Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

Разочарован съм от интернет доставчиците във Варна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Re:Разочарован съм от интернет доставчиците във Варна

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    SPnet не е точно типчна кабеларка, а единствената фирма в БГ предлагаща интернеп по пасивна оптична мрежа(PON). Във Варна в кв. Чайка се предлага тази услуга. Не искам да правя реклама на фирмата, но фактите са си факти. В момента няма еднозначен отговор кой доставчик е най-добър. И БТК си има немалко проблеми, като и СПНЕТ.
    Не знам какво е предимството на това, но знам че половин ден нямахме интернет (т.е. SPnet потребителите във Варна нямаха, ние си сменихме просто кабела на Vivacom ADSL ) защото на SPnet незнам си къде им спрял тока, а кой да купува UPS-и и генератори ....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Истината е, че ако всеки не си правеше пас и да прехвърля отговорностите, кабелите отдавна трябваше да са под земята. Защото закона го има, но не се знаело кой трябвало да следи за изпълнението му. Що за глупости са това, абсолютно безхаберие отново от страна на държавата.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Това, че кабелите са под земята нищо незначи. Брат ми е на Кейбълтел. Техните кабели са под земята. Ела да видиш какво се казва скапан интернет, при това доста често прекъсва. Освен това те оставят и без телефон. Абсолютни мизерници. Има познати на БТК. Някои от тях имат постоянни проблеми, а да се свържеш с поддръжката им е мисията невъзможна. Вярно е, че на някои места БТК са си много добре. Между другото в центъра има доста хвърчащи кабели на БТК. Не ги хваля Спнет, но са ена добра алтернатива за Варна. Прости БТК не са толкова добри колкото някои ги изкарват.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Да трагедия са кейбълтел, но вероятно няма друг в района където живее брат ти с прекарани подземни кабели. Ако бяха два оператора едва ли щеше да е толкова зле положението

6. GGG
    GGG е офлайн

Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    SPnet не е точно типчна кабеларка, а единствената фирма в БГ предлагаща интернеп по пасивна оптична мрежа(PON). Във Варна в кв. Чайка се предлага тази услуга. Не искам да правя реклама на фирмата, но фактите са си факти. В момента няма еднозначен отговор кой доставчик е най-добър. И БТК си има немалко проблеми, като и СПНЕТ.
    Ще можеш ли да ми кажеш какво е конкретно положението за кв.Чайка, за интернета по пасивна оптична мрежа(PON).За момента с АДСЛ на бтк но се двуомя за интернета на СПНЕТ( PON ).При мен положението с интернета е добро за скороста но относно лошия модем който при натоварване и малко по високи тимператури се скапва.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Ако имаш възможност за ПОН въобще не се чуди

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Стана въпрос за бТк те причината да съм на спнет, упорито ги ползвах 2-3г. но накрая успяха да ме откажат. В момента на работа съм с бтк, толкова често прекъсва без причина добре ,че не зависим толкова много от интернет.
    Прекъсвания от 1-2 часа често ,а модема забива ежедневно.

В къщи минах на 35мбит тарифа. Скоростите за пиъринга са упоменатите за чужбина малко падат, но повечето си ги поддържа. За 22лв. бтк са много далече.

В къщи при тест сървър Лондон спиид тест-а на дава пинг ~100 в монета бтк е 176.

При игра на battlefield 2142 пинг е 40-50мс което преди на бтк се движеше между 100-120, разликата се усеща сериозно.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

всичко е до конкретното състояние на кабелите до входа, от входа до дома, модема и т.н. (питай stenly)

аз никога не съм се оплаквал от скоростта на бтк, в момента към споменатия лондон пингът наистина е куц - 182, но скоростите са си чудни за договора (12down/1up) - 10.19/0.84

изкушението PON ще набере сила чак когато Spectrum покрият нещо повече от 5 блока във Варна, защото се оказва, че на БТК инфраструктурата просто не може да поддържа >12мегабита (тя и тях трудно поддържа на повечето места).

слуховете за 24 мегабита коледни/новогодишни промоции се отменят

11. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

За да съм честен ще споделя с вас, че на скоро се случи "чудото" , което чаках доста време. Един доставчик се престраши и реши да пусне кабели (подземни) макар и ползвайки каналната мрежа на БТК. Вероятно и за това цените му са малко по-високи от останалите, но все пак всичко е подземно и до колкото разбрах има възможност да се пусне оптичното влакно дори в дома. Вече имам някаква реална алтернатива

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FearMe

аз никога не съм се оплаквал от скоростта на бтк, в момента към споменатия лондон пингът наистина е куц - 182, но скоростите са си чудни за договора (12down/1up) - 10.19/0.84
    ОК, радвам се че си доволен, просто констатирам ,че при мен за същите пари спнет ми дава доста повече. Подчератвам не ценя само скоростите които предлагат- имат доста по по-добра поддръжка и при мен лично по-надежден нет.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Помощ за Кабелна(сателитна)+Интернет за Варна
    От pa6kyl във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 5
    Последно: 16-06-12, 12:31
  2. Интернет доставчик гр. Варна и Quarto
    От MAKAPOB във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 30-01-10, 03:24
  3. Интернет доставчици за гр. Варна
    От milenk във форум Мрежи
    Отговори: 17
    Последно: 09-08-07, 22:44
  4. Отговори: 10
    Последно: 09-12-06, 09:50
  5. Интернет във Варна
    От dimi във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 11-08-04, 21:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе