Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 44

да сложа ли газова уредба на колата ??

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Re: да сложа ли газова уредба на колата ??

Цитат Първоначално публикувано от Ско
    Аз пък съм "ЗА" газовата уредба (и аз карам на газ малка кола) по следните причини:

1) Багажника беше малък и без друго
    2) Мощността си остана все така малка
    3) Виждал съм изгорял автомобил в пожар с обгоряла но пълна газова бутилка в багажника
    4) 1000 км на месец при 10/100 разход са 100 литра при ~1 лв разлика в цената на горивото е 100 лв на месец икономия = 500 лв (за газовата) за 5 месеца

В обобщение - който има пари в изобилие нека кара на бензин, който не - на газ :coolsmiley:
    Мислих и аз да се изкажа, но Ско така хубаво се е аргументирал, че почти няма какво да добавя към мнението му.
    Вярно на бензин колата е по-мощна, но е скъпо за хора, които много пътуват. Сметнете икономията в бири, тънки мезет и т.н.
    Аз карам на газ и не давам да ме изпревари на магистралата кола, аз съм тоя дето изпреварва.
    Твърдо ЗА газова уредба!!!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

ако караш често по магистралата газовата е добра идея... даже доста добра.
    за мен лично, за да не си скопяваш колата трябва да си сложиш газов инжекцион, което е >2К.
    от газовата, раждясват гърнетата по-бързо...

аз предпочитам дизел, малко по-скъпо от газта, ама си е заводско, без усложнения допълнителни кабели, дупки, тръби и проблеми.
    за мойте нужди ~1К км на месец ми е перфектен вариянт, особено като се има предвид, че е и турбо дизел. 6-7/100.

4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Като шофьор съм изминал около 200-220 хил. км. Една трета - извънградско, останалото в София.
    80 хил - дизел
    20 хил - на газ (това са последните 20 хил)
    останалото - на бензин

При сегашната цена на нафтата, предпочитам да карам на газ.
    Конкретно сегашната ми кола е 1.8 моноинжекцион и върви по-добре на газ отколкото на бензин, но при последната диагностика на двигателя, майстора ме попита с какво гориво ще карам и каза, че допълнително ще пипне нещо по настройката на двигателя.
    В момента при магистрално каране при 140-150 км/час, разхода е под 10л.
    Това е под 9лв и е равностойно на около 6л нафта.
    В градско каране обаче отивам на 12-14л разход на газ.

За градското каране в София, определено считам, че бензина е най-неподходящото гориво.
    Като че ли нафтата си е най-добре.

Миризми - няма. По-скоро има миризма на бензин при паленето.
    Финансови икономии - значителни. При 1000-1200 км на месец, това ще прави 80-100 лв на месец. При 1500-2000 - още повече. Каквито и допълнителни ремонти да се налагат от това че се кара на газ, то цената за тия ремонти е пренебрежима в сравнение с икономиите. На мен до сега такива специфични за газта ремонти не са ми се случвали.
    Мощност - казах вече, че при мен колата на газ е по-пъргава
    Не знам дали си втълпявам, но ми се струва, че на газ, маслото се износва по-бавно отколкото на бензин. По-дълго си запазва вискозитета и почернява по-малко.

Недостатъци:
    -Малка газова бутилка разположена на мястото на резервната гума. Повече от 260км градско не мога да измина.
    За сравнение, резервоара за бензин при мен е 80л.
    -При евтино гориво, човек се отпуска и кара далеч повече. Ако сега правиш 1000-1250 км на бензин месечно, то на газ ще почнеш да правиш 1500-1800 км. Ей така. Без изобщо да се усетиш.

И последно. Както и при бензина и при нафтата, и тук при газта може да се говори за качество на горивото.
    Определено с малката бутилка ми се налага да зареждам сравнително често и веднага се усеща, когато газта е лоша.
    Вече избягвам да зареждам откъдето и да е, а само от точно определена верига бензиностанции.

