Две години бях фен на Болярка. По принцип съм си любител на Загорка, но някак си ми идва силна по обяд, а за вечрта все не остава време за бира. Та затова си пиех Болярка, но тази пролет нещо не ми хареса като аромат и вкус.
Шуменското отдавна съм зарязал, а вносните не ми допадат. Тази вечер, провокиран от темата си взех 2 "Каменици" и 2 "Загорки". Отпивайки за около 3 часа от двете (по чашка с леко мезе) установих, че "Загорка" си е по-добрата.
Имах доброто намерение да продължа с други марки, но забелязах една хлебарка, която се бе включила в дегустацията.
Колежката е фен на "Амстел" и ми сипа малко, но аз просто няма как да я харесам...........(бирата де)
(Аз си работех през цялото време в друга стая). Прекратих експеримента поради обективни причини.
И изказвам субективното си мнение по темата - ДА , вярно е - променили са вкуса на почти всички марки бира.
"Загорка" все-още ми допада, а "Каменица" е алтернатива. Не съм фен на вносната и смятам, че не е достатъчно добра за моя вкус. (В Германия наливната си беше добра, но тук немската бира не ми харесва).
Наздраве