Резултати от 1 до 11 от общо 11

Поклонник на Linux получил от Dell компенсация за Windows

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Поклонник на Linux получил от Dell компенсация за Windows

Дейв Митчел от Шефилд Великобритания се възползвал от правото си да не използва инсталираната на новият му notebook операционна система Windows и получил от продаващата му го компания DELL компенсации в размер на 55 лири стерлинги, съобщава BBC News.

Вчера във Великобритания може вдруги ден и у нас!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Поклонник на Linux получил от Dell компенсация за Windows

Че то още преди години в Австралия, ако не се лъжа, един ги осъди да му върнат паричките щото не искал Windows.
    Ама за нашите географски ширини - хич не се и надявай, особено като знам нивото на продавачите Бая ще е трудно даже да им обясниш като как така си искаш парите и защо

4. Тук е от
    Jul 2006

особено като знам нивото на продавачите Бая ще е трудно даже да им обясниш като как така си искаш парите и защо

А дали пък да не обърнем внимание, че на въпросния човек парите са му възстановени от DELL, а не от продавач??? Така като помислим, нивото и на техните продавачи остава неизвестно май...

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Аз пък си мисля, че това е извращение. Колкото и да не ми харесват Windows-ите. Значи да речем, че аз съм DELL. Аз продавам своя продукт. Този продукт се явява съвкупност от различни елементи - лаптоп, батерия, зарядно у-во за батерията, чанта, Windows, мишка и т.н. Щом въпросният човек не хресесва продукта, да не го купува. Утре, позовавайки се на същия случай, някой може да иска да му се върнат парите от зарядното и батерията, защото не му трябвали...Ако аз искам от таратора само киселото мляко, какво правим!? Да осъдя ресторанта ли!? На времето фанатици на тема свободен софтуер бяха правили демонстрация пред административна сграда на Майкрософт, че не искат Dell, Compaq и т.н. да им продават лаптопи с Windows. Абсолютно безумие - МС пък какво общо имат!? Все едно аз да правя демонстрация срещу производителите на краставици, щото искам от таратора само млякото. В крайна сметка, само мир да има, МС им бяха "върнали" парите, т.е. дали пари, само да не се правят простотии пред сградата им. Ами като си купиш маркова видеокарта, тя идва и с няколко ЦДта с игри...хитро, ако картата струва 300$ да поискам да ми върнат 250$ за 5 ЦДта с игри, които не ми трябват...средно по 50$ на игра...тъкмо картата ще се върже на цена като тази за най-кучите марки.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2003

... След внимателен прочит на лицензионното споразумение Дейв намерил клауза според която ако не използва инсталираната операционна система му се възстановяват парите за нея!
    Пълната статия тук !

P.S. А за игрите към видеокартите най-често се твърди че са подарък!

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

О!...Това вече е съвсем друго нещо. Останах с очевидно грешното впечатление, че се е стигнало до съд. Браво на DELL, че предлагат такава сделка - и аз бих се възползвал от тази клауза, ако реша да си купя лаптоп, защото и аз не ползвам продукти на МС.

8.  

9. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    О!...Това вече е съвсем друго нещо. Останах с очевидно грешното впечатление, че се е стигнало до съд. Браво на DELL, че предлагат такава сделка - и аз бих се възползвал от тази клауза, ако реша да си купя лаптоп, защото и аз не ползвам продукти на МС.
    Представяш ли си как ще се възползваш.... За да го направиш ще се наложи да прочетеш споразумението, а.. даже и да е по силите ти е ясно, че няма да го направиш.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Да, представям си го. Когато купувам нещо, което струва няколко хиляди долара, чета внимателно всички документи по покупката. Жалко, че екстраполираш своите качества в/у околните, предполагайки без никакво разумно основание, че и те ги притежават. Съжалявам, че трябва да те разочаровам - моите крака не миришат, дори в казармата не се вмирисаха нито веднъж...

11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Какви крака бе мунчо.. пак си пил следобедно, а?
    ПС - Преносимите компютри струват трицифрени суми в долари /основната част от моделите/ от дооста време. За тези под $1000 пак ли четеш всичко?
    И как го четеш... както навремето дескриптивната геометрия ли - 2 часа четене, после час пиене, 2 часа четене, после час пиене и на 10-ия час освен алкохолно замъгление друго в главата не е останало...

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Е, то на трезво всеки може. Не е интересно...Иначе имах предвид твоите крака - опитах се да ти обясня тактично да не си мислиш, че на всички краката миришат, понеже твоите миришат...Ама - на! Трудно ти било да го разбереш, явно....От тревата ще да е...

13. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Докато батерията и зарядното са неотделима част от функционалноста на лаптопа, конкретната операциона система не може да бъде такава част. Поне според мен.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Dell правят онлайн проучване за потребители на GNU/Linux
    От Ghost във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 24-04-07, 02:13
  2. Лаптоп : От Linux към Windows ?????????????
    От Riddle във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 11-02-05, 01:11
  3. Linux over windows
    От alexandro във форум Linux
    Последно: 02-12-03, 00:28
  4. Linux или Windows XP BG
    От illuminator във форум Linux
    Отговори: 22
    Последно: 16-08-03, 19:25
  5. M$, WINDOWS. MONOPOLIZAM i LINUX
    От LordOfEvil във форум Windows
    Последно: 12-11-01, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе