Какво мислите за стикерите на "24 часа" - "Карай умно, стигни жив", дето се лепят на задното стъкло? Добра идея, но като че им липсва доброто художествено оформление, което да привлича погледа. А и джигитите, които те настигат и изпреварват с разлика в скоростта от 80 км/ч сигурно няма да успяват да разчетат дребният текст.
Аз самият най-редовно пътувам в командировки из цялата страна с кола и всеки ден като че ли става по-лошо по пътищата. Забелязал съм, че "каскадьорите" на пътя - когато успея да ги зърна, разбира се - си приличат по няколко неща: тъпа самодоволна мутра, 2 пръста чело, задължителните слънчеви очила, качени на темето, кола - БМВ или Ауди. Но пък има и пишман каскадьори с по 20 годишни издухани возила които се опитват от глупост да им подражават.
Най ме дразнят бързаците, които като видят че между теб и предната кола има 5 метра дистанция - най нахално те изпреварват и се наместват на това малко пространство, карайки те да набиеш спирачките. Май единственият начин да ги излекуваш такива е като видиш че те изпреварва - бързо скъсяваш дистанцията с предната кола, да ги оставиш на сухо и да им погледаш малко сеира.
Защо в Европа, по-точно в Германия по междуселските им пътища колите се движат с 80-90 км/ч в колона на точно еднакво разстояние една от друга - като броеница! Да ти е драго да гледаш такъв ред. И даже да могат да изпреварят - не го правят, карат си в колоната дисциплинирано. Няма кой да ти святка отзад или пък още повече - да ти свири. Освен някой гастарбайтер, разбира се. Та какво ни липсва? Възпитание? Дисциплина? Отговорност? Уважение към другите? Акъл? Вежливост? Или май всичко това.