Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 40 от общо 40

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЕЩО ЗА Формата MP3! Макар и да Звучи Смешно :)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЕЩО ЗА Формата MP3! Макар и да Звучи Смешно :)

И още един аспект - купувам си диска/филма/албума/ - щото тече бясна реклама по ТВ и радио колко бил най-по-по-най-по-по-супер.
    Пускам го и какво да видя (чуя)? Боза, ама рядка, та чак пресечена и то с косми!
    И какво правим тогава - боза да беше - търча към магазина да ми върнат парите. Ако откажат - оплаквам се в Комисията за Защита на Потребителя.
    Има също така точка в закона касаещ лъжлива реклама на продукти.
    Всички тези закони обаче мълчат когато става дума за 'авторски права'!??!
    Значи всички стоки са равни пред закона, ама кога трябва да ни вземат парите. Когато се окажем недоволни от получения продукт - едното можем да върнем, другото - не.
    Може да се произведе некачествен хляб, но всички песни, филми и прочее по презумпция са 'гениални' ?

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Защо смяташ, че в ГСМ-а до теб няма интелектуална собственост??!!
    Има, но с покупката му не получаваш техническата му документация. По добре си виж закона, няма смисъл от празно философстване.

4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Този път ще се материализирам ;-)

Ако имах десетки гигабайти мп3-ки на диска, това ще означава че имам стотици рипнатаи CD-та.
    (Едно CD e 700MB. МП3 енкодерите постигат компресия около 1:10, т.е. 1 CD преобразувано в мп3 формат ще заема около 70MB. Следователно 10 CD-та във mp3 формат са по-малко1GB )

При това положение, ако ти покажа 10-15 оригинални CD-та, с нищо не променяме нещата - за по-голямата чат от тези мп3-ки няма да съм ти доказъл, че имам лиценз. Просто е абсолютно същото все едно не съм ти показал за нито едно. Е, и? Това какво доказва? Ако искаш да ме подведеш под отговорност, ще трябва ти да докажеш, че не съм имал оригиналните CD-та, не аз да доказвам, че съм ги имал. За фактурите се сетих още нещо - какво правим, ако са ми подарък ? Нима ти когато подаряваш CD, даваш и фактурата?!

Да се върнем на примера със стария телевезор - според теб, ако за един стар телевизор в мазето нямам фактура, не е проблем, но ако нямам фактура за 100 телевизора е проблем, така ли?

Защо се радваш? Може би според теб това е правилно? По хиляда пъти да се плаща един същ лиценз? Не ти ли се струва, че е редно лицензът да се плати еднократно, а после само носителя? Я, кажи сега кой кого ограбва?
    Аз не желая да доказвам нищо. нито да подвеждам някого под отговорност. Въпроса ми е за лична консумация. Ако измежду колекцията ти от рипнати СД-та не можеш да докажеш,че имаш, притежаваш, подарени са ти или каквото и да е, поне 10 оригинални СД-та, не знам според теб какво значи и какво доказва, но според мен значи и доказва, че си муфтаджия, който 5 пари не е дал на музикалната и филмова индустрия, но е с претенции до небето. маскирал под притесненията си за отнемането на личната му свобода желанието да продължи да муфти отново и отвново и отново.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Аз не желая да доказвам нищо. нито да подвеждам някого под отговорност. Въпроса ми е за лична консумация. Ако измежду колекцията ти от рипнати СД-та не можеш да докажеш,че имаш, притежаваш, подарени са ти или каквото и да е, поне 10 оригинални СД-та, не знам според теб какво значи и какво доказва, но според мен значи и доказва, че си муфтаджия, който 5 пари не е дал на музикалната и филмова индустрия, но е с претенции до небето. маскирал под притесненията си за отнемането на личната му свобода желанието да продължи да муфти отново и отвново и отново.
    В такъв случай излиза, че най-откровено и безпричинно се заяждаш. Още повече, щом казваш, че въпросът ти е за лична консумация...имаш нещо лично против мен ли, що ли?

Тук говорим за закона, а не за теб. Въпросите ми бяха дали в хипотетичния пример човек е престъпник според закона, а не дали е муфтаджия според теб. Последното изобщо не ме интересува.

Щом поставяш нещата по този начин, бъди така любезен ти да си главния участник в следващия хипотетичен пример, който даваш, а не други хора.

П.П.
    Не че ти влиза в работата, но за твое сведение, направих проверка на компютъра си и мога да ти кажа, че би могъл да откриеш само 2 (два броя) нелицензирани мп3-та - бяха в директорията с временни файлове на браузера. BTW след малко отивам на концерт на TOY DOLLS. В бюрото ми стоят и билетите за концертите на Iron Maiden и R.Blackmore. Обща стоност 80лв за ЕДНОКРАТНО СЛУШАНЕ на около 5 часа музика. Дали съм муфтаджия? Oт билета ми музикантите ще имат печалба, нали? Ами ако не ми хареса, защото звука е гаден? СЕГА КАКВО ПРАВИМ (както казват катаджиите)? Муфтаджия ли съм? Или излъган любител на музиката? А престъпник ли съм? А нередно ли е да протестирам с/у бандата тъпи куки, дето се оляха и заради тях името на МВР съвсем стана за посмешище и олицетворение на аматьорщината?

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Още повече, щом казваш, че въпросът ти е за лична консумация...имаш нещо лично против мен ли, що ли?
    Под въпрос за лична консумация имах предвид да го зададеш сам на себе си, не ти специално, а всеки който има претенции, като не е задължително да ми отговаряш.
    ...2 (два броя) нелицензирани мп3-та
    И нямах предвид служебния ти компютър от който вероятно пишеш

В такъв случай излиза, че най-откровено и безпричинно се заяждаш.
    По същата твоя логика демонстрирана по горе, за мен няма значение какво мислиш ти и какво излиза според теб

Не че ти влиза в работата...
    Разбира се, че не ми влиза в работата, защо ми го натрапваш със сълзливи обяснения. Ако исках да попитам когото и било дали ходи на концерт и каква част от бюджета си заделя за това, щях да го направя. Или ти е по лесно да се държиш като ощипана госпожица. Много малко са групите и певците които реализират съществени печалби от концертна дейност. Всеизвесно е, че концертно турне се прави за да промоутира нов албум или да се съживят продажбите на вече излезлите, като не на последно място се направи и едно шоу.
    Концертът им у нас е част от настоящото световно турне, посветено на последния албум на групата “A Matter Of Life And Death”, издаден у нас от Анимато Мюзик/ EMI.
    И като се има в предвид, че в България никой няма да даде и 5 лева след концерта за да си купи дискографията или отделен албум, просто ще се увеличи пиково интернет трафика към всичко което започва с IRON. Като цяло може да се каже че те идват просто за да направят шоу за феновете си...и за да не обидят България, минавайки транзитно през нас. Ще компенсират идването си у нас с печалбите от концертите в страни в които ще съберат 50-70к+ фенове на едно място при цени на билетите в Германия например, забележи, 120-140-150 евро !!! и не на последно място от продажбите на албума след това. Така че няма с какво да се гордееш чак толкова с твоите 25 лева, хората ти правят подарък

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

И нямах предвид служебния ти компютър от който вероятно пишеш
    Аз също.

Ако исках да попитам когото и било дали ходи на концерт и каква част от бюджета си заделя за това, щях да го направя.
    Да, зная. Интересно е защо избягваш обсъждането на подобен въпрос.

Много малко са групите и певците които реализират съществени печалби от концертна дейност.
    Така ли било? Кажи го на AC/DC. Кажи го на групите, които събират по няколкостотин хиляди зрители на концерт. Направи си и една проста сметка за какви приходи става дума. Не забравяй и приходите от реклама.

Всеизвесно е, че концертно турне се прави за да промоутира нов албум или да се съживят продажбите на вече излезлите, като не на последно място се направи и едно шоу.
    Обясни какво точно промотираха снощи The Toy Dolls, при положение, че от доста време нямат нов албум, а това е последното им турне?

И като се има в предвид, че в България никой няма да даде и 5 лева след концерта за да си купи дискографията или отделен албум, просто ще се увеличи пиково интернет трафика към всичко което започва с IRON.
    И това сериозно умозаключение от тоя страна се базира на личния ти опит, някаква представителна статистическа извадка или просто си фантазираш?

Като цяло може да се каже че те идват просто за да направят шоу за феновете си...и за да не обидят България, минавайки транзитно през нас. Ще компенсират идването си у нас с печалбите от концертите в страни в които ще съберат 50-70к+ фенове на едно място при цени на билетите в Германия например, забележи, 120-140-150 евро !!! и не на последно място от продажбите на албума след това. Така че няма с какво да се гордееш чак толкова с твоите 25 лева, хората ти правят подарък
    Като цяло здраво фантазираш и дрънкаш неверни твърдения, които, явно си внушаваш, че са самата истина и не се нуждаят от доказване и обосновка. Изкривяваш темата по странен начин. Почвам да се чудя дали не си някое ушенце и деятел на организация за защита на авторските права...или може би поредния бездарен български "творец", който си мечтае за голямата печалба, която никога няма да види.

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Абе, ти да не си форумния "професор" Вучков???!!!
    Празнодумец и нетърпящ каквото и да е друго мнение освен само и единствено съвпадащо с неговото...

Обясни какво точно промотираха снощи The Toy Dolls...
    Това че The Toy Dolls решили да приключат кариерата си с турне не променя правилото, а то е че концерт се прави по принцип за да се промоутира нов албум. Разбира се на теб не ти отърва този факт, а както виждам и много други, а постоянно пускаш частни примери които имат за цел да отклонят която и да е тема. Бих ти направил извадка на всички концерти през 2006, но това ще ми отнеме време ,а аз уважавам времето си и не бих го похарчил за да доказвам на поредното кречетало, каквото и да е.

Аз също.
    Освен че си празнодумец, изглежда си и лъжец. Не е нужно кой знае колко мъжество, но изглежда и това "кой знае колко" ти липсва.

Да, зная. Интересно е защо избягваш обсъждането на подобен въпрос.
    Никой не е повдигал подобен въпрос, така че не мога да избягвам нещо което не съществува. Реши да парадираш с концертите на които смяташ да присъстваш. Защо да обръщам внимание на демонстрациите ти?

Така ли било?
    Да така е. Или не знаеш значението на "много малко". Ако да, бегом марш обратно да си доучиш основното образование.

Кажи го на AC/DC....
    Те са едни от тези "много малко"...Само лаик който не е наясно с реалните разходи по едно турне може да говори такива глупости.

И това сериозно умозаключение от тоя страна се базира на личния ти опит, някаква представителна статистическа извадка или просто си фантазираш?
    Аз живея в България и такава е реалността тук и който твърди обратното е меко казано лицемер.

Почвам да се чудя дали не си някое ушенце и деятел на организация за защита на авторските права...
    Параноята в главата ти е твой личен проблем, който е време да осъзнаеш. За да го решиш има специализирани кабинети, които те съветвам да посетиш.
    Ако не желаеш да пожънеш още подобни констатации, ограничавай се в даването на такива още повече към хора, които не познаваш.
    ЯСНО?!!!!

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

нали искате да може да се пише и нататък в тази тема?
    предлагам да се посмекчи тона и да се върнем към заглавието й....

11. Тук е от
    Mar 2005

И аз честно казано чета чета... интересно ми е... и все пак се питам .. само аз ли виждам ЗАГЛАВИЕТО над всеки пост

Все пак ако някой се подсети още нещо по темата да пише

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Tommorow, лекувай се, момче...или изтрезней. Смешен си.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Искам да попитам
    От Barona във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 16-08-11, 14:36
  2. ПРЕМЕСТЕНО: Искам да попитам
    От kod във форум Друга битова техника
    Отговори: 0
    Последно: 14-08-11, 08:12
  3. Искам да попитам за един фарс
    От RICARIA във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 08-01-09, 18:27
  4. Искам да попитам знаещите
    От stekyman във форум Windows
    Отговори: 18
    Последно: 09-07-07, 22:37
  5. Искам да попитам -"SCHIZM"...
    От MoPcKu във форум ИГРИ
    Отговори: 7
    Последно: 22-03-04, 15:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе