Прекалено смъртоносен е,за да сме с капаци...
Прекалено смъртоносен е,за да сме с капаци...
вярно!Първоначално публикувано от cvb
по-малко от 1%, дори някъде към 0.1% - като всички сезонни грипове
Е кво му е смъртоносното 7-8 човека, и то защото са се държали до последно. Това си беше най-обикновен грип, просто всичко се пресили за да могат да се купуват ваксини. Всеки сам да си направи изводите в чий интерес е!?
Смъртността от свински грип е по ниска от сезонния грип. Освен това вирусът не е нов. "Roche" направиха голям удар с продажбата на Тамифлу. Нищо, че и евтиния ремантадин също дейста на този вирус, но упорито се твърди от някои доктори, че не е така. То даже си го пише в характеристиката на препарата.
Е докторчето по-горе иска и той да облаже от паниката - става ама айде да се договорим - почваме в паниката да повтаряме, че грипа се предава по свинско месо също. Поне и ние да намажем малко евтини пържоли.
Браво, пак позна! Последните дни мрат като мухи!Първоначално публикувано от cvb
А то остана ли вече някой неболедувал от грипа у нас? Поне всички мои познати боледуваха, аз също.
Нормално грипче - хрема, кашлица, температурата даже под 38С. Обезсилва организма и трябват към 10-тина дни за пълното възстновяване, а още на 5-тият човек вече не се смята за болен.
За този грип така тръбиха, такава паника, поставяха камери по аерогарите, болните под карантина и т.н. И въпреки това не остана незаразен човек.
А аз си задавам въпроса: и какво ли ще стане, ако се появи истински опасен вирус-убиец? Май няма начин да се спре - така излиза от сегашната ситуация. Въпрос на време е да тръшне всеки, без значение в кой континент или страна.
Този вирус по принцип е много опасен. Предизвиквал е доста големи пандемии и затова паниката е голяма. Пандемията от т.нар испански грип през 1918г. е била точно от грипен вирус тип А H1N1. Свинския грип в крайана сметка се разпространи в целият свят, но смъртността не превиши стойностите на сезонния грип. Аз също го изкарах този грип. Няма нищо страшно.