5. Тук е от
    Oct 2005

Слагай газта,няма да съжаляваш изобщо.Ако искаш и метан сложи пак е по-добре и от дизела и от бензина.Рисковете са за помпата на инжекцията и всички маркучи по бензинопровода.Това разбира се ако не караш комбинирано газ-бензин.Предпоследната ми кола я карах до 740000км(правилно съм написал нулите не се стряскайте)сега е на 1400000км(пак са си написани правилно) само със смяна на сегменти от новия собственник.Това е за 10 години пробег .Три изпарителя са сменени за това време алуминият направо се разяжда за 300000км .Долу горе толкова издържа един изпарител с два-три ремонта. успех с майсторите :dock: На 17 ще слагаме газов инжекцион на едно служебно ПОЛО струва 1400лева ще ти дам отзиви за уредбата.С такава уредба кола не съм карал казват била много икономична.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Oбщ. мишка - колата ти не може да е пълна инжекция, освен , ако не е с Шкодов двигател - 1,4 мотор АЕХ , ако е 1,6 е АЕЕ .Тези мотори са от 96 г. Гадното е ,че са с пластмасови смукателни колектори / 1 път ких на газ и търсиш нови колектори иначе си останал на пътя/ Помага газов инжекцион и задължително кихалка. Нови колектори са над 300 лв и ги няма - поръчка и чакане поне 3 седмици.
    Питах те преди какъв ти е двигателя - в талона има означението. Най- вероятно си с моноинжекция и "майстора" ти те е подвел.АЕХ и АЕЕ са запазена марка за Поло и Голф3 и Шкода .Моторите се водят MPI.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Така като гледам повечето са ЗА газовата уредба. Още се чудя какво да направя но засега мисля да изчакам да видя как ще се развият нещата с цените на бензина и газта. Страх ме е да не ми прецакат колата че тука майсторите меко казано са си е*али майката. Пък и парите за самата газова не са малко.

Сега колата като и сложа 5 литра минава 70-90 км градско ( измерването е приблизително от-до светване на лампата за бензина ). В началото ми се видя малко но си го обеснявам с това че съм в малък град - няма светофари, няма задръствания и градското не е като градското в София например.
    kris11 за мотора не мога да ти кажа със сигурност. Както писах и в другата тема (аз и затова я пуснах - да разбера по друг начин какво става)10 "разбирача" да видят колата и десетимата различно казват. Знам че мотора е от новите но какъв е нямам никаква представа. Къде в талона го пише ?? в малкия или големия талон
    (смятай иконката за усмихната )

Vandal бях решил да е общински плъх обаче на латиницата не изглежда добре и затова остана мишка

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

@obshtinska_mishka
    В големият талон го пише типа на двигателя. Въздушният ти филтър кръгъл ли е / кутията и самият елемент/ Но и това не е гаранция 1,4 са с кръгъл филтър в повечетослучаи. Погледни продължението на въздушният филтър към главата как е. При МРI моторите кутията продължава като цяло широко тяло към главата. Ако е моноинжекция там ще има алуминиеви тръби/ отливка/
    Махни кутията на възд.филтър и погледни колко дюзи имаш . Ако е МРI мотор трябва да се видят 4 бр д'зи подредени на 1 линия за всеки цилиндър.Към всяка дюза има куплунг с 2 кабела. На МРI кабелите за свещите са подредени в 1 пластмасов водач дълъг около 30 см.
    Ако не си сигурен дали знаеш формата на дюзата нека някой твой познат който е сигурен , че неговата кола е пълна инжекция да ти покаже как изглежда дюзата.
    В къщи мисля, че имам снимки на МРI мотор. Ако ги намеря ще ти ги пратя довечера на мейла.

10. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Недей да чакаш нищо, защото както си чакаш няма да ти искат 500, а 600лв за газова уредба. Преди две седмици и аз сложих газ на Рено Клио 1.4 моно инжекцион. Разлика в мощността няма, само разхода ми падна с 40 % за 10 лева минаван 140км градско в София, като не я ръчкам много. Майтора при който ходих имаше като твоя сеат и си беше сложил и той газ.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

май само аз не се изказах!
    От 6г карам опела си на газ
    Омега 2л. пълна инжекция

всичко зависи от качественото газово
    Сложиш Ловато и сега с 1 лв минавам 10км градско ( грубо 12 /100 )
    На сбирката в Елена , миналата година с 45 лв отидох и се върнах и изминах общо 680 км.( с обиколките и тн. )
    с пълен резервоар съм ходил до Видин и ми останаха 100 км да въртя из града
    При мен лукса е че имам огромен багажник и като монтирах 60 л бутилка , не ми се отрази много.

Същите пари които ги давах 1 г за бензин , и сега ги давам ,но минавам почти двойно повече като км.
    Мощността на колата пада , но само на рязко ускоряване и то по време на движение ( оборотите са много по-ниски , а и моментното изгаряне е по -бързо и тягата се губи! )
    с WSD по пътя към Елена не паднахме под 130 - и то защото нямаше сми да караме повече ( аз бях с две деца в колата)

Ако някой иска да се пробва с Жигулата си да ме мине - да дойде и да се пробва
    няма как просто 1300 кубика да издухат на права или на баир 2000 кубика двигател!
    а и където и да е !
    Чакам мераклиите с жигулите да ме дръпнат ( аз ще съм само на Газ , а те ако искат да са с А100 бензин ! )
    Лично с колата си съм вдигал 180км. на газ , можеше и повече , но по -бавно щеше да ускори и после спирането е много бавно и опасно !

преди 6 г газовото ми излезе 285 лв с рециклиран изпарител - на 4 -та година смених мембраните !

ПП
    Сеат ИБИ-Са имат голям багажник , за сметка на задните седалки- там е много тясно !
    за Градско каране може да се монтира 30л бутилка под формата на куфарче или като резерванта гума - пасва идеално !

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Да се включа и аз:

Смятам, че за таралясниците дето ги караме тук /извинявам се на Мишката и другите обидени, ако има такива/ - газта е най-добрия избор! Ско :Super:
    Не мирише, разхода не е чак 20-30% по-висок, бутилката не е по-опасна от резервоара при удар!
    И да уточня - май е по-точно да се каже че се губи динамика, а не мощност...

Dark, наскоро ми предлагаха газов инжекцион за 1.5К, без фактура - бях учуден, щото очаквах двойна цена!

Lupus, основния проблем на газта е съхранението, а за това че не е достатъчно разпространена има и други причини, освен ефективността като гориво - да спомена, че GM имаха един много добър автомобил, с алтернативно гориво, ама го изтеглиха скорохостижно реди няколко години и повече не се и чу

Мишка, единствения проблем при теб май е да намериш добър майстор, щото повечето са абдали /това лични впечатления - егати изпълненията съм виждал /!
    И аз мисля, че е много по-вероятно да си с моноинжекцион, което прави около 400 за уредбата!
    А малкия резервояр се компенсира с малка бутилка - 20л ще те изкарват по 300на км, че и повече, което си е повече от прилично - ще зареждаш втори път до морето, ама к`во пък

13. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Истина е че ще трябва да намеря първо свестен майстор ( няма да е много лесно изглежда ) защото както казвате Вие не може колата да ми е инжекцион а пък тоя тука вика че е. Абе не знам изглежда хем ме сърби хем ме боли а че си е таралясник в това спор няма
    Колкото до големината на бутилката не мисля че ще е въобще някакъв проблем тъй като сега има газ-станции навсякъде.

Mr.TECHNO аз по принцип отзад не се возя но досега никой не се е оплакал че му е тясно ( ай се е оплакал ай тръгнал пеша да се прибира :knuppel2: ) но за багажника не мога да кажа че е голям - нищо не мога да побера. А пък може и да си е нормален просто аз от преди да съм свикнал на широко с буса.

kris11 Довечера ще проверя в големия талон какво пише щото от как са ми го дали не съм гледал какво пише там. Ти явно ги разбираш нещата и ако искаш мога да направя няколко снимки на двигателя да го видиш какво представлява че на мен нищо не ми говори. Виж ако беше някоя руска всичко до бронзовите втулки ще ти кажа

14.  

15. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

@ obshtinska_mishka
    Най-добре да потърсиш фен клуб на СЕАТ (ако има такъв, ама не виждам защо да няма), да поговориш с колегите си, да споделиш съмнения и да получиш съвет.

При мен линка http://www.seatclub-bg.info/ (би трябвало да е фен клуба на Сеат) не се отваря, но пък намерих това (във форумте на dir.bg):
    http://clubs.dir.bg/dosearch.php?Cat...hrase&Limit=25

Аз карам Ланча и съответно съм член на Lancia-bg.com

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    ...
    Ако някой иска да се пробва с Жигулата си да ме мине - да дойде и да се пробва
    няма как просто 1300 кубика да издухат на права или на баир 2000 кубика двигател!
    а и където и да е !
    Чакам мераклиите с жигулите да ме дръпнат ( аз ще съм само на Газ , а те ако искат да са с А100 бензин ! )
    ...
    Ее, Mr.TECHNO, ти пък се изказа... Аз говорех за западни автомобили с двигател от класа на Жигуловия и с подобна базова мощност, а не за два пъти по-голямо добиче!

Ама не се заричай де - някоя по-нова или добре запазена 2107-ца с А100 доста би те поозорила според мене...

17. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от kris11

В големият талон го пише типа на двигателя.
    За съжаление нищо не пише да го :cens:

Толкова ли е трагична тая марка че нищо да не пише за тях ?? Нищо не мога да намеря - нито техническа литература, нито параметри да се видят някъде ...... абе тъпа работа

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Я го напиши тоя номер на двигател (предполагам, че не е някаква тайна). Има сума програми за диагностика. И аз имах някъде такава и ако не съм я утрепал....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с газовата уредба на колата
    От svilen angelov във форум Автомобили
    Отговори: 16
    Последно: 25-02-13, 18:20
  2. Отговори: 2
    Последно: 25-07-11, 12:34
  3. газова уредба
    От yo ko във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 28-03-11, 11:02
  4. Газова уредба
    От pavelkv във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 06-11-09, 18:24
  5. Газова уредба Томасето
    От stekyman във форум Автомобили
    Отговори: 0
    Последно: 24-06-09, 22:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе