Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 36

Какво мислите за стикерите на "24 часа"?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Какво мислите за стикерите на "24 часа"?

Цитат Първоначално публикувано от Slero
    А ако зададем въпроса така: ти можеш ли да си наложиш да караш на такава дистанция от предния, че този, който те изпреварва, да може да се намести там спокойно ?
    По принцип - когато движението не е натоварено - лично аз си карам може би на 10-15 или повече метра (зависи от скоростта) зад предният. Ношно време - повече, за да не го осветявам твърде много. Има достатъчно място както за реакция, ако внезапно спре, така и да пропусна някой изпреварващ. Но аз говорех за натоварена колона, където скоростта е по-ниска, колите са почти плътно една зад друга. Когато мога, отсреща е чисто - и аз си изпреварвам, но си правя преценката да не се навра между две коли и задният да трябва да намаля за да ме пропуска. Не го правя, защото моето дълбоко убеждение е, че така не се шофира и не трябва да се шофира. Просто си карай без геройства и без да шашкаш другите. Бъди джентълмен на пътя, а не посерко. Ако някой ме е взел вече за "костенурка", ще добавя, че карам Тойота Авенсис, 2 литра и по добри магистрали, най-вече когато съм в чужбина си карам със 180-190.

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    ... Ако някой ме е взел вече за "костенурка", ще добавя, че карам Тойота Авенсис, 2 литра и по добри магистрали, най-вече когато съм в чужбина си карам със 180-190.
    roumen68, това за което говориш е вярно, имен ме дразнят отворковците, дето изпреварват и се забиват пред мен. Защото и аз бързам, не по-малко от тях. Но като гледам и на тебе ти е трудно да се опазваш от комплекси (и на мен също). Не знам как го правят западняците да са толкова културни на пътя - у нас явно не става. Там няма случай да те заслепят нощно време, защото фаровете се превключват преди завоя, преди да видиш насрещния. А тук трябва хубаво да те заслепи и тогава да превключи (за к'ъв чеп вече - и той не знае).

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Само вижте:

http://www.struma.com/cgi-bin/archiv...e=home&article

По една случайност ми предстои да работя няколко месеца в този район... с община Струмяни...

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Да Lazar,
    Имаш ли опит от шофиране из "Европата"? Моят е около 30000 км из почти целият континент. Сигурно си забелязал, че там се шофира и по-леко и по-ведро и по-спокойно, без значение от това колко е натоварен трафика. Без Италия, защото там е по-зле и от тук! Но навсякъде поразява феърплея на пътя - до степен да ти подобри настроението даже. Изключвам и Брюксел, защото там таксиджиите са масово араби от някаква бивша колония в Африка и карат по-ужасно и от софийските бакшиши Изключвам и Париж, където при задръстванията между втората и третата лента се оставя място за мотоциклетистите, които и са ужасно много. И минават на милиметри от огледалата ти с висока скорост, чакаш всеки момент някой да се закачи и пребие. Но никъде другаде няма и сянка от угнетяващото чувство както е у нас - да търпиш издевателствата на някои, които погрешно са се взели за велики.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Мъж онемя от препиване, 150 в Спешен център - децата с грип, възрастните от преяждане

Тия не си играят...Slero, лека и доходна работа там...ще стискаме палци

7. Member
    Тук е от
    Jun 2005

.

8.  

9. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    ... Не знам как го правят западняците да са толкова културни на пътя ...
    Просто е - имат си полицаи вместо пикльовци в униформи и глобите са ужасни. Жалко е само, че покрай миризливите лайна в униформи на пътя, отрицателното отношение си го отнасят и тези полицаи, които се опитват съвестно да си вършат работата. И такива има
    MrMyr

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

EDIT: Самоцитирам се, видях, че линка нещо не се отваря коректно... трябва да отидете на новините от 4 септември 2006, ще видите за какво става дума.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

MrMyr,
    Радвам се, че и дама се включи в дискусията Да, ти каза нещо, което аз пропуснах - при по внимателно и умерено шофиране - запазваш за по-дълго колата в добра форма. Това е и една от причините, поради която аз шофирам по-умерено. И разхода на гриво е по-нисък тогава, също и на масло. А когато човек така си пази колата - е по-спокоен, че и на много дълъг път да тръгне - няма да го изненада с някакъв отказ на пътя.

