Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

кредитна карта - каква и от къде?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2002

кредитна карта - каква и от къде?

напоследък се замислям над идеята да си извадя кредитна карта, мисля, че ще ми е много удобно. но по банките има толкова много оферти, даже вече не ги чета. бихте ли ме посъветвали каква карта и от коя банка да си извадя, не ми трябва много висок лимит, даже и 150-200 лв ще са ми достатъчни, единстевното нещо, което бих искал е да може да използва на колкото се може повече места.
    благодаря прадварително.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: кредитна карта - каква и от къде?

Струва ми се, че искаш да я ползваш, за улесняване при плащането на ежедневни разходи, а не, за да купиш нещо скъпо, което си харесал и не ти достигат. Ако е такъв случая, бих те посъветвал, вместо да плащаш лихви за кредит, да си отвориш сметка с дебинта карта и да я зареждаш. Бамкомати на БОРИКА има почти навсякъде.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Ако искаш да плащаш онлине най-добрия вариант според мен е една Виза Електрон и действаш...например ДСК имат една улуга за виртуална карта която е доста на далавера от гледна точка на сигурност....провери такси теглене, плащане и тн. за всяка банка.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Цитат Първоначално публикувано от Smurfa
    Ако искаш да плащаш онлине най-добрия вариант според мен е една Виза Електрон и действаш...например ДСК имат една улуга за виртуална карта която е доста на далавера от гледна точка на сигурност....провери такси теглене, плащане и тн. за всяка банка.
    Аз съм точно на този вариант - Виза Електрон и виртуална кредитна карта. Но останах потресен като почнах да плащам с Виза-та. При нея не е необходим пин код и всеки, който я докопа може да пазарува /за банкоматите не знам - още не съм я пробвал на такъв/. Принципно трябва да ти искат лична карта и подписа трябва да ти отговаря с този на картата, но продавачките в България не са наясно с това...

А иначе това е добър вариант - плащаш 1 лев на месец обслужване, като всички транзакции са без допълнително таксуване и виртуалната карта е безплатна - няма такси. Ако искаш сертификат, с който да правиш преводи през интернет ще трябва да плащаш и 50 ст. на месец за него. Иначе можеш да си правиш справки през интернет безплатно.

6. Io
    Io е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2003

Аз искам да си платя две неща в интернет, и се чудя дали само за това си заслужава да си правя кредитна карта...сигурен съм че и други са се сблъсквали с този проблем - дайте идеи, моля.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от Io
    Аз искам да си платя две неща в интернет, и се чудя дали само за това си заслужава да си правя кредитна карта...сигурен съм че и други са се сблъсквали с този проблем - дайте идеи, моля.
    Най-добре намери приятел с карта и свършете работата бързо и безболезнено...няма смисъл да се бориш със системата за две неща ....

8.  

9. Тук е от
    Jul 2006

Аз бих ти препоръчал Транскард, макар, че тя не е истинска кредитна карта (например при всяко плащане трябва да се идентифицираш чрез ПИН-код).
    Можеш да я ползваш практически навсякъде, таксата не е висока (2 лв. на месец), няма такси при покупки, даже има CashBack. Ако правиш достатъчно оборот по картата, си "избиваш" таксите, че дори си на печалба. Можеш да извършваш плащания и през Интернет. От традиционните домакински разходи не можеш да плащаш само към Електроразпределение - София.
    Недостатъците са, че не можеш да теглиш пари от банкомат, и че не можеш да я ползваш в чужбина. За други не се сещам.

Все пак, ако ти трябва по-профeсионална информация, а не съвети от форум - в Интернет това е мястото.

10. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от IBANEZ_
    напоследък се замислям над идеята да си извадя кредитна карта, мисля, че ще ми е много удобно. но по банките има толкова много оферти, даже вече не ги чета. бихте ли ме посъветвали каква карта и от коя банка да си извадя, не ми трябва много висок лимит, даже и 150-200 лв ще са ми достатъчни, единстевното нещо, което бих искал е да може да използва на колкото се може повече места.
    благодаря прадварително.
    Ако трябва да ти го кажа кратко и без овъртания, кредитна карта не ти трябва, защото лихвите, комисионните и другите такси, които я съпътстват са доста високи дори и за човек който не си прави сметка на парите. Вярно е, че през интернет се пазарува лесно с такава карта и фирмите са изключително коректни, но за еднократни покупки или само за няколко такива по-добре се обърни към човек с такава карта, отколкото да си извадиш такава, да я ползваш няколко пъти и да плащаш дебели условия за ползване.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Подкрепям ru-boy. Ако не ти се налага не взимай кредитна карта.
    Имам такава към ОББ вече две години. За проблемите с нея няма да пиша защото е друг въпрос, но всяка година им давам по 50-60лв такса (по 5 лв на месец), за лихвите да не говорим - доста високи са. Подновяват ти договора за една година автоматично на 11тия месец от ползването (т.е. един месец преди изтичането на стария). Изобщо с една дума - мразя ги
    Е има си и плюсове - пазарувам си неща по интернет(за съжаление обаче не мога да ползвам PayPal), винаги знам че ако ми потрябват пари мога да изтегля.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Касво му е скъпото 2 лв на месец? Аз лично използвам Транскарт. Пари в брой от банкомат не можеш да изтеглиш, но от всяка бензиностанция на Петрол можеш-в зависимост от кредитния ти лимит.

13. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от muncho
    Касво му е скъпото 2 лв на месец? Аз лично използвам Транскарт. Пари в брой от банкомат не можеш да изтеглиш, но от всяка бензиностанция на Петрол можеш-в зависимост от кредитния ти лимит.
    Изказваш се неподготвен. Нямаш и бегла представа от истинските кредитни карти от типа на MasterCard, VISA and Amex.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2001

Аз ползвам дебитна, и то основно за разплащане. Ако искам да преведа пари за някаква вноска през банката - 3 кинта превод, а през Е-пей - 1лв. За еднократно плащане няма голямо значение, но когато вноските са повече все по 3 кинта се събират. А и тегленето от банкомат е по-тънко отколкото при кредитните където ти вземат висока такса за теглене + % от сумата.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Цитат Първоначално публикувано от Io
    Зависи какви неща, защото с Visa Electron /5лв. на година подръжка/ не можахме да вкараме кредити на VoipStunt акаунт например, докато с Visa Classic/30евро на година подръжка/ са правени поръчки в Германия, Чехия, Англия и всичко си е ок.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    Изказваш се неподготвен. Нямаш и бегла представа от истинските кредитни карти от типа на MasterCard, VISA and Amex.
    Много добре ли ме познаваш, че да раздаваш подобни квалификации? Погледни от какво се нуждае човека-според мен Транскарт ще му свърши работа.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от IBANEZ_
    благодаря прадварително.
    На това условие отговаря само истинска "кредитна" карта. Транскарт е някаква българска недомислица.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 23
    Последно: 01-09-15, 02:11
  2. Кредитна карта
    От 666 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-13, 12:22
  3. Отговори: 12
    Последно: 12-08-13, 22:03
  4. Отговори: 5
    Последно: 23-10-05, 22:19
  5. Фалшива кредитна карта на Бил Гейтс :)
    От breiii във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 15
    Последно: 01-11-04, 12:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе