Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 41

За 3 г колко пари сте "наляли " в компютъра с&#

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: За 3 г колко пари сте "наляли " в компютъра си

[color=blue]
    <---------ОФТОПИК---------------

Цитат Първоначално публикувано от Slero
    2003 си взех дъно GB SQ800 с P4 2.8 (без HT), 2x256 DDR400, 80 IDE HDD и GF MX480 и досега не съм правил сериозни ъпгрейди по него. Миналата пролет си възкупих и един лаптоп - FS Amilo M1424 и в момента пиша от него. И двата ми вършат работа, защото игри почти не играя (е, опитах да пусна Caesar4 i HOMM5 - не стана, ама няма да правя трагедии от това).

Slero, първата кампания на HOMM-5 превъртях с AthlonXP 1700+, 512MB, GF4 MX 440 с дъно epox, chipset NForce-2 Ultra. Мисълта ми е, че HOMM5 трябва да работи на твоя десктоп.
    ---------------OFFTOPIC--------->

Сега по темата:
    На горепосочената конфигурация, която ми е от около 3 години:

смених:
    2 броя захранвания ~ 100лв
    1 ХДД = 100лв
    добавих:
    sata controller - 100лв
    DVD-RW - 100лв
    Миналата седмица я продаох за 250лв и си купих:

MB: Asrock, s.754, K8NF4G-SATA2, Nvidia GF 6100 chipset
    CPU: AMD SEMPRON 3300+
    RAM: TwinMos PC3200 1024MB
    Laser Mouse: Delux
    Case: Delux, PSU Fortron
    DVD-RW, lite scribe
    Monitor CRT 21''

за което платих ~750лв

Слагаме чертата:

(4х100) - (1х250) + 750 = ~900лв

Това е сметката...горе-долу...

2.  

3. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

На 23.07.2002г. взех следната конфигурация:
    MB - ASUS A7V333 (разширения вариант, с RAID и 6 канален звук);
    CPU - Athlon Palomino 1700+ (1466MHz);
    RAM - Kingmax 256Mb, DDR 333MHz;
    VGA - MSI GeForce4 MX440;
    HDD - Maxtor 6L040J2 (40Gb);
    CD-RW - TEAC W540E;
    FDD - TEAC 1.44Mb;
    Monitor - LG 795FT;
    Sound - TEAC, Stereo (за около 10лв.);
    Кутия (и захранване) - Best Power 300W;
    Modem - Acorp External;
    KB - Logitech Deluxe 104;
    Mouse - A4 Optical SW-25.
    Конфигурацията ми излезе около 1700лв. Допълнително взех следните неща:

RAM - Xerox 256Mb DDR 400 MHz;
    HDD - Maxtor 6L080L0 (80Gb);
    2 вентилатора;
    LAN карта;
    USB памет - Kingston 1Gb.
    Всичко около 250 лв.

Имам желание (финансите са друг въпрос) да си взема два диска за RAID 0, да сложа 3Gb RAM, една нова видеокарта и да го отключа това Palomino.

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Предлагам да се преименува темата на "Каква е конфигурацията Ви в момента...", за да се конкурира успешно с една друга тема...

За 3 години поне 2 пъти съм променял изцяло конфигурацията си, но не мисля да описвам подробно... просто сега я чакам да издъхне, защото ще "скачам" на лаптоп и повече с гълъбарници не мисля да се занимавам...

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    ...ще "скачам" на лаптоп и повече с гълъбарници не мисля да се занимавам...
    Да, от собствен опит мога да те уверя, че замисъла ти е в много правилна посока Където и да мръднеш за няколко дни, било на почивка, в командировка, било в чужбина - и музиката и филмите са си с теб, както и всичко друго с което си привикнал да го ползваш на PC-то. Даже си струва да е с теб и за да си прехвърлиш в движение снимките от вече пълната памет на фотоапарата и да я освободиш за нови. В колата си имам конветрор от 12 VDC на 230 VAC (140 W) заради лаптопа, така не завися и от капацитета на батерията му, когато се налага по-дълго ползване.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

През 2003 - 1 дискче 80GB Mаксторче и 1 бр. CD RW Teac -май бяха по около 80лв.
    През2004 г - 1 UPS за около 150-170 лв
    През 2006г 1 захранване 350W -около 30 лв и 1 рутер Asus RX 3041 / aма ?? беше?/
    и 1 бр Тошко M70 SR2- Tehno- to знае цената.
    Сега се ослушвам за още 1 Тошко А 70 за около 1000лв.

Повече с щайги не мисля да се занимавам. Вярно, че са малко по-надежни .Монитора на щайгата вече бере душа, ама май ще си отидат заедно с щайгата.Игри не играя.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Дори не искам да изброявам но между 5-6К $може би и повече...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: За 3 г колко пари сте "наляли " в компютъра l

За мен Нотбук освен за гъзария не ми трябва, а аз не обичам да се фукам с нещо което не ми е по стандарта . ( говоря за себе си и за моите разбирания ! )
    моята работа е да се тестват и поправят компоненти и нотбук ( лаптопа бе преди 10 г. ве колеги ) не би ми помогнал много много!
    в Една поговорка се казва - "На дърт гъз - зелен бъз " , горе долу и при мен нещата стоят така.
    а аз и игрички проигравам понякога . ( Вярно че моите игрички всеки нотбук би ги харесал - по старички и елементарни , но предпочитам "гълъбарник"
    Най - малкото че Нотбука не е толкова сигурен от към трусове и дефектите при него са много по-фатални ( ако имам колега тук който поправя нотбучета знае за какво говоря )

10. Тук е от
    Sep 2003

Всички май пълним една бъчва без дъно ...ама никой не си го признава ...

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    За мен Нотбук освен за гъзария не ми трябва, а аз не обичам да се фукам с нещо което не ми е по стандарта . ( говоря за себе си и за моите разбирания ! )
    ...
    Най - малкото че Нотбука не е толкова сигурен от към трусове и дефектите при него са много по-фатални ( ако имам колега тук който поправя нотбучета знае за какво говоря )
    Mисълта че трябва да влачиш нещо на задника си в чанта ме отчайва (мен лично) , а както правилно си отбелязал, сегашните прозиводители ги правят с мисълта да ходиш на сервиз след първата година на гаранцията, та говорейки за лаптопи пак стъпваме на летвата "колко да е голям екрана и колко да тежи лаптопа" и единственото нещо което ме зарадва беше едно сони ваио голямо като тетрадка и тежащо един килограм, на всичкото отгоре работеше на батерии поне 5-6 часа, естествено това идваше за сметка на производителността (имаше някакво 1.4 ЦПУ на Интел с много ниско потребление на енергия), защото беше доста бавничко ...

ППС.

Не питай какво е в APPLE books ....

12. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

От първоначалната:
    MB: някакво ECS за сокет А с чипсет на Ali
    CPU: ThunderBird 1000
    RAM: 256 PC133
    HDD: 30GB Maxtor
    Video:GeForce2
    CD: CD-RW NEC
    Монитор SONY A220
    започнах да зменям някъде преди три години точно
    0. DVD-ROM NEC
    1. някво PCCHIPS пак за сокетА с чипсет на Sis - ГОЛЯМА ГРЕШКА ама поддържаше DDR
    256 DDR 266
    CMedia някакъв боклук за звук - пак грешка
    2. 60GB Maxtor
    3. 256 DDR 333
    4. CD-RW Sony
    5. Gigabyte пак за сокетА NF2
    Barton 2500+ за $85
    256 DDR 400 ама продадох 266МХц-овата, че май пречеше и пак с 512
    някакво 350Вт захранване, че предното не издържа на ъпгрейда(май беше 235Вт)
    6. FX5600XT - поредната ГОЛЯМА ГРЕШКА ама кой да чете предварително
    DVD-RW NEC 3520 $80
    7. Sapphire 9550 VIVO
    Creative Live 7.1 $35
    8. PCI FireWire адаптер $10-на
    монитор Самсунг 795нещо си, че Сони-то умря
    9. 200GB Seagate $160
    10.512 DDR 400 $50-на
    за разни вентилатори и мишки - нямам представа колко (то аз и за повечето чаркове не помня)

