой стой зад нея - http://www.jesusfilm.org/ = JESUS Film Project + Campus Crusade for Christ International занимаващи се с "..management of donations as defined by the ECFA"
    Колко пари наляха в реклама на безпатен продукт! Защо - защото са идеалисти?! Едва ли. По-скоро за мен очакват бъдещи "постъпления" от "инвестицията" си.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    малко update по темата:

"ако имате проблеми в семейството - поръчайте си безплатното списание за вашето семейство... и САМО сега - безплатната книжка за вашето дете, за да може то после съвестно да пуска стотинки в църквата и да налива парички в свещоливниците и т.н., и т.н."
    всичко вече е "между другото"....

вече очаквам в магазините: купете си олио, а безплатно това разпятие. ако вземете 2 кг захар - бонус тази библия, а ако вземете и 1кг сол - на ви и тази щипка тамян....
    ...и по едно безплатно легално копие на уиндоз виста да дават....

за мен възмутителна кино-тв агресия е продължаващото облъчване на зрителите с физиономиите и словоизлиянията на участниците от випбрадър, поради което почти не гледам нова тв, за да не повръщам излишно...

не мисля, че повече християни или хора, живеещи според християнските норми, ще са излишни за обществото ни...проблемът е, че за българите пример за следване са Митьо Пищова (човекът е опънал 2000 жени, ей, това въздейства много по-силно от някакъв си филм за един будала, наречен Исус...) и разни фолк певци и певачки; ако азис направи безплатен концерт, ще се задръсти София

накратко, тия, които разпространяват филма, са направили една фатална грешка - че са го пуснали в България, където на (почти)никой не му дреме за Иисус и християнските ценности

...добре че са журналистите, да вдигнат малко изкуствена пушилка и да се генерира някаква ненужна дискусия...

чао, споко, и не си хвърляйте буклука от балкона, че бате Бойко ще ви глоби....

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Направих си труда да го гледам, защото малката ми дъщеря (12г) искаше да го гледа (следствие от рекламите :knuppel2:, тяхната мама )
    Ако не сте го гледали, трябва да ви кажа, че нищо не сте изпуснали. Направен е слабо, шаблонно, да не кажа направо бездарно - просто не виждам кой ще се хване на подобна продукция. Цитира се директно от Новия завет (доколкото го познавам) и то доста избирателно. Не знам доколко са спазени каноните на църквата, но каноните на киното отсъстват напълно. Продуцентите, режисьора и артистите трябва да ги хванат и да ги :knuppel2:, :knuppel2:, :knuppel2: здраво. Дори четенето на Библията, преди много години, ми беше по-интересно, а това е едно от най-скучните неща, които съм правил някога.
    Колкото до "христианските ценности" и противопоставянето им на, нека така да я наречем, "чалга културата".... Само ще ви разкажа една случка от скоро. Нощта на събота с/у неделя, на великден, според христианските обичаи се обикаля около църквата, начело с попа и се правят някакви неща (не знам точно какви) ...но, около църквата стана като панаир, коли спрели, младежите чоплят семки и се задяват, цигани обикалят около църквата, като същевременно слушат чалга от телефона на високоговорител. Та си мисля, че нищо не пречи да съчетаваш у себе си любовта към Исус с тази към Азис

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Няма безплатен обяд

11. Member
    Тук е от
    Jul 2005

Евала на всички

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Lazy Dog
    л. Та си мисля, че нищо не пречи да съчетаваш у себе си любовта към Исус с тази към Азис
    А това не.Само това не.Никакви съчетания от този род. :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:

13. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Мисля, че е било през 1971 - аз си спомням "пиратските" записи от 1973-74.
    Andrew Lloyd Webber
    Jesus Christ Superstar
    Светът (поне музикалният) се променя - като след Хирошима........
    Сега няма такава опастност. Това, очевидно не е Онова.
    За Онова бих си платил за да го гледам, а за Това - няма да го гледам и безплатно.
    Защо да се плашим и да го коментираме - не си струва.

//потърсих днес линк за да сваля рок операта - не можах да намеря free.
    Ако някой се смили - ще я слушам за "н"-ти път

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Мисля, че е било през 1971 - аз си спомням "пиратските" записи от 1973-74.
    Andrew Lloyd Webber
    Jesus Christ Superstar
    Светът (поне музикалният) се променя - като след Хирошима........
    Сега няма такава опастност. Това, очевидно не е Онова.
    За Онова бих си платил за да го гледам, а за Това - няма да го гледам и безплатно.
    Защо да се плашим и да го коментираме - не си струва.

//потърсих днес линк за да сваля рок операта - не можах да намеря free.
    Ако някой се смили - ще я слушам за "н"-ти път
    В арената (каталога) я има филмирана..
    //edit- и на тракера я имало: https://forum.setcombg.com/*************************/details.php?id=16617

16. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Нe знам къде я има - не мога да се регистрирам в Арената.
    И не това е най-важното.

Не съм кино - фен и музика - фен....(тъпо звучи)

Просто искам да слушам Jesus Christ по Великден, дори и срещу заплащане...
    а ми предлагат - някакъв филм - безплатно........

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    ...Не съм кино - фен и музика - фен....(тъпо звучи)...
    "киноман" и "меломан"
    може и "киноуомън" и "мелоуомън" по български: "киноманка" и "меломанка" - в тази връзка отдавна се каня да питам "Pat" дали вика на жена си... "Pat-ка". - joke -

18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Доста сте пописали и поспорили.
    Може и да ви звучи параноична моята теория, но за мен това е истината, ще я изложа накратко.
    По ред причини през последната една година успях да прочета няколко книги, нещо, за което нямах време в сравнително близкото ми минало. В случая работата ми го позволяваше, това е без значение.

Две от тях разглеждат в дълбочина темата за Свещения Граал, Мария Магдалина, божествеността на Христос, истинността на четирите евангелия, тамплиерите, ордена на Сион и ролята на последните в християнската история.
    Едната от тези книги мога да нарека дори документална.
    И двете, доказано са предизвикали сериозно напрежение в ръководството на католическата християнска църква и моето мнение, че тези инициативи са просто опит да се притъпят колебанията на читателите на тези научни изследвания [романизирани или документални].

Не искам да се задълбочавам в подробности по тезите застъпени в книгите, ако ви е интересно ще ги изложа, защото особено във втората са доста добре защитени.

Идеята е, че католическото християнство се страхува от тези твърдения, тъй като обръща наопаки това, в което ни убеждават от векове.

И подчертавам, за да не ме обвини някой в безверие, и в двете книги никой не отрича принципите на християнството. Разглежда се историята на тази религия и заблудите, които в продължение на много години са налагани. За съжаление користно.
    Заблуди, относно възникването, а не относно принципите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Ресивър за кино
    От shanko във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 01-01-15, 20:32
  2. Домашно кино?
    От Dominator във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 30-12-11, 20:26
  3. 3D Blu-ray дом.кино
    От qnkogundito във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 10-07-11, 12:02
  4. Препоръка за дом.кино
    От qnkogundito във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 03-02-11, 20:42
  5. Домашно кино
    От durexx във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 28-12-06, 23:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе