По добре инвестирай в слънчева батерия или слънчев бойлер. Ще дадеш повече но си заслужава.
По добре инвестирай в слънчева батерия или слънчев бойлер. Ще дадеш повече но си заслужава.
В днешният брой на вестник 168 часа на 3/4 от страницата е публикувана статия с заглавие "Нови технологии намаляват сметките" е направена реклама на IESBOX.Дивайса струва само 65 лева,има гаранция 2 години и покрива мощности до 15 кВ.Добре е да се използва кагато използвате климатици,хладилници,прахосмукачки,телевизори,компютри,миялни машини,фризери,офис техника и луминисцентни осветления.
За правилната работа се уверете че светят 2-та индикатора на корпуса.
Устройството използва съвсем нова технология за мониторинг и управление на фактора мощност в работата на ел.уредите.
Всичко това е от статията.
Не мога да разбера вие как на това устройство му викате че било прост кондензатор-хората са го нарекли съвсем нова технология.Просто явно устройството все още не е патентовано в България и света, затова технологията е замаскирана като кондензатор,с цел предпазване от копиране в китайски цехове.
Има и още обяснения,снежинките са набутани в статията,но ме мързи да преписвам.
Нека лова на шарани започне СЕГА !
Ама как няма да е свръхнова мега хипер гига яка технология.
А бе, преди сякаш с малко по-сложни неща баламосваха хората, в последно време съвсем за прост народ ни имат светските тарикати.
На мен ми се струва, че на журналистите им падна нивото страхотно. Само не мога да разбера как се финансират толкова много вестници, радиа и телевизии.
Някой чувал ли е, напоследък да са изобретявали "перпетум-мобиле"!? Ако не, да знаете, че сте в голямо неведение! Що не слушате к'во ви разправят журналята, а!? Само дето в статията са забравили да упоменат, че с оня кондензатор климатика може да работи 16 часа след като енергото ви спре тока, ама боилера не трябва да е включен, защото електромера ще се повреди от реактивната енергия и т.н.
Тя простотията не ходи по гората и докато има балъци, ще има и трикати.
Аз купих едно такова наскоро дето струва 60 лева и ще опитам. Не мога да говоря наизуст до като не съм пробвал. Най точния вариант е дали даден уред има ефект е: просто тестваш и виждаш резултата. Тестовете и опитите са майки на откритията в науката! В къщи има 4 компютъра ( единия е рутер с Linux който споделя интернета на другите 3 ) постоянно включени, и сметките са не повече от 55-60 лв. Направо е смешно да се говори че компютъра горял ток - нали захранващия му блок спира този силен ток 220 V и го прави на 12 V. Иначе ако влезе вътре 220 V цялото дъно ще се стопи. Е и какво 12 V ще ти върти на силни обороти електромера ли ? Друг е въпроса че някой захранващи блокове са по 200 W или по 500 W, но ако е марково захранването то си взима колкото ток му трябва, и няма опасност да ти върти на силни обороти електромера! И трите ми компютъра са със FORTRON BLUE STORM 500 W оригинални, като само едното захранване струва 140 лв. понеже не са ментета. Само на рутера с Linux захранването е 400 W пак същата марка. И никога не ми е гръмнала някоя космическа сметка за ток! Така че няма от какво да се притеснявате че компютрите горяли ток. Знам го от опит това. Това са глупости. Работете си без да се притеснявате, и можете спокойно да си ги оставате включени 24 h до като сиидвате или теглите, както правя аз например.Най високота ми сметка за ток е 60 лв. и то не винаги стигам до там. Мощните уреди от които можем да се притесним че горят обилно ток са: климатиците ( два големи мощни двигателя вътре в помещението и отвън ), готварските печки, духалките за отопление дето са по 1600 W, прахосмукачките дето са минимум 1000 W и нагоре. Хладилниците ако са клас "А" както и пералните - не са чак толкова консумиращи.
Правиш ли въобще разлика между мощност и напрежение? Това дето правело от 220 волта на 12 и оттам икономисвало направо изби рибата. Дай тогава котлоните да ги направим на 12 волта, бойлера също, и ще харчим съвсем малко :§ А за "двата мощни двигателя" във вътрешното и външното тяло на климатика - нямам думи. Какви мощни двигатели? V-образни? Този дето върти вътрешното вентилаторче само помирисва напрежението, колкото до консумацията на климатика - тя идва от компресора му.
Браво, това устройство е точно за теб.Първоначално публикувано от USAF
Естествено че правя: дори единицата за мощност съм я описал W ( ватове ), единицата за напрежение V ( волт ) и големината на тока А ( ампер ), единица за съпротивление Ом........ сега уроци по електротехника ли си предаваме ? Пропуснах да отбележа че ако измериш с мултицет 2 еднакви захранвания, само че едното марково а другото менте, примерно 500 W, ментето винаги ще покаже по малко от това което пише на лепенката на захранването, както и марковото винаги си показва точно. Мисълта ми беше че някой по горе включил в консумацията на ток и компютри, а какво да кажа аз като в къщи имам включени 4 PC-та по 24 h без прекъсване, понеже имам и WEB-сървър........ и въпреки това нямам големи сметки за ток. Да не се притесняват хората от компютрите си че горяли ток - това е което исках да кажа. От климатици не разбирам и не съм наясно - от там съм далеч, само знам че капацитета на двигателите им, не е много малък.Първоначално публикувано от Madmardigan
Честито, ама трябвало от 120 да купиш...........Първоначално публикувано от USAF
@USAF
Тя темата си предразполага към писане на глупости, ама толкова забавни "научно обосновани" бисери не бях очаквал.
Който не вярва да дойде в къщи и да види че имам 4 включени PC-та денонощно и да му покажа бележките за сметките от тока ! Само че когато фактите говорят и Боговете мълчат!
Човека е образован,не може да му се присмивате.Първоначално публикувано от etg
Днеска е попълзял по всички анкети от 2009 година и в една от тях пише "Полувисше във Варна МЕИ, специалност микроелектроника и кибернетика."
Който ходи в тях, да не го предизвиква,че притежава оръжие и може да стане мътна(инфо от анкетите)Първоначално публикувано от USAF
А който иска да го обере,след няколко месеца ще ходи в чужбина(инфо от анкетите).
Ти направо що не си публикуваш адреса в http://pleaserobme.com/ ,та да ти дойде акъла?
Ами гледам че има хора които си мислят че компютрите горяли ток, а това направо е смешно да се коментира. Да ме оберат ли - жалко че няма какво да ми вземат само. Не съм казал че съм образован, професор и т.н. просто писах какво образование имам Друг е въпроса че в днешните години, полувисшето го имат за средно, и не го смятат вече. Мисля че няма нищо лошо в това да съживим някоя позабравена темичка, но да е забавна и интересна. Не плаши хората - не съм чак толкова опасен стрелец да гърмя по всеки, ти ме изкара направо като тексаски каубой който гърми по всеки ако не му е кеф. Ами който иска да заповяда на купона - имам с какво и да го почерпя за пиене Имам уискита, водки, ликьори, вина.......всичко. Между другото форумчето тука е направо супер забавно - харесва ми.
Абе как да не горят ток компютрите, моя консумира между 130 и 180W , мреил съм го с ват метър. Ясно ли ти е какво представлява ватметъра?
Та 130W по 24h по 30 дни 93,6kWh или около 13-14лв. Моя комп е Core 2 Duo Е8200 с 6GB RAM, 3 харда, твойте компове може да са по-слаби и да харчат по 100W или по-малко, не те знам ама факт от ватметъра е че компа харчи ток.
А влизал ли си в дейта център да видиш какви трансформатори и огромни генератори за резервно захранване има там?