посочете ми , коя според вас е най - добрата куриерска фирма , като цени и като изпълнение на поръчките ,
скоро ще ми се наложи да ползвам услугите на някоя такава фирма в големи количества и за дълго време
посочете ми , коя според вас е най - добрата куриерска фирма , като цени и като изпълнение на поръчките ,
скоро ще ми се наложи да ползвам услугите на някоя такава фирма в големи количества и за дълго време
ДиЕйчЕл - в началото, после за известно време ползвахме "Лео" и не сме имали оплаквания от тях. Ценово са конкурентни на останалите. От 6-7 месеца вече не ни се налага да ползваме такива услуги.
A за къде? За страната или чужбина?Първоначално публикувано от eror
dhl са доста солени доколкото знам , за страната , ползвал съм лео , но еднократно и нямам впечатления , затова питам
DHL и за чужбина са голяма брадва, мой приятел търгува с Китай - от там му пращат пак с DHL, но разликата в цената ако използва нашенският или китайският DHL е почти 50%... познайте къде е по-скъпото...
За страната, Румъния и Македония (ако не се лъжа) Speedy са доста конкурентни. Все пак зависи от изискванията - някои не работят в почивните дни, други са по-скъпи, не доставят в малки населени пунктове ...
Аз работя със Спиди по договор. Със смесени чувства съм към качеството на услугата им. В София са точни - поръчките се вземат от офиса в рамките на договорените два часа и се доставят на време. С куриера, който ме обслужва тук поддържаме връзка по GSM и когато не може да ме намери се обажда да си уговорим час за доставката. В провинцията обаче възникват проблеми. Понякога доставките се забавят, друг път се налага клиентите да ходят в офисите им, когато техните куриери не са го открили на посочения адрес в момента, когато те са решили да отидат там. Нямат система за уведомяване, че има доставка за даден адрес и че той ще бъде посетен в определен интервал. За външни доставки работя с TNT. Коректни и точни! Упълномощил съм ги да ме представят пред митниците и с повечето пратки нямам проблеми.
http://www.econt.com/page.php?page=default
Спиди са и по скъпи, и по некоректни и по бавни ( доставят до края на работния ден, а под това разбират до 18:00, докато с Еконт обикновенно се доставя до 12:00 ) отделно, Еконт предлагат услугата "наложен платеж" за обикновенни граждани, да и Спиди също, но искат да имаш сключен договор с тях. т.е. да си фирма.
Виж и тези, аз с тях съм работила:
http://www.city-express.com/
В различните градове е различно. Има мърляви екипи, а има и много коректни.
Ако искам в Сливен да получа нещо навреме - Спиди. Когато пращам - питам отсрещната страна.
Засега за страната съм най-доволен от"Леон Ама" .Имат на- евтина тарифа.
"Спиди "във Варна са толкова , ама толкова замотани, че си нямате на идея.Недай се боже да получавам пратка от няколко кашона -пада голямно търсене и загуба на време.Няма никаква подредба на получените пратки. Единият кашон е в едната страна на склада , другите във всеки ъгъл.
"Еконт" стават за работа но цените им са високи и , ако има сключен договор преди време те работят здраво. Няма писмено уведи=омяване , че цените са се променили. мои познтаи пропищяха заради тези договори сключени преди 3-4 години.
"Лео Експрес" също стават за работа, но да не ти се случи да получаваш наложен платеж - 1 седмица има размотаване.Стават само за получаване на стока и изпращане без да има наложен платеж. Но цените им са по-високи от "Леон Ама" -пример за офис - офис на
кг Леон Ама Лео Е-с
до1кг 2,28 лв 2,50 лв
д0 2 кг 2,52 лв 3,30 лв.
........
до 5 кг 3,42 лв 3,80 лв
......
до 10кг 4,92 лв 6,20 лв
Крайни цени.
Абсолютно вярно! С тях съм имал най-големи главоболия.Първоначално публикувано от kris11
От години ползвам куриерски фирми за цялата страна. Работил съм с Ин тайм, Сити, Лео, а от повече от година с Леон-ама. Всички имат проблеми с текучество на персонала и винаги някой от офиисите не работи както трябва и ти качва всички ангелчета на главата.
Моя съвет е, избирай само по цена. Тука приказката, че по-скъпото излизало по-евтино - не важи.
"Леон Ама" са добри със цените но има 2 проблема - като си вземаш стоката и сис плащаш к.услуга няма фактура. Трябва да се ходи след 11 часа втори път / ама в тези задръствания /
Вече си мисля да ги уредя с данъчна проверка , защото двойното ходене ме бърка.
получаване на наложен платеж : "Леон Ама" трагедия - поне след 4-5 дни , а пък за "Лео Експрес" оше по-зле.
"Спиди" е най- бърз с наложеният платеж, след това "Еконт", обаче цените им са >>>>>..
В" Леон Ама" и "Лео" мога да си взема пратката още към 9-9:30 , ако не им закъснеят камионите, но в "Спиди" трябва да се ходи след 10:30-11 часа. В "Еконт"а около (:30-10 часа си си взел пратката.
В "Спиди" е почти невъзможно да си вземеш пратката без номер на товарителницата.а пък не дай се боже да ти вземат пратката от офиса им до "Бинго Мустанг" - има да си търсиш пратката цял ден къде е и към 16 часа ще те уведомят, че е в долният им офис
Това е само за Варна !! Но по замотани от "Спиди" в момента няма.