Имам следния проблем
Колата е Hyundai Tiburon Coupe 2005 с ел.огелдала които просто не се движат.
По принцъп съм ел.техник но като нямам схема и ми е трудно да се справя.
Ако някои може да ми помогне нека да ми пиши.
Благодаря предварително!
Имам следния проблем
Колата е Hyundai Tiburon Coupe 2005 с ел.огелдала които просто не се движат.
По принцъп съм ел.техник но като нямам схема и ми е трудно да се справя.
Ако някои може да ми помогне нека да ми пиши.
Благодаря предварително!
Провери на първо време предпазителите.За схеми поразгледай руските форуми, братушките пишат доста
аз не см ел.техник ,но за отрицателно време ще намеря кое реле е изгоряло или коя връзка не работи!
Какво толкова страшно има
Ако закъсаш насред пътя ще чакаш някой с кола като твоята да ти даде схема ли ?
Стегни се и намери проблема !
Уред и контролна лампа ако имаш - нищо лошо не можеш да направиш
Проверяваш първо релето , после прекъсвача и накрая веригата. Никак не е сложно.
Казаното не се отнася за не швабски коли. Не си се сблъсквал с италианки. Има релета и предпазители на най-неочакваните места. Релетата и предпазителите не са събрани в 1 табло а са навсякъде.Вече знам къд е препазителя и релето на б. помпа / под акумулатора - ама след като не го намерих 1 час някъде в тъмното на светло започнах разфасоване. Нищо чудно Хюндая да е с подобна инсталация.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Краси - играл съм си с Хюндай -  подредена кола ( затова казвам че препочитам да се возя от колкото да гледам Хюндай ) за разлика от сеат или алфа !
все пак схемата докато я намеря ще мине повече време от колкото да си го намеря сам !
Ела и ми намери зумера за късите в омегата или пък релето за реотаните , или пък късото когато дадеш спирачки ! много време мина , но веригата си я намерих
На схема може да видиш самата верига ама като видиш снопа с кабели ще те питам пак.
На тази кола за да стане това, според мен е само реле ! ( съмнява ме да замине мотор , ел.верига или прекъсвач , освен ако не е чукната здраво !!! )
колега виж къде са ти релетата и на капака пише кое за какво е !
На нещо подобно за италиански коли да си попадал? (разполагам с перфектната домашна троянска сливова 8-))Първоначално публикувано от skynet
Я като знаеш толкова много, кажи къде се намира релето за реотаните на задното стъкло и отоплението на огледалата на Vectra B (виждал си я), че ми изчезнаха... А идват студени дни...Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Lancia Dedra ме интересува по-специално. Че до сега с много ровене по мрежата съм намирал единствено каталози за части.
Релето е в самия бутон - лампиката е прекъсвачаПървоначално публикувано от Lupus
Въх, не думай! Таблото ли да разглобявам???Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Oooo не м няма да е нужно!Първоначално публикувано от Lupus
извади бутона - изкарва се леко !
а главното реле е там под волана - над педалите !
( еба ми се мамата докатого намеря )
от волана като пуснеш ръката надолу- ( като по женски крак ), след пластмасата на волана има лека трапчинка навътре ( съща като при жените )
пада се точно над педалите - където е купчината от кабели - трябва да има две релета - за реотаните и за стъклата
Но въпреки всичко провери и бутона - най често дефектиа лампичката и не изключва ,или дава накъсо и заминава 15и бушон - 20 ампера ( май той беше - не ги помня по номера мамка му и опел ). Гадно вони на пластмаса.
Ако ти спре горивната помпа - вадиш релето на инжекцията ( най-голямото в главното табло) и даваш накъсо крачета 87b ( двечки са - слагаш ена жижка в куплунга и слагаш релето пак - помпата почва да върти докато не махнеш жичките .
Не харчи гориво, а ток - само ако забравиш мода ми
- Най лесния имобилайзер става като си прекъснеш главния плюс и го възжеш с механично реле 30ампера - докато не го щаркнеш това реле - колата няма никакъв ток , колкото и да въртиш ключа.
Няма да е зле да си сложиш втори акомулатор - 12V 7A и с 1 диод на плюса да го вържеш към главния плюс на колата - така винаги ще имаш ток да си отвориш централното , и като се зареди малкия акомулатор, диода ще предпази големия акомулатор да го източи .
ако имобилазер ти блокира захранването - най-лесно можеш да си подадеш ток директно с жица от бубинатадо контакния ключ, като преди това си осигурил безинова помпа с 87 краче и отворени инжектори с втора жичка в куплунга , но сега няма да я кажа тук ! ( само за ценители )
Опел вече мога да ти запаля за под 2мин, само да няма аларма и заключен волан ( много спъва това братче.)
Най голям недостатък е да създадете неудобства на апашите . Няма непробиваема аларма или заключена кола - всичко може да се деативира , проблема е ако го забавиш много - той губи търпение.
Най ефктивния е да махнете лостчето което съединява педала с хифравликата - намира се точно по средата на педала и това лостче влиза в гумен тунел- махате го и педала е неизползваем - много е приятно като е на спирачката ( без съединител съм карал кола над 300км със спирания ,)този педал не е проблем за човек който слуша двигателя и има опит.
Не съм инженер , нито автомонтьор- всичко съм изпитал на гърба си с моята дъртичка Омега ,която още е в движение