Резултати от 1 до 11 от общо 11

Най-добрия квартал за живеене във Варна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Най-добрия квартал за живеене във Варна

Повечето хора биха казали Левски и Чайка. Напоследък особено в Левски като гледам как бясно се застроява всичко и не остава никакво място за зеленина и въздух, а с толкова строежи идва боклук шум и още по-досадните цигани. Сигурно има някои добри райнони, но пък от друга страна не е особено забавно да живееш в 30 годишна панелка с обеднели пенсионери (нищо против хората), който по разбираеми причини не искат да палащат за асансьор итн. Та търси се район с достатъчно място поне да може да си паркираш колата спокойно, да има ново строителство в разумни граници. Тишина най-вече, близост до морската градина и удобен транспорт до центъра ( Севастопол ).Близост до голям магазин. Подземни комуникации поне телефон. Харесва ми Бриз, но там май няма много място, улиците липсват , с водата не знам как са.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re: Най-добрия квартал за живеене във Варна

Според описанието ти е най-дорбе Чайка и центъра. МОга да ти кажа, че проблема с паркирането вечер е по-голям по във всичко квартали без центъра. В центъра вечер няма коли, докато покрай жилищните блокове е невъзможно да паркираш. Друг хубав район е около новата дестка градина(електрон), но този район го отпиши защото е почти невъзможно да се купи нещо там(никой не продава) или дава под наем. Панелките не ги подценявай, както и пенсионерите живеещи в тях. При брат ми най-разбрания съсед е точно пенсионер, докато с малдите неможеш да се разбереш за нищо. За Бриз забрави. Това е най-скапания квартал без никаква инфраструктура. Там няма улици. За телефон не се притеснвай. Дори на траката си имат и си ползват нета на БТК.

4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Това което оправят е "Дом майка и дете" , срещу електрон. Все пак едната ми тераса гледа към него. Определено квартала е спокоен макар и пенсионерски.Ама освен ,че панелките са скъпи в тоя район (въпреки ,че повечето блокове са тухлени на по 30-40 години) никой не иска да продава.

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

макаров, няма такова животно, каквото си описал, че търсиш

зеленината е към владиславово + мястото за паркиране, близостта до центъра обаче не е към владиславово. цингетата са в повече там и в циганската махала (която ти дава изглед към езерото)... в общи линии е по-добре да се насочиш към къща/вила по-близо до комплексите, отколкото да търси "спокойствие" в рамките на града

6. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

аз по принцип на там съм се ориентирал, но за сега трябва да ми е близо до града. Иначе няма нищо по-добро от къща извън града. Галата най ми допада. Но наскоро ме обориха с " ами линейката за колко време идва зимата ? " което те хвърля в много сериозни размисли, защото един път може да се наложи (дано не се налага) но този баир зимата не виждам с какво може да се качи ако е паднал сняг.Иначе това което ме притеснява в районите извън Варна е вода, канализация, път ток. Повечето райони са вилни и дори течащата вода е лукс. А от Бриз ме интересува района около отбивката, по която се слиза до плажа. Там поне улица има

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от MAKAPOB
    ...Иначе това което ме притеснява в районите извън Варна е вода, канализация, път ток. Повечето райони са вилни и дори течащата вода е лукс...
    само това не е съвсем вярно. за някои райони може да важи, но като цяло предградията на варна вече са се сляли поне със св. св. константин и елена и има всичко - ток, вода, телефон, кабелна, интернет....(питай мен, kayso. за други комшии над курорта не знам). е, мръсен канал няма, но то и много от самите хотели я карат на септични ями, така че л*йнарка ще се вика така или иначе

8.  

9. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

За мен най-добрите квартали са Младост и ********** 1. В Младост няма ново строителство, но във ********** има - Евро сити и Оркид хилс са добри варианти, магазините са наблизо. Проблема е, че не са близо до Севастопол както искаш. В крайна сметка неможеш да имаш всичко което желаеш и трябва да направиш някакъв компромис в избора си.
    Успех в избора ти!

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Според описанието ти е най-дорбе Чайка и центъра. МОга да ти кажа, че проблема с паркирането вечер е по-голям по във всичко квартали без центъра. В центъра вечер няма коли, докато покрай жилищните блокове е невъзможно да паркираш.
    Това за центъра въобще не е вярно за паркирането. От опит знам .

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Ако работното ти място не е "свързано" с центъра (севастопол), не виждам причина да искаш да живееш там. Нито въздуха става за дишане, нито големи магазини има, нито място за паркиране, че скоро и сини зони ще правят(разбирай който има коли ще плаща такси) А за новото строителство.... ако сега аз трябва да си купувам апартамент бих се спрял на някой строен преди '90година и бих си направил основен ремонт.
    Иначе, това което казва daley най се доближава до изискванита ти, без близостта до центъра. Времето за път в час пик от там до севастопол е около 25-30мин, в ненатоварено 15-20мин - това е с градския транспорт. С кола е по-бързо.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

За съжаление все още трябва да съм близо до центъра. А и морската градина също си е доста голям плюс. Щом съм близо до центъра няма да ходя с кола. Много по-приятно е да отидеш на работа през морската от колкото да се тъпчеш по улиците и да висиш в задръствания

13. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Аз си взех преди година вила в Добрева чешма ( вилите над Виница ) . Има ток , вода и телефон - мръсен канал няма така че съм на септична яма . Разстоянието до Центъра ( Катедралата ) е 7 км - което е почти наполовина отколкото Катедралата - Владиславово . Според мен трябва да се насочиш към околностите на Варна където почти всичко което го искаш е в наличност . Виница също не е лош избор . Комуникации + транспорт и близост до морето .

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Най добрия хард дик?:-)
    От Popkaro във форум Общ - хардуер
    Отговори: 13
    Последно: 06-08-06, 17:33
  2. Кой е по-добрия избор?
    От Whiskey във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 15
    Последно: 24-07-04, 21:42
  3. Кой е по-добрия избор?
    От WarLord във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 6
    Последно: 08-03-04, 11:20
  4. Отговори: 7
    Последно: 13-01-04, 05:01
  5. Най-добрия:АХ-7
    От DPetrov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 27
    Последно: 04-06-02, 16:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе