Резултати от 1 до 15 от общо 15

Кои коли?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

Кои коли?

Кои коли имат защита на двигателя при скъсване на ангренажен ремък ?

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Re: Кои коли?

Всъщност много малко. Такъв е двигателят FIRE на Fiat. Среща се в Уно и по-рядко в Пунто 1.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Няма такава защита. Просто конструкциите на на някои двигатели не позволяват удар на буталото в клапаните. Обаче при конструиране на двигателя, конструктора и ма да се съобразява с толкова много взаимно изключващи се изисквания, че това е сигурно последната му грижа. В крайна сметка творението му се оценява при здрав ремък . Нито един дизелов двигател не се отърва без поразии при скъсванеТам конструкцията не позволява). Със сигурност знам за двигателя на Таврията(от опит), че не прави поразии, мисля и на Ладата...От западните мотори, и то от съвременните - много малко влизат в тая графа

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Айде сега, не сте ли виждали по магазините бутала, които отгоре не са равни, а имат вдлъбнатини (формата на дъното на клапан под ъгъл), така че да не става белята.

6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Айде сега, не сте ли виждали по магазините бутала, които отгоре не са равни, а имат вдлъбнатини (формата на клапан под ъгъл), така че да не става белята.
    Това не винаги има връзка с онова. Понякога (да речем при фаза изпускане, буталото стига ГМТ, а изпускателният клапан все още е отворен, така че не винаги има място за него и се налага издълбаване на буталото. Все пак това не е гаранция за защита от удар при скъсване на ремък, защото тогава клапанът може да остане "по-отворен" отколкото е предвидено и пак да срещне буталото.

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Еми не знам, може и да съм заблуден. Винаги съм си мислел, че това е точно за онова.

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Изработката и балансирането на коляно-мотовилков механизъм с такива сложни бутала е много по скъпо от смяната на някой клапан или кобиличка при "неочаквана среща", тъй че - още едно доказателство за взаимно изключващите се "претенции" към конструкцията и слабата мотивация да се работи в тази насока!

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

при Опел 1.6 моно има защита и аз това го знам от опит .3 часа след скъсване на ремък колата пак си тръгна нормално ,без други поразии. питам за други бензиново сдвигатели? . на кой марки и кои мотори са така. дизела знам ,че не може да има.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от pavelkv
    Кои коли имат защита на двигателя при скъсване на ангренажен ремък ?
    Тези с верига . Карам такава слабомощна колица.
    С ремък няма спасение.
    От опит знам за Вектра 1,6 Ми / мотора е слаган и на последните Кадет седан./ няма последствия.Но за 2л мотор мой приятел опита сртещата на бутало и клапан.
    При VW тата срещата на бутало с клапан е постижима.
    Особено чувствителна е горната среща за джоба на притежателя на 16 клапанов двигател. Съседа ми с ABF мотор скъса ремък след тунела на Витиня и ремонта му надхвърли 1500 лв /прави ремонта в София/

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Тези с верига . Карам такава слабомощна колица.
    Това е истината! Да живей Жигулата!

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от BerkStock
    Това е истината! Да живей Жигулата!
    и лада 2107 , както и Мерцедес 124 ,

незнам точно кои коли не трошат клапани , но със сигурност знам че моята не троши!
    Опел омега 2.0i

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    и лада 2107
    2107 не е ли с ремък?! Щото 2105 със сигурност е - имаме вкъщи една 5-ца, която "изяде" няколко зъба на ангренажния ремък преди 3-4 години - за голям късмет се разминахме без счупени клапани...

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

2107 e с Верига - гарнатирам - тази кола я карах 5 г и още върви * 1986 е произведена ( колата на баща ми )
    2105 е с ремък

17. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

Цитат Първоначално публикувано от BerkStock
    2107 не е ли с ремък?! Щото 2105 със сигурност е - имаме вкъщи една 5-ца, която "изяде" няколко зъба на ангренажния ремък преди 3-4 години - за голям късмет се разминахме без счупени клапани...
    Амиии късмет!
    То и да сте искали пак нямаше да счупите клапан или пък да пробиете бутало.
    Точно при тези модели лада челото на буталото е променено така че и при отворен клапан няма съприкосновение при достигане на ГМТ.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Амисменяйте си ремъка споре дсервизната книжка на колата и купувайте само оригинални такива. Обикновенно се ремъка се къса поради старост. Иначе ремъка е добре освен на дадени километри да се сменя и на оределен период от време.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Симулатор с коли ?
    От g_ishkitiev във форум ИГРИ
    Отговори: 8
    Последно: 02-10-12, 23:57
  2. Рекламни клипове на коли
    От bobya във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-03-06, 16:51
  3. Лепенки за коли
    От CCCP_FAN във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 30-08-04, 15:25
  4. нови коли за GTA vS
    От zoro във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 11-05-04, 19:42
  5. ПРОГРАМА ЗА ДИАГНОСТИКА НА КОЛИ
    От MeSSiaH във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 21-04-04, 00:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе