В моя вход има някакъв незнаен тип, който явно е маниак на тема крушки. Най често се крадат от асансьора. Имало е случаи в които в три поредни дни слагам нови крушки и изчезват. Също така и от стълбищното осветление. Имам подозрения, че този тип краде крушките не за да ги ползва, а за да намаля по този начин общата сметка за осветлението и съответно да плаща с няколко стотинки на месец по малко. Да, имаме си индивиди във входа, които се пънат и спорят за всяка стотинка от общите сметки на входа.
И тъй като във входа ми повечето съседи не са с високи доходи, аз като самарянин съм се нагърбил за моя сметка да купувам от Метро стекчета от по 10 крушки, (40-ватови, няма по малки) които заминