Резултати от 1 до 13 от общо 13

ebay -> България

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    781
    #1

    ebay -> България


    Как стоят към момента нещата с покупки от този сайт, някой може ли да даде точно информация.
    Имам впредвид ако си харесам нещо от там как се извършва покупката и доставката ?
    Какво се дължи върху цената : мито, ддс, цена на куриерски услуги до БГ, още нещо ?

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #2

    Re: ebay -> България

    На всяка, конкретна поръчка има различни условия. Обикновенно условията са описани в инфото на продавача. Имаш в предвид ти не купуваш от EBAY (на практика) а от конкретен човек. Някои дори не искат да доставят до BG.

    Така че мисля, че някой може да ти даде конкретен отговор! Бъди много внимателен, какво/от кого купуваш... в Ebay е събрана накуп цялата измет на света, а рейтинга знаем от личен опит как действа.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    93
    #3

    Re: ebay -> България

    Плащай през Пейпал, за стоки над $500 ( за САЩ) има гаранция, не изпращай пари на някого без пейпал.
    Бългрските карти леко не работят, за САЩ. По-добре си намери познат с карта в чужбина и го помоли той да прави покупките и да ти ги праща, ако продавача не ще и ти му привеждай парите по банков път.
    ЧЕТИ ВНИАТЕЛНО РАЙТИНГА НА ПРОДАВАЧА И ОТЗИВИТЕ ЗА НЕГО.

    Аз съм пазарувал няклко пъти и съм доволен.

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    781
    #4

    Re: ebay -> България

    Ясно - значи дори да имам кредитна карта, може и да не работи.
    За предпочитане доколкото разбрах - PayPal, това за познат в чужбина...нямам човек, на когото да гласувам доверие и да има свободно време, но както и да е.
    А стоката като дойде в БГ, дължат ли се някакви так такси, мито, ДДС ... ?

  6. Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    367
    #5

    Re: ebay -> България

    В пейпал не можеш да се регистрираш, защото България я няма във формата за регистрация. Дори и да излъжеш за това откъде си, пак няма да стане с българска кредитна карта. Четох из нета за разни ентусиасти, които ходят до Гърция и там си правят кредитни карти.
    За стоки от Европа не дължиш мита. За ДДС зависи от продавача. Понякога е начислено в цената или пък го начисляват после. Ако продавача е частно лице и не издава документ за сделката, не знам как стоят нещата с ДДС-то.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #6

    Re: ebay -> България

    Аз, когата съм поръчвал винаги е идвало по пощата.. няма мита, няма ДДС... но знае ли човек.
    Колкото до PayPal и т.н. не се занимавай.. БГ акаунтите ги банват редовно.. аз съм вътре поне с 500 лв от тях. (не знам дали още е така 2г. поне не работя с тях)

    BTW? Какво значи бг-картите не работят за САЩ, аз имам BG-Карта (Visa Classic) и се пазарувам откъдето искам.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #7

    Re: ebay -> България

    БГ Карти за Ебей разплащания действат през BidPay ( http://www.bidpay.com ) и MoneyBookers ( http://www.moneybookers.com/app/ ). Що се касае до рейтинга там, @DeathKnight , това не е Сетком. Рейтинга се формира от клиенти, с които си осъществил сделка и е много показателно за честността и сериозността на продавача/купувача. Под честност се разбира точно и ясно описание на стоката както и нейното действително състояние и това, че след като си я платиш надлежно ще ти бъде изпратена. Дали ще я получиш обаче зависи от много други фактори, като например избран доставчик. Четеш, съгласен си, играеш, печелиш, купуваш. Тези които не са показали, че ще изпратят извън държавата си ( USA only ), след малко убеждаване се склоняват да го направят, но има и келеши, които като кажат не, та не. Преди да играеш си длъжен да се осведомиш по емаил дали ще има нещо против да изпрати извън страната си. Някой продавачи изрично подчертават, че ако рейтинга ти е нисък или си получил отрицателен такъв имат право да откажат да ти продадат каквото и да е. Ако искаш мога да ти издискутирам в подробност предложение което те интересува, просто дай линк.

    едит: @georgyg - българските кредитни карти работят насякъде повярвай ми. Те с нищо не се различават от всички други и след като една карта е с логото на Виза да кажем, то тя има стойността и ползва всички права с която се ползва коя да е друга Виза карта. Друг е въпроса дали карт-процесора обслужва или има забрана да обслужва кредитни карти от някои точки на света.

    Пейпал ( PayPal ) забрави. Горните съвети са от незапознати хора. PayPal имат строга система за сигурност, която дори да излъжеш на момента, малко след това те хващат и това което печелиш е блокиране на акаунта ти. С блокирането на акаунта ти се блокират и всички суми,които са в него до премахване а блокировката, което става по реда който те ти описват. Ако не се справиш с доказателствата, че ти си ти и че живееш там където пишеш, сумите се губят безвъзвратно. Дори да отидеш в Гърция или някъде другъде за да си направиш кредитна карта, ПейПал прави проверка на данните след вкарването и в акаунта, както и обратна връзка с банката, сметката която стои зад нея, адреса ти ТАМ, и най-важното е че, продавача се задължава за да може да ползва протекцията на системата им за сигурност, да ти изпрати стоката на VERIFIED PAYPAL адрес. Тоест....за примера - в Гърция. Нали не искаш да търчиш за всяко нещо до там?т.е. Плащаш с ПейПал, получаваш стоката си на проверения от Пейпал адрес отговарящ на данните на кредитната ти карта и банката която я обслужва. Защо?

    Да кажем съм ти снифнал паролата в ПейПал и вляза и платя нещо което съм си харесал. Да но аз не съм ти и ще поискам да ми се изпрати на друг адрес, моя. С отказа си продавача да изпрати на друг адрес освен фиксирания и проверения в ПейПал дефакто избягва тази възможност, възможността да бъде измамен, защото когато истинския собственик на кредитната карта ( ти ) влезеш по-късно, видиш какво е станалои се оплачеш в ПейПал и докажеш че не ти си бил този, който е направил плащането, те ще изискат сумата обратно от продавача ( chargeback, имат законно право на това, даже няма да я изискват, а ще направят директен дебит ) и той ще остане с пръст в уста. Ъндърсенд?

    ДДС и евентуално мито плащаш на всичко което със декларирана стойност над 50 евро/долара от физическо лице. Дори и дамски превръзки да са. От фирма според вносния режим, ЕУ или не ЕУ. Куриери не стават, щото цените им са безбожни и обезмисля всичко. тоест да купиш нещо по евтино. Основно за нашия регион се ползва http://www.usps.gov - Юнайтед Стейтс Постал Сървизис и по специално услугата USPS Express Mail Service, която отговаря на нашата БулПост. Пристигат за около 7-12 дни. USPS AirMail - месец, месец и половина, понякога и повече. Цените им са фиксирани на база тегло и обем и държава т.е. не зависят от кой точно щат ти го изпращат и не плават заради техните разстояния, както и това къде в БГ ще се достави - калкулатор тук http://ircalc.usps.gov/

  10. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    781
    #8

    Re: ebay -> България

    Добре де...Защо всичко трябва да е толкова сложно...?
    Излиза, че дори и всичко да е наред, да имам кредитна карта, случайно да я признаят и да стана "редовен" потребител - аз няма да знам и няма да бъда сигурен дали за платената стока ще дължа Мито, ДДС ...

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #9

    Re: ebay -> България

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    БГ Карти за Ебей разплащания действат през BidPay ( http://www.bidpay.com ) и MoneyBookers ( http://www.moneybookers.com/app/ ). Що се касае до рейтинга там, @DeathKnight , това не е Сетком. Рейтинга се формира от клиенти, с които си осъществил сделка и е много показателно за честността и сериозността на продавача/купувача. Под честност се разбира точно и ясно описание на стоката както и нейното действително състояние и това, че след като си я платиш надлежно ще ти бъде изпратена.
    Щом казваш Tommorow. Аз съм запознат само с "черния пазар" през ebay, при нормалните сделки може и да няма проблеми

  12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #10

    Re: ebay -> България

    Ех Рици ... знаех си, че си от тъмната страна, сивата икономика или двете заедно.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #11

    Re: ebay -> България

    Ти много да не знаеш, да не пусна *знаеш кой* в специалния раздел
    [img width=675 height=600]http://img67.imageshack.us/img67/8596/ebaydt6.jpg[/img]

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    93
    #12

    Re: ebay -> България

    Преди не можеше да се регистрираш от Българско ИП и това беше проблема, а и си мисля, че и сега е така. не е проблем картата, но ако вече е регистрирана можеш да пазаруваш с нея.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    1,395
    #13

    Re: ebay -> България

    Moят съвет към вас е да избягвате да пазарувате от там, това е нещо като онлайн битак, и колкото е възможността да попаднете на добра сделка, толкова е и шанса да попаднете на боклук, стоките се предлагат на търг и дори и да го спечелите, ще ви откъснат главата с доставката, която се движи 3-5 пъти над нормалните цени за доставка в САЩ, до България не ми се и мисли, ако ви се падне дефектна или повредена/неработеща стока, разходите по връщането на стоката се плащат от вас, а дали ще дочакате да ви върнат парите в кредитната карта не винаги е ясно ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Въпрос за търг на ebay
    От zaho_cool във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 18-12-10, 20:10
  2. Покупка на цял компютър от ebay.de
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 18
    Последно: 05-03-09, 19:49
  3. аукциони в Ebay?
    От CreatoR във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 02-10-07, 22:06
  4. Как да купим евтино от ebay.com
    От raiko79 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 20-11-06, 16:59
  5. Ebay-как се продава
    От armani` във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 29-03-06, 22:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе