Първоначално публикувано от
Ghost Този път ще се материализирам ;-)
Ако имах десетки гигабайти мп3-ки на диска, това ще означава че имам стотици рипнатаи CD-та.
(Едно CD e 700MB. МП3 енкодерите постигат компресия около 1:10, т.е. 1 CD преобразувано в мп3 формат ще заема около 70MB. Следователно 10 CD-та във mp3 формат са по-малко1GB )
При това положение, ако ти покажа 10-15 оригинални CD-та, с нищо не променяме нещата - за по-голямата чат от тези мп3-ки няма да съм ти доказъл, че имам лиценз. Просто е абсолютно същото все едно не съм ти показал за нито едно. Е, и? Това какво доказва? Ако искаш да ме подведеш под отговорност, ще трябва ти да докажеш, че не съм имал оригиналните CD-та, не аз да доказвам, че съм ги имал. За фактурите се сетих още нещо - какво правим, ако са ми подарък ? Нима ти когато подаряваш CD, даваш и фактурата?!
Да се върнем на примера със стария телевезор - според теб, ако за един стар телевизор в мазето нямам фактура, не е проблем, но ако нямам фактура за 100 телевизора е проблем, така ли?
Защо се радваш? Може би според теб това е правилно? По хиляда пъти да се плаща един същ лиценз? Не ти ли се струва, че е редно лицензът да се плати еднократно, а после само носителя? Я, кажи сега кой кого ограбва?