преди няколко месеца смених БЕЗ ПАРИ Бартъна за Семпрон 2200+ от брат ми, че ми писна от загряване и шумни вентилатори - хич не се разбираха с дъното, а сега Семпрончето не може да докара 60 градуса, а пък Бартънчо пак на толкова работи при брат ми при достигани 76 при мен

Предполагам всичко, което се закача отвън на компота не се брои, макар че за жена ми няма разлика

Между другото имах един PII на 266 със 128 RAM за който бях купил едно Voodoo2 12MB PCI 3D ускорител (баси мноо ме кефи името ) с който успях да подкарам култовите Quake3, GP3 и HoMM3 (а и HoMM4, която според повечето хора изобщо не е култова )

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Между другото какво мислят IT специалистите тук за ноутбуците?
    Като за несериозна и скъпа играчка, подходяща за гъзария както вече каза някой и за офис-юзъри? Или не е така? Не знам темата дали е вече дискутирана тук, ако трябва да се отвори такава, например За и против, плюсове и минуси....

14.  

15. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Преносимият компютър си е огромен плюс за пътуващия човек. И не само за бизнесмена. Няма нищо по-хубаво от това да си вземеш музика и филми на морето или вилата за някоя-друга седмица? Да можеш да си провериш мейла от всякъде, а защо не и да разцъкаш някоя игрица във влака Не виждам особена гъзария в това, въпреки че не един и двама "го вадят" само, за да го покажат
    Все пак лаптопите имат много по-скромни възможности за ъпгрейд - освен диск и рам рядко може да се пипне нещо друго, така че мястото им не е в тази тема.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2002

приблизителни цени, защото не мога да помня всичко:
    PC(сглобено от мен) $600
    19" LCD Viewsonic $270
    мишка Razer Diamondback $36
    DVD записвачка - $30

Значи общо около $1000.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Ско
    --клъц--
    Няма нищо по-хубаво от това да си вземеш музика и филми на морето или вилата за някоя-друга седмица? Да можеш да си провериш мейла от всякъде, а защо не и да разцъкаш някоя игрица във влака
    --клъц---
    Точно обратното - няма по-лошо от това да занесеш със себе си на почивката и част от работното ежедневие. Нещо ми се губи смисъла - да отида на плажа, за да играя любимата си игра или да слушам узика...Ами у нас ми е много по-комфортно и удобно да ги правя тези неща, какъв е смисъла да хода на плажа? Аз предпочитам като отида на почивка да се откъсна възможно най-много от ежедневието...то това е и смисъла на занятието "почивка"...поне за мен.

Иначе преносим с/у настолен компютър - темата е безсмислена. В зависимост от работата, за която се ползват и двата вида имат предимства и недотатъци. Аз мразя преносими - по-бавни са, LCD ми изморява очите, и клавиатурите им ме дразнят, но пък, ако работата ми беше свързана с командировки или диагностика при клиенти, сигурно (ща, не ща) щях да ползвам ноутбуук.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ghost

...да отида на плажа, за да играя любимата си игра
    @Ghost, не стават за плажа - LCD-то въобще не се вижда. Даже в автомобил в слънчев ден е адски трудно да осмислиш какво има на екрана и дали въобще има нещо...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам климатик втора употреба(на част
    От MatZo във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 16-12-11, 20:51
  2. Продава широкоекраннна 14 " матрица за лапm
    От Mr.TECHNO във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 01-01-11, 23:47
  3. Въпрос към профитата за слънчев панел с п.
    От marian1 във форум Други начини за отопление
    Отговори: 3
    Последно: 02-03-10, 23:03
  4. Отговори: 0
    Последно: 06-07-09, 06:34
  5. Мобилтел пуска нова търговска марка
    От Araiz във форум Коментирай новина
    Отговори: 15
    Последно: 14-07-06, 22:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе