Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

SMS и от 500 - как да ги блокирам?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

SMS и от 500 - как да ги блокирам?

Абе колеги, някои знае ли как мога да спра този SMS СПАМ идващ от 500, 1000, 1500 и други такива щури номера?! Не помня никъде да съм посочвал, че желая да получавам такива рекламни СМС-си от тези игри за малоумници... И кофтито тук е, че няма как да се unsubscribe-неш, както като получиш СПАМ по е-меила например...
    Някакви идеи...

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Re:SMS от 500 - ииихаааааааааа

Оплачи се на оператора , че не желаеш да получаваш такива съобщения , можеш да ги осъдиш ако изрично не си дал съгласието си да получаваш рекламни съобщения.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re:SMS от 500 - ииихаааааааааа

Цитат Първоначално публикувано от dragomir7708
    Оплачи се на оператора , че не желаеш да получаваш такива съобщения , можеш да ги осъдиш ако изрично не си дал съгласието си да получаваш рекламни съобщения.
    И по кой закон ще ги осъдиш? Би ли ми посочил закона, члена и параграфа?
    Има си кодове за спиране на получаването на bSMS и всеки оператор е длъжен да ги обяви.
    За Мтел: http://www.mtel.bg/corporate/service...nistration.php
    "Получаването на bSMS информационна услуга можете да откажете чрез:
    * изпращане на SMS до кратък номер 1010. SMS-ът трябва да съдържа кода на услугата и командите stop или off за спиране на получаването, play или on за възобновяване.
    * обаждане до оператор на номер *88."
    За Vivacom http://www.vivacom.bg/bg/business/pr..._uslugi_/bsms/
    "# Всеки клиент има право да спре получаването на кратки съобщения от даден Бизнес SMS номер, като изпрати sms с текст "stop" към съответния номер
    # Ако клиент пожелае да възобнови получаването на кратки съобщения трябва да изпрати sms с текст "start" към съответния номер"
    За Глобул http://www.globul.bg/bg/sms_firma.html
    "Всеки клиент на GloBul може да откаже или разреши получаване на SMS-и, изпращани от клиенти на услугата SMS Фирма. Този контрол се осъществява чрез изпращане на SMS команди до номер 5000:
    * A 555 - за активиране на услугата;
    * D 555 - за деактивиране на услугата."

5. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Re:SMS и от 500 - как да ги блокирам?

това за bSMS са е добре като идея. Въпроса е, че съобщенията от различни номера са толкова много, че не може да разбереш кои от къде изпраща...

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

звънни на *500 от телефона който искаш да престане със спама и на оператора кажи че искаш да не получаваш този "спам"

7. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Понеже ползвам корпоративни симкарти, от Глобул ми казаха че било заложено в договора ни да получаваме спам. След поне 5 обаждания на 123 и караници спряха СМС-ите. Договора обаче изтича след 15 дни, преговарям със всички оператори които дават оферти. На Глобул им казах вече защо няма да преподпишем с тях.

8.  

9. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    Понеже ползвам корпоративни симкарти, от Глобул ми казаха че било заложено в договора ни да получаваме спам. След поне 5 обаждания на 123 и караници спряха СМС-ите. Договора обаче изтича след 15 дни, преговарям със всички оператори които дават оферти. На Глобул им казах вече защо няма да преподпишем с тях.

10. VPM
    VPM е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Живее в
    София

До колкото знам и на трите оператора ги пращат тези СМС-и. Аз ги получавам и на двата си телефона - личен глобул и корпоративен глобул. Обадих се от личния на номер 123 и ги помолих да не ме притесняват, а те ми отговориха, че не ги пращат те, а Нова телевизия.
    Аз: Ама как така, не може ли да се спре това нещо?
    Глобул: Е, може, ама трябва да пратите СМС с текст STOP на номер 500 (или подобен номер).
    Аз: Колко ще ми струва този СМС?
    Глобул: 1.20 с ДДС.
    Обясих й на мацката, че няма да платя за такъв СМС,че това за мен е класически рекет, и че трябва да уведоми шефовете си за моето мнение. И толкова.
    Случайно или не - на личния ми номер не са ми пращали СМС-и от няколко дни

11. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Наистина точно така стоят нещата!

"3. Клиентси контрол:

* Всеки клиент има право да спре получаването на кратки съобщения от даден Бизнес SMS номер, като изпрати sms с текст "stop" към съответния номер
    * Ако клиент пожелае да възобнови получаването на кратки съобщения трябва да изпрати sms с текст "start" към съответния номер
    * Съобщенията за забрана и отмяна на забраната за получаване на Бизнес SMS-и се таксува спрямо тарифния план на VIVACOM клиентa"

За да спреш да получаваш SMS СПАМ от които и да е номер, трява да изпратиш SMS на съответния номер с текст STOP, като тои се таксува според "услугата" на съответния номер. Значи ако получавам SPAM от 10 номера, трябва да си приготвя 12 лв. Само дето след 1 седмица ще дойдат нови номера... 20 000 СМС-а струват 600 лв...

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Има решение на проблема...купувате си СМАРТФОН, инсталирате програма наречена ЧЕРЕН СПИСЪК... тези програми блокират позвънявания и SMS-си от номерата които желаете да не ви безпокоят...

13. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    * обаждане до оператор на номер *88."
    Lupus
    Точно така направих и аз преди близо година.
    От тогава не са ме безпокоили с реклами.
    Но миналата седмица получих такъв СМС от номер 500

14.  

15. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Има решение на проблема...купувате си СМАРТФОН, инсталирате програма наречена ЧЕРЕН СПИСЪК... тези програми блокират позвънявания и SMS-си от номерата които желаете да не ви безпокоят...
    Доста радикално решение, че и доста скъпо... Маи по изгодно ще е ако пратя СМС за блокиране

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Смартфон може да се купи и за 200 лева...ако не си готов да дадеш такива пари ,то да скъпо е...

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Вие не четете ли
    опитайте с *500 и им кажете че не искате спам!

Провереное - телефона на синът ми го "флудиха"
    направих го и готово !!!

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Mr.TECHNO, понякога с едно обаждане явно не става...

Преди почти година звънях на GLOBUL заради такова нещо и ми казаха, че "нямало как" (или май беше "не може") да спрат SPAM-а към телефона ми, понеже тоя SPAM влизал в политиката на компанията и в договорите на клиентите...

Това с black list-а на SmartPhone-а е доста добра идея! Специално Symbian S60 v.9.3 (Nokia E52) при мен си дойде с вграден Advanced Communications Manager, който предоставя тая функция. ;-)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Как да блокирам сайт?
    От SET_time във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-07-08, 17:51
  2. Windows firewall как да блокирам програми?
    От SET_time във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 15-03-08, 17:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе