.
Не се разбира, защото съм объркал мястото. Напоследък здраво съм се разспамил в един ловно-рибарски форум и това го написах ей-така, от сърце, без да ми трепне ръката даже... А ако знаеш само каква акула хванах миналата година.Първоначално публикувано от skynet
Ей с това съм най-съгласен.Първоначално публикувано от Malone
Ами засегна го.Първоначално публикувано от skynet
На овехтелия ти виц Димитре, ще отговоря с една реална ситуация от преди две или три години, не помня точно. Не помня и името на вестника, където беше публикувано социологическото изследване.
Беше във връзка с корупцията в държавата.
От запитаните да кажем 100 човека, 85 са казали, че най-голямата корупция е в митницата, там се давали пари.
Втория въпрос бил "Вие давали ли сте пари на служител в митницата?"
От тези 85 човека 82 отговорили с "Не", тъй като въобще не са излизали от страната, нито пък са обмитявали каквото и да е.
И на въпроса "Откъде тогава знаете, че митничарите са най-корумпирани?" те отговарят "Ами ... хората така казват. И във вестника така пише."
Силно се съмнявам, че ти си от хората, които не могат да мислят самостоятелно и затова казвам, че в момента или демагогстваш или просто си решил да играеш трол.
Да, има корумпирани митничари, има и корумпирани доктори, полицаи, съдии, прокурори, политици ... не знам дали има професия, където няма корупция.
Но никога няма да нарека всеки от тях корумпиран, защото няма да бъде вярно.
Процентно, занимаващите се с бизнес, некоректни данъкоплатци, отнесени към коректните, ако има въобще такива, са много по-голям процент от корумпираните митничари към некорумпираните. Или доктори, съдии и др.
Така че ... замълчете.
Още Исус е казал "Изгонете търговците от храма ..."
Да не се отплесваме от темата, ще ми е интересно да видя Решението на митницата, мотивите. Към настоящия момент, при тези данни, мисля, че са прави, колкото и да не ми харесва това.
Е ако всичко е както трябва да бъде, няма да имаш неприятности.
Има Министерство на икономиката и енергетиката, има знаеш и специална Комисия, която издава Становища, тъй като вероятно се досещам какъв ти е проблема.
Пари не вземат и работят бързо, поне това са моите впечатления, така че мисля, че няма какво да се оплакваш.
Ако проблемите ти са други, да кажем произход, цени и т. н. имаш безброй начини да докажеш твърденията си. Само енергия и желание се изисква, нищо повече.
.:: EDIT ::.
Искам обслужване на едно гише
Чул си, чел си, но не си разбрал нищо. Обслужването на едно гише е цел при граничния контрол. Ще рече, таксите за дезинфекция, пътните такси, таксата за транзитна виза, таксата на фитосанитарния контрол, на ветеринарния контрол, пари по обезпечения за актове задържани от митническите органи да се плащат на едно гише, банково. Документа се представя пред съответния орган, а не му се дават пари в брой.
При обмитяването, обработката на едно гише води доказано до корупция. Вярвай ми, в чуждите, европейски и неевропейски митнически администрации, умишлено се прекъсва връзката между вносителя и служителя, който обработва митнически стоката. И задължително, стоката се обработва, респективно, изисква заверка от няколко, обикновено трима служители.
Така че, надявам се, това което искаш да не стане. Ще доведе до нежелани ефекти.
Помисли и ще видиш, че съм прав. Европейците са открили топлата вода отдавна.
Ред при подаване и обработка на документите а не митническите агенции
Еми ред има, въпроса е дали ти си търсиш правата. Има началници, те също си имат началници, а има и адвокати, оплачи се официално в съда. Какво друго да те посъветвам?
Искам да не чакам по 3 часа пред гишето без да има никой пред мен просто за да подам документите си и да не бъда невидим
Същия съвет, като по-горе.
Гражданското общество не пада от небето, трябва да се бориш за правото си, всички европейски администрации по различно време са минали от там. Не чакай някой да ти предостави панацея, такава няма.
В противен случай викай неволята.
Ти това и правиш в момента.
"-Войниче ... кой те оноди в банята бе момче?
-Ами ... не видях другарю старшина, бях сапунисан ...!"
Ако и беше занесъл Становище от Междуведомствената комисия, която и както споменах по-горе [издават го за ден, най-много два] нямаше да ти иска никаква спецификация. Не може, а и не е нужно всички служители в митницата да са физици.
Но явно не ти се ходи.
А и въпроса си е съвсем нормален, следващия път, когато дойде друг вносител със същата стока, няма да пита.
.:: EDIT ::.
Ако става дума за същата комисия [да, това е комисията, редактирал си горе], значи ти си първия вносител на подобна стока от незапомнени времена. За сметка на това, при следващия ти внос, ще ти се издаде Становище за 15 минути, тъй като вносителя е същия, а предполагам, че и продавача няма да е различен.
А още по добре, ако ми разрешиш един съвет, в периода 01.01.2007 - 15.01.2007 си направи сметка какви подобни стоки ще внасяш, набави си нужните технически спецификации, занеси ги в Комисията и те ще се произнесат. В искането ти за становище изискай същото да важи за една година.
След това носиш оригинал на Становището в митницата, слагат го към досието ти и с всяка декларация предоставяш само копия. Що се отнася до стоките, ако ги има в становището, не следва да има никакви въпроси, освен от любопитство или от нездраво полово влечение на колежката към mojo-то ти.