Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

"Метро" спира продажбите на частни лица

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re: "Метро" спира продажбите на частни лица

Най-вероятно от Метро целят да си върнат като клиенти търговците на дребно, които се отдръпнаха при премахването на бариерата от 50лв. Направиха го защото изгубиха мотивация - чувстват се като излишно звено и потърсиха да продават други марки стоки, които ги няма в Метро. Общо взето е невъзможно да се държи пазара и на едро и дребно. Не може и туй в онуй, и душата в рая.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна

Ами нали като отвориха метро във варна се опитаха със продажби на едро но неможаха да пробият ,сега пак се опитват да продават на едро .Невярвам да имат успех ,защото оборота им го правят клиентите на дребно и без друго доста стана свирепа конкуренцията.

4. Тук е от
    May 2006

Преди около месец Метро-картата ми бе подменена с нова. Разбира се издадоха я на физическо лице, така както беше старата карта. Нямало е нито уговорки, нито уточнения за начин на пазаруване. Познавам хора с нови метро карти на физически лица, така че силно се съмнявам в обективността на новината !

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Преди малко говорих с една приятелка от Ст.Загора, до края на месеца трябва да си подменят картите, като новите са със снимка. Така че май новината ще излезе истина...

6. Тук е от
    May 2005

Интересна новина. Доколкото все пак е новина. И в момента в общите условия пише, че картите се издават на фирми или лица със свободни професии.

От друга страна ми е интересно що за търговец ще се откаже от пълен паркинг и магазин и средна стойност на покупките 100 лева от домакинство и ще ги пренасочи към конкурентите си. Живея до "Била" и в края на всеки месец си угаждам да ходя до "Метро", защото там стоката е на куп и на сравнително ниска цена НО ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ стоки - сапуни, пасти за зъби, риба. За другото не съм сигурен дали разлика от 5-10 стотинки ще ме принуди да пресека целия град и да горя бензин.

От друга страна най-дразнещото в "МЕТРО" са именно онези с жълти или бели манти, които с повод и без повод затварят проходите между щандовете, мотаят се с палети и т.н. Е, сигурно им пречим. Но пък не виждам какъв точно е проблема цялата тая дейност да се извършва нощем.

И в заключение - не виждам с какво "МЕТРО" ще е предпочитан за зареждане от "големи търговци", при условие, че те си зареждат и без "МЕТРО" - говорим за вносители на черна и бяла техника, офис консумативи... да не говорим за рибата. Вярно е, че в "МЕТРО" се намират по-различни видове риба и на по-ниски цени, но пък голямата част от тях са непознати за традиционният български пазар, на всичко отгоре могат да се намерят на сходни цени по рибните магазини в града. Колкото до пастите за зъъби и сапуните - ами имаме си складове, където цените са същите.

Та значи лично на мен ми е все тая дали ще ме пускат в "МЕТРО" или не. Спестявам си разходката до "великият" им магазин и месечното зареждане с хранителни и битови продукти ще го правя при конкурентите им - в случая "БИЛА". Е, ще имам и една разходка веднъж на два месеца до складовете, но пък щом "великите" търговци от "кеш енд кери" са решили така - тяхна им работа... Странно и къде ще пазаруват отиващите към морето. Явно и техните пари са ненужни. Въобще ми се вижда доста драстична и глупава мярка, освен ако не искат да затварят магазина...

Между другото така и не разбрах дали ще може да се вади еднодневна карта за пазаруване?

7. Тук е от
    Dec 2005

Отново някой пишман-жирналист се опитва да бъде забелязан.
    ...И ще продължа да си пазарувам там, защото купуват дискове Verbatim от вносителя и го продават 5-8 % по-евтино от цената на същия вносител на крайни клиенти...

8.  

9. Тук е от
    May 2005

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    Преди малко говорих с една приятелка от Ст.Загора, до края на месеца трябва да си подменят картите, като новите са със снимка. Така че май новината ще излезе истина...
    Нaистина подменят картите, но за да си получите новата, трябва да подпишете, че сте съгласни с НОВИТЕ ОБЩИ условия за покупка. Да не говорим каква бумащина изискват за да направят нова карта ако сте упълномощено лице. Това е ОГРАНИЧЕНИЕ за клиентите и във времена на свирепа конкуренция за всеки един клиент, да си слагат сами подобни бариери е направо смешно.

При наличието на поне 7-8- подобни вериги в София, и поне 2-3 във всеки голям град, да се занимавам да вадя или нося клиентски карти е безумно.

Ако съм им шеф - умниците, които са измислили тези ограничения ще си търсят нова работа. Без изобщо да чакам резултати от тази "реформа", защото до една година всички ще са без работа поради липса на клиенти...

Между другото някой знае ли нещо за тези нови условия и срещу какво трябва да се подпишем?

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Вчера си пазарих от "Метро"-Варна дискове (аз друго и не купувам от там). Никой не ми каза нищо за старата карта - имам я още от откриването на магазина. Никой не спомена, а и не видях някъде да пише нещо за подмяна на карти или нови условия на пазаруване.

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    ...Никой не спомена, а и не видях някъде да пише нещо за подмяна на карти или нови условия на пазаруване.
    Е, Pat, ти от луната ли падаш?
    Не знаеш ли скоропоговорката: "Сега в София, скоро и в други градове..."

12. Тук е от
    May 2005

Листовката за смяна на клиентските карти е в новата брошура на МЕТРО.

Няма посочен срок.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 18:53
  4. Прахосмукачка KAERCHER от "Метро"?
    От felice във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 2
    Последно: 06-02-08, 10:41
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе