(K-K-K) Какви Коктейли Консумирате ??? :)
Консумирате ли изобщо .. какви предпочитате ?
Силно алкохолни ??? Слабо алкохолни ??? Безалкохолни ??? С много лед, без лед ???
С Натрошен Лед ? Топли коктейли ? Шотове ? Подводници ? Обикновенни миксове ?
Защо ги консумирате? Защото ви харесва Цвета им ? Вкуса им ? Чашата в която се сервира ? Начина по който се сервира ? Украсата .. ??? Или просто искате да опитате нещо ново ???
http://dak-bg.com/components/com_gar..._margarita.jpg http://dak-bg.com/components/com_gar...bloodyMary.jpg
Или сте почитатели на Водка с Кола/Джин с Тоник :ole
http://absolut.com/content/lda/left2.jpg http://absolut.com/content/lda/right2.jpg
Кажете си :D
Re: (K-K-K) Какви Коктейли Консумирате ??? :)
ето някои(1:1) :
1. водка-вермут(вариант водка-кампари)
2. джин-вермут
3. водка-мента
4. джин-мента
5. уискис-зода :) :) :)
6. джинкс-о-тоникцз :) (някъде във вселената познат и като дцин'o'никс) :))
и други вариации на концентрат+слабо алкохоно - въпрос на време е да го докараме до класиката(водка+бира)...
:jamaika
Задоволявам се с коктейла "ракия-салата".
B-52
Много ме кефи. Иначе не пия много коктейли, защото 99% бармана не го е направил както трябва или е зползвал алкохол менте(не оригинален).
Джин с тоник също пия ама пак последния път като си поръчак джин бяха ми сипали български
Мента с мастика, разбира се.
Иначе, водка с вермут.
Останалото е за децата. ;-)
джин-тоник
джин-спрайт
ром-кола
ром-"КАПИ" вишна
бира-картофки-бира
В едно заведение в Добрич видях в менюто коктейл Оргазъм. Поръчах си го поради липса на съответният за мъже коктейл Еякулация. Но нещо не ми оказа въздействие - без охкане, без пъшкане при отпиване, по-скоро приличаше на ароматна боза, със същият алкохолен градус.
От коктеилите и аз предпочитам "Оргазъм" , обаче да не е с Малибу , ами с Бейлис , иначе съм фен на ВиК (Водка и Кола) :))
Коктейл "средна водка" или "средна ракия".
Приготвя се като към една "голяма" се добавя "малка" и се разбърква добре... :))
Само мен ли ме дразни гнусната мигаща реклама под първия пост или това е щото предпочитам чистите напитки?
:) Adblock на "гнусната мигаща реклама".
И мен ме дразни. Всъщност дразнеше.
Не е лошо, който представя снимки, да си направи труда да ги качи на наличните безброй места за това, а не да линк-ва, към сайтове, които не позволяват такива действия и редиректват.
А иначе коктейли не пия. Може би защото 6-7 години си изкарвах хляба правейки коктейли. В разгара на тази ми дейност, съм печелил бас, диктувайки съдържанието на малко над 400 коктейла. Огромната част класически, реномирани рецепти и двадесетина български простотии, които така или иначе се пият у нас. Сега едва ли ще се сетя за съдържанието и на 20, много време мина.
Между другото, коктейл "Оргазъм" няма. Има "Screaming Orgazm", който пък, ако видя мъж да го пие, ще имам сериозни съмнения, относно сексуалната му ориентация.
Комбинацията от три ликьора, от които единия сам по себе си е коктейл и мляко не ми се връзва никак с вкуса на нормално ориентиран мъж.
Предпочитам нашите питиета, ако може да е домашна ракия с гарантиран произход, най-добре. И пипер, червен, маринован за салата.
Ако пия нещо смесено, то ще е единствено за тонус и ще е голяма чаша силно кафе с около 20-30 грама бърбън.
Или Woodford Reserve, ако има или Jim Beam от по простичките.
От класическите обичам Мохито и Кайпириния. Иначе, там където има възможност си поръчвам следния :
- водка
- ликьор кокос
- сок ананас
- кокосово мляко
- банан (плод)
- захарен сироп
- мляко
- гренадин
- яко лед и в блендера :)
Много е сполучлив, стига да не ви дразни кокоса, примерно. :blob1
понеже съм чревоугодник отговарям - всякакви. може да е само по един път, но когато видя нещо непознато - аз съм първият, който ще си го натъпче в бузите :))
когато отида в друга държава ям задължително неща, които са ми непознати, купувам плодове и зеленчуци, които са ми непознати, пия само неща, които са ми непознати
за съжаление още не съм ял доста неща, които има около нас, от рода на таралеж, лястовичи гнезда и др., за които сме чували, но да пукна ако мога да се сетя за имената на нещата, които съм ял, а не съм чувал преди това :)
P.S. ...и пил