Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 43

Добре заплатена работа коя?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Добре заплатена работа коя?

Може би въпроса е глупав имайки в предвид, икономическия стандарт на различните градове, но може ли да ми дадете представа от:
    1- най-търсен квалифициран персонал.
    2-най-добре заплатен такъв.
    Става въпрос за ориентиране на млад човек в някаква сфера на следване за придобиване на квалификация по съответна професия.

Благодаря предварително.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re: Добре заплатена работа коя?

Умен депутат... . Има голям дефицит за такива .

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Никой не може да ти даде такъв съвет. Живеем в динамично време и нещата се променят.
    Имаше нужда от инженери, после от икономисти, след това от юристи. Всеки за определено време е бил добре.
    Ориентирай се в това, което ти доставя удоволствие и се стреми да бъдеш, ако не най-добрия, то поне един от най-добрите.
    Няма универсална рецепта за професия с най-добро заплащане. Колкото повече печелиш все ще ти се иска повече, от опит ти го казвам.
    Съвет от мен. С каквото и да решиш да се занимаваш, обърни сериозно внимание на езиковата подготовка. Поне един, а ако може и повече от "световните" езици. В степен да можеш спокойно да боравиш [четеш и пишеш] с него.
    За да се развиваш в твоята си област трябва да четеш непрекъснато, а новостите, какъвто и да им е автора, винаги ги има на някой от споменатите езици.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Бих те посъветвал да (се) образоваш в технологиите, по - специално компютърните, даже с презумпцията, че там и английският (ти) ще не ще ще мръдне.
    Мисля, че и ти сам търсиш подкрепа на такова съждение, щом питаш в такъв форум.
    Поздрави!

6. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от homeoflove
    Може би въпроса е глупав имайки в предвид, икономическия стандарт на различните градове, но може ли да ми дадете представа от:
    1- най-търсен квалифициран персонал.
    2-най-добре заплатен такъв.
    Става въпрос за ориентиране на млад човек в някаква сфера на следване за придобиване на квалификация по съответна професия.

Благодаря предварително.
    В момента има глад на всякакъв квалифициран персонал, но "дипломиран" съвсем не означава "квалифициран". Да не казвам, че висшето образование в БГ е пълна загуба на време и средства.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от backinblack
    В момента има глад на всякакъв квалифициран персонал, но "дипломиран" съвсем не означава "квалифициран".
    Съгласен съм с тебе. Наистина всеки се доказва в процеса на работата си колко е квалифициран, но все пак мисля че и документа си остава доста голямо преимущество. И все пак всички се надяваме, че с влизането ни в европеикия съюз "шуробаджанащината" ще свърши.
    Доколкото познанията по англииски език и компютърна грамотност, мисля че всеки започва да се ориентира в тези неща, поне малко от малко.
    И за последно нещо интересно от моя опит /така да се каже/, забелязал съм в себе си следният /можеби/ недостатък. Започвам някаква работа и съответно в края на седмицата посещавам някое заведение, заведението е добро, но след време ми харесва друго заведение което е по-добро, но и по-скъпо. Съответно парите в работата са малко и сменям работата с по-добре заплатена и т.н. може би се сещате вече как бих продължил разказа

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Абсолютно съм съгласен с Малоне - помисли си какво ще ти носи удоволствие - област в която ще ти е интересно на теб да се развиваш - пък било то и производство на капачки за буркани.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Съгласен съм с тебе. Наистина всеки се доказва в процеса на работата си колко е квалифициран, но все пак мисля че и документа си остава доста голямо преимущество. И все пак всички се надяваме, че с влизането ни в европеикия съюз "шуробаджанащината" ще свърши.
    Доколкото познанията по англииски език и компютърна грамотност, мисля че всеки започва да се ориентира в тези неща, поне малко от малко.
    И за последно нещо интересно от моя опит /така да се каже/, забелязал съм в себе си следният /можеби/ недостатък. Започвам някаква работа и съответно в края на седмицата посещавам някое заведение, заведението е добро, но след време ми харесва друго заведение което е по-добро, но и по-скъпо. Съответно парите в работата са малко и сменям работата с по-добре заплатена и т.н. може би се сещате вече как бих продължил разказа
    Ако за това ти е въпросът, мисля, че времето, когато всеки се пенсионираше на работата, с която е започнал кариерата си, свърши!
    Дерзай! Докато си млад, ще сменяш, като станеш на 40-45 вече няма да е толкова лесно, защото няма и да те искат толкова много работодатели.
    Иначе, извинявай, не подцених компютърните ти умения, говорех за професионализирането (професист ) им!
    Но едно ще ти кажа: един живот не стига на човек за да научи всичко, което би искал да научи.
    Излишно е да питаш нас. Разбери каква работа ти харесва, какво ще те задоволява да правиш. И го направи и се развивай в тази насока.
    Ако пък въпросът е само за пари, бягай в чужбина, и със здраве!

11. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Нещо май бъркаш за значението на документите. Документ се издава като удостоверение за придобити знания, но реалноста в БГ е съвсем друга- зубри се материал който е изостанал от реалноста, купуват се испити с единствената цел-дилома и като се влезе с тази диплома в реалния свят/производство, се оказва, че зад нея не стои нищо и хора без дипломи за висше(като мен) разбират повече от работата за която някой е получил диплома и после, ами то всичко било "шуробажанащина"

Много ми е чудно(разсъждавам от позицията на работодател и съм такъв), като знам от личен опит, че всеки нов работник първите 1-2 месеца, навлиза в работата и почти никаква работа не върши(поради тази причина и почти никакви пари не взема), как ги намираш такива малоумни работодатели дето с местене от фирма на фирма ти дават по-платена работа, освен ако не броиш за преминаване на по-платена нива от 200-250-300лв.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2005

И все пак всички се надяваме, че с влизането ни в европеикия съюз "шуробаджанащината" ще свърши.
    само с надеждата ще си останеш за съжаление. Аз съм много далеч от такива надежди да не казвам че съм на мнение че даже ще е по-силно изразена. Колкото до работата гледай да се хванеш на такава работа която да те влече иначе върви много трудно. юслед време почваш да се изнервяш и всички ти са криви. Така че моето мнение е да не се гледа толкова доходоносното в работата колкото да ти харесва, защото човек се съсипва

13. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от backinblack
    Много ми е чудно(разсъждавам от позицията на работодател и съм такъв), като знам от личен опит, че всеки нов работник първите 1-2 месеца, навлиза в работата и почти никаква работа не върши(поради тази причина и почти никакви пари не взема), как ги намираш такива малоумни работодатели дето с местене от фирма на фирма ти дават по-платена работа, освен ако не броиш за преминаване на по-платена нива от 200-250-300лв.
    Намират се с една доста използвана от мене фраза "Ако свърша работата възложена на вашия екип за по-кратко време от тях и със същото или по добро качество мога ли да очаквам заплата надвишаваща тяхната." И да съгласен съм, че при постъпване на нова работа ориентирана в изцяло непозната за теб сфера ще ти трябва време да се приспособиш, но не сте ли съгласни всички с мене, че това време на приспособяване би спаднало доста, ако ръководител екипа ти помогне да "освободиш интелектуалната сила в тебе", а това само по себе си налага използването на някои допълнителни стимули - за мене това определено са $.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Пич, от цялата работа разбрах едно:
    Ти си по - добре ориентиран от нас какво да правиш и как да го направиш.
    Какво точно искаш да ти кажем? Попитай по - конкретно. На всички други въпроси ти сам си отговори.

16. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Според заглавието - курва на повикване!
    Няма по-заплатена, ако нямаш бардак де..........

17. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Темата малко излезе от това което исках да попитам, ако вината е в мене съжалявам.
    Можеби помислихте, че става въпрос за мен самият, но не. На една колежка детето тази година завършва и днес ме попита към какво да ориентира синът и, въпросът бе ориентиран към коя е по-платена работа, защото и да му е интересно нещо с времето би му дотегнало ако не е финансово независим. И така решик да побликувам нашия разговор под формата на тема във форума.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Според заглавието - курва на повикване!
    Това е добро стига да си непукис /непукиска/. Или наистина финансово затруднен с 2-3 деца, самотна майка и т.н., но все пак си е истина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. CI Модул vs Set top box - кое е по-добре?
    От Dominator във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 08-06-13, 01:25
  2. как е по-добре за HDD ?
    От Vogon200 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 29-12-09, 13:55
  3. Кое е по-добре - CRT или LCD...
    От gggggg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 12-06-08, 00:17
  4. Кое е по-добре(за RAM)?!?!
    От batfilcho във форум Общ - хардуер
    Отговори: 18
    Последно: 09-01-06, 11:49
  5. Работи ли добре при вас?
    От LordOfEvil във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 15
    Последно: 21-10-05, 20:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе