Много стресиращо ми подейства. Случайно отворих прозореца и в първия момент помислих, че пада радиоактивната пепел от Фукушима![]()
Много стресиращо ми подейства. Случайно отворих прозореца и в първия момент помислих, че пада радиоактивната пепел от Фукушима![]()
Пепел ти на устата - нерадиоактивна. А колкото до снега и аз не очаквах, че наистина ще го има в средата на април, но нещата толкова се опатлаха, че вече не трябва да се изненадваме. 2012 идва...Първоначално публикувано от КрИс
Аз отивам на море за 2 седмици точно след месец и половина![]()
да не вземе да те изпревари и то да дойде при тебПървоначално публикувано от КрИс
......та знае ли човек
![]()
от доста години имам един мой си лаф, който се е потвърждавал ВСЯКА година:
"Минат ли априлските снегове, значи пролетта е дошла."
чувствайте се свободни да го ползвате и вие, досега e нямал грешка![]()
Тази неделя за един предиобед видях дъжд, слънце, градушка, слънце, сняг.............
Температурата се колебаеше с около 10 градуса през час
//Катунище, Котел
//майка ми живее там, а аз ходя понякога.........
има много гъби / и много градешки цигани, берящи гъби/
има и много билки по билото - мента, мащерка, кантарион, камшик,....
толкова е диво, че чак да ти хареса)
КрИс остава да си модифицираш колата ...като снегорин.може и да сключиш договор за подръжка на пътищата с общината...
http://club.panasonic.ru/upload/blog...1302333890.jpg
В Катунище е разкошно.Аз съм от Ямбол и често ходя там.
Това каза и брат ми, който ти е градски. Миналата година с жена ми изкарахме няколко дни нещо като почивка в Дъбовица(Шехово), където брат ми има къща. Може да си се отбивал на път за Катунище.Много спокойно полубалканско селце. Река, планина, гора...абе спокойствие. Не си падаме по отмора, гарнирана с тълпи летовници, скара-бира, сладолед, хотелски стаи, капанчета и т.н. Разходихме се до Медвен, Жеравна и Котел, но в Катунище не можахме да отидем, за което много съжалявам.Първоначално публикувано от edi1
По темата с априлския сняг: от познати чувам, че по нашия край на места температурите са се понижили до
-5°С тази седмица през нощта. Тук-таме снегът даже е успял и да се задържи за няколко часа. Вече не се учудвам много-много, понеже в последните години при нас често се случват инцидентни понижения на температурите под 0°С през април. Спомням си, че преди няколко години имаше и куриоз - майски сняг. А най-големият природен феномен, на който съм бил свидетел беше силен февруарски снеговалеж на едри парцали, който успя за часове да направи 40-50см снежна покривка и който беше гарниран с...гръмотевици и светкавици. Няма да го забравя никога. Беше на Трифон Зарезан. Годината не помня. Някъде м/у 1990-1992.
П.П. Гръмотевиците и светкавиците ги видях преди да "зарежа" . Не са в резултат на пиянско умопомрачение![]()
На Шехово доста често ходим за риба през пролетта.И в дясно от моста, щато влизаш в селото и на така неречения СЛЪНЧЕВ БРЯГ, сигурно си го чувал.![]()