Не мисля, че има голяма разлика при мъжете и жените-шофьори. Може би 2 основни: винаги усещам, когато пред мен шофира жена поради едно "вдървено" поведение на пътя. Което го отдавам по-скоро на липсата на голям шофьорски опит при повечето жени. Другата е при паркиране на заден - забелязал съм, че жените се боят да се доверят на огледалата и се извръщат да гледат назад. Една моя позната все ми се оплакваше, че колата и винаги гасне когато тръгне да паркира на задна. А иначе е добър шофьор. Качих се при нея да видя какво и защо става така. Та тя се обръща хубавичко назад, тогава "губи контакта" с колата, отпуска по рязко съединителя и тя гасне. Показах и, че ако не се обръща, а гледа в огледалата, следи и оборотомера - няма изгасване. Това мисля се дължи на вродената разликата при мъжа и жената в способността за пространствено ориентиране, което е научен факт. Така че и жените тук нямат вина.

Ще си позволя една безобидна шега: "Всяка жена си има своите дълбоки тайни, но защо когато шофира запазва в тайна и посоката в която е решила да завива"

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

EDIT: Самоцитирам се, видях, че линка нещо не се отваря коректно... трябва да отидете на новините от 4 септември 2006, ще видите за какво става дума.
    Slero,
    Ужасна катастрофа! И голяма доза реалити - "...смесени кръв и масло..."
    След една случка с ТИР, вече не изпреварвам по наклон нагоре, където е с 3 платна, 2-те с прекъсната линия за изкачващите. Това - когато няма видимост и следва завой. На такъв завой докато си изпреварвах - след завоя в моето платно насреща се оказа огромен ТИР. И досега не знам как успях не само да го избягна, а и да овладея колата след маневрата. Във всеки случай е било въпрос на инстинкт, а не на бърза мисъл или шофьорски умения. Та оттогава - има ли завой - чакам си, нищо че съм в правото си да изпреварвам и пред мен пуши с 20 км/ч камион с дърва например

13. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от MrMyr
    пп. мен ако питате, ако имаше стикер "жена-шофьор" повече щяха да се пазят хората
    Подкрепям

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2005

.

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

моето задълбочаване ще се сведе до една случка преди година-две

връщам се аз от някаква работа от габрово, вече по сумрак, скоростта е нормална за пътя, на който беше колоната. изведнъж отзад долита някакъв дебил със софийски номер, тип "устата"/"краката"/"задника"... прелита покрай колоната с нещо от рода на 200, изобщо не обръща внимание, че в насрещното платно, вече застъпила началото на нашата колона има насрещна колона. какво се случи ли?

цялата насрещна колона спря, а нашата намали, като и двете колони отстъпиха към банкета, за да може въпросният самоубиец да намали (не да спре, а да намали!) и да се промъкне на една боя разстояние между двете колони.

на този и на такива като него им пожелавам от все сърце "близка среща от третия вид" с дърво или стълб. да, хич не е човеколюбиво, но по-добре той един, отколкото да насмете цяла спирка с хора (примери бол)

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

MrMyr,
    При подобна ситуация - изкачване, дъжд - ако имаш и ABS - по резонно е да набиеш спирачките и да се прибереш в твоето си платно. Нали е наклон нагоре - по лесно ще убиеш скоростта, отколкото да доускориш и изпревариш. То пак зависи от сума фактори, а и в такива случаи инстинкта решава мигновено - правилно или не толкова. За ТИР-овете - спускат се бавно, ако са натоварни, но ако не - карат си като лека кола надолу. Моята случка беше не с от пъплещите ТИР-ове За автобусите: виждал съм безразсъдни, инфарктни изпреварвания от тези големи и тежки машини. А в тъмното докато те изпреварва - се вижда вътре как си работи видеото, пътниците сигурно си гледат филмчето и не предолагат че някои от тях вече си живеят втори живот...
    FearMe,
    Да, позната картинка! Да се чудиш дали такъв идиот е с всичкия си или се е дрогирал. Определено такъв тип ще ми е неприятен и във всякаква друга ситуация, без да го знам и що за шофьор е. Тоест ще предполагам. Както вече казах - повечето такива идиоти си приличат, има нещо диво и маймунско в изражението им Аз се обзалагам, че една дресирана циркова маймуна ще шофира къде-къде по-внимателно и разумно от тях!

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Живея на булевард със сериозен трафик и близо до кръстовище. Забелязвам че от ден на ден писъка на гумите от скачането върху спирачките зачестява. Няма 15 минути без протяжен писък, просто след него очакваш да чуеш трясък на ламарини и стъкла. Какво ли значи това - калпавите шофьори ли се умножават, или броят на таратайките без ABS?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Какво мислите за това "животно"?
    От lord_ice във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 24
    Последно: 05-06-07, 18:15
  4. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04
  5. DVD-филми: Вестници "24 часа" и "Труд" вече са в кюпа...
    От IvO™ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 17-11-05, 10:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе