Факт е че НВО е в България. Зарибяването започна, но до 28 април. От 28 април всичко ще е кодирано. Надежда за бедния българин е TV Tuner-а в PC-то. Цялата работа, е че картината се кодира, като се разместват редовете по някакъв алгоритъм. Отделно се криптира и звука. За разкодиране на сателитни програми има различни програмки, но повечето са написани за BT8x8, и аз с моето ATI, съм ползвал за сателитните(аналоговите) само ExoTV. Според мен е въпрос на време да му се "намери цаката" и на HBO-то в България. Смятам че вече е време които знае повече да каже нещо по въпроса. Засега аз съм разбрал че кодирането ще с устройства на TECHNET(това е за Варна, но предполагам че и в другите градове положението ще е подобно). Които иска повече инфо за устроиствата може да си дръпне това файлче http://www.technetix.plc.uk/products...2_complete.pdf
Там пише че за Video Scrambling System се използва Active Line Cut & Rotate, което мой беше системата VideoCrypt II, което се изплозва при сателитните, аналогови програми. Подържа се от доста програми, включително и от ExoTV.
Вие сте наред !