Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 25

Разочарован съм от интернет доставчиците във Варна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Разочарован съм от интернет доставчиците във Варна

Преди ми беше ясно, че на ADSL във Варна няма алтернатива. Ама си викам за близо 3-4 години нещата е трябвало да се променят (от 4 години съм на ADSL). Променили са се привидно, или се променят прекалено бавно. Да вярно в квартала ми вече има 3-4 доставчика за сравнение от преди. Но като се замисля има ли реална полза от тях, ами според мен твърдо не за момента. Кабелите са все още хвърчащи, суичовете си висят по стълбовете за осветление. Единствено обещанията за скорости са много гръмки, чета по рекламите 30-40-50 мбит, но в последствие се оказва, че това е сбор от ъплоуд, даунолуд + локална скорост (за града). Други пък обещават оптичен кабел до сградата, след като поразпитах всичко стана ясно. "Оптичния интернет" не бил много оптичен и кабела въобще не идваше до сградата. За скоростите важи същата схема с локалната. Все пак има лъч надежда, разбрах, че вече се предлагал PON в някои райони на града, за съжаление твърде малко, и мрежата се разраства бавно. Както и да е реших да се доверя на един доставчик, понеже ми се струва, че се стараят да правят нещо и бих преглътнал прекъсванията при бури на ЛАН-а. Та обадих се на този доставчик понеже бях виждал, че на 15 метра по надолу по улицата включваха и кабела минава точно пред къщи. Казаха ми, че ще проверят и ще ми се обадят. Ок изчаках няколко дена, и когато ми се обадиха за голямо мое очудване ми съобщиха, че нямало техническа възможност. Ясно ми беше, че момичето на телефона няма идея дали имат или нямат, а просто така са и казали и за това не приказвах повече с нея. И така останах крайно разочарован, че не искат да ми вземат парите, но щом така са решили няма да им се моля. Все пак трябва да имаме някакво себеуважение. За капак на всичко в квартала ми се копае почти през месец, да знам, че е за ток и с него успоредно не могат да се полагат други кабели, но също така от време на време се копае и за съобщителните кабели. Почти на всяка улица има шахта за оптичните кабели. Къде по дяволите са тези кабели и за какво за тези шахти след като, по стълбовете има тонове все още висящи такива ? Всичко на всичко видях само от две шахти да излиза кабел и да е качен някъде или да влиза в сграда. Не знам защо така се получава. Там където има някаква подземна мрежа (за целия град говоря) скоростите в повечето пъти са трагични и поддръжката също. Естесвено има и тук таме изкарани точки до по-големите блокове, но те май също не са много. Не знам къде са тези оптични кабели дето все ги режат и все се обвиняват един друг. Толкова копане през последните години, гръмки обещания и от страна на Овергаз и в частност Вестител, но и от там отказаха да ми вземат парите. И така се оказва, че ако искам надеждна услуга с нормална скорост за прилични пари нямам друга алтернатива все още освен ADSL.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Re:Разочарован съм от интернет доставчиците във Варна

Как може да харесваш ADSL-а ?! Имат супер нестабилна мрежа - падна поне 2 пъти по няколко часа в продължение на само няколко години ...

Подкрепям те. За домашен интернет, за мен Vivacom ADSL-a няма конкуренция.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Не е перфектна, но сравнение с кварталния лан за мен лично е в пъти по-добре. Там трябва да давам още по 5 лв на месец за телефон да им се обаждам, като остана без интернет

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Ползвам spnet сега минах на 1г. договор 22лв на месец 35Мбит от време на време се скапват ,но реагират бързо и е сравнително рядко ( най-вече есента когато започнат бурите).

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Zygot
    Ползвам spnet сега минах на 1г. договор 22лв на месец 35Мбит от време на време се скапват ,но реагират бързо и е сравнително рядко ( най-вече есента когато започнат бурите).
    а това http://www.speedtest.net какво показва (примерно към софия) ?

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

И аз съм на SPNET и спиид теста си показва толкова за колко плащаш и във двете посоки, за разлика от БТК, които са много бавни в upload-a.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

само да не вали че........

10. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    само да не вали че........
    Именно, мислех си че при толкова копане вече кабелите ще са под земята и няма да има проблеми от този род, но уви

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

моят ъплоуд е 0.9 - 1.0 мегабита при макс по договор 1.0 (адсл)
    не виждам причина да се оплаквам

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    моят ъплоуд е 0.9 - 1.0 мегабита при макс по договор 1.0 (адсл)
    не виждам причина да се оплаквам
    Зависи къде се намираш.А в ЗПЗ е слаб трафика -на данлоуд стига 60-80кБ , но най-често е около 40-50. Оправдание е старото трасе и отдалеченост над 5 км и няма оправия. Преди време имаше ЛАН на Юникомс и беше много по-добра скоростта, но тогава се гледаше да няма облаци и да се дърпа кабела , че ставаха големи фоерверки при гръмотевица.

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

За жалост, интернета не се простира само до София .... а SPnet като типична кабеларка, умира извън БГ. Speedtest с америка - БТК 8-12 МБ, СПнет 2-5... едното се води 12мбпс, другото 35мбпс.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

SPnet не е точно типчна кабеларка, а единствената фирма в БГ предлагаща интернеп по пасивна оптична мрежа(PON). Във Варна в кв. Чайка се предлага тази услуга. Не искам да правя реклама на фирмата, но фактите са си факти. В момента няма еднозначен отговор кой доставчик е най-добър. И БТК си има немалко проблеми, като и СПНЕТ.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

PON-a е наистина хубаво нещо и скоростите си отговарят. За съжаление за момента граничи малко с екзотиката защото не се предлага за целия квартал ами за по-голяма част от блоковете до колкото знам. От скоро пише, че имат и в Кайсиева градина. За лана не знам как е, но не ме и интересува освен ако кабелите не са под земята, защото едно от важните неща е да имам интернет, може и малко по-бавен (на хартия), но поне надежден

Малка корекция Спнет не е единствената. ITD също предлагат в Търново и Пловдив оптика до дома, но не знам дали е PON

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Оптика до дома предлагат много фирми, но не е ПОН.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Все още не ми е активна новата скорост. Принципно 5Мбит ми е уплоуда(международен) тук е по-нисък предполагам от часа в който е правен теста.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за Кабелна(сателитна)+Интернет за Варна
    От pa6kyl във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 5
    Последно: 16-06-12, 12:31
  2. Интернет доставчик гр. Варна и Quarto
    От MAKAPOB във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 30-01-10, 03:24
  3. Интернет доставчици за гр. Варна
    От milenk във форум Мрежи
    Отговори: 17
    Последно: 09-08-07, 22:44
  4. Отговори: 10
    Последно: 09-12-06, 09:50
  5. Интернет във Варна
    От dimi във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 11-08-04, 21:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе