Вече съм го споменавал някъде във форума, но впредвид че малко се знае за тази опасност, а често се практикува това - отварям тема по въпроса, защото е свързано с евентуално даване на грешни пари.
Когато се свърже PC-то с ТВ, например за да се гледат филми от нета, а ТВ-то от своя страна е свързано с кабелна ТВ - съществува опасност от токов удар от кабелната, коeто чрез свързващият кабел поразява най-малкото видеокартата на PC-то.
При мен нещата бяха така: кабела на кабелната влиза във видео, което е S-Video свързано с A/V ресивер, който е S-Video свързан с лаптопа ми. Една сутрин си пускам лаптопа - екрана си остана тъмен. Оказа се изгоряла видеокартата, която е на една платка с дъното. Тоест - сменя се всичко! Ако не беше в гаранция - чакаше ме прощаването с около 400 Eвро. Добре че в сервиза не се усетиха, защото гаранцията не покрива повреда от токов удар. На A/V ресивера, чиито ремонт ми струваше 240 лв му беше изгоряла цялата S-Video бус линия, а платката на която беше конектора за връзката с лаптопа - разтопена. В този серзиз - на SONY ми казаха, че това е от кабелната и че често се случвало. Само на ТВ-то и на видеото им нямаше нищо, всъщност видеото в началото не искаше да тръгва, после се оправи.
Вече не съм на кабелна, но докато бях - след този случай използвах галваничен разделител за кабелната (който влоши и без това лошата картина), както и разклонители със защити за цялата техника.
Ако нямате някакви защити - поне изключвайте кабела между ТВ-то и компютъра когато не се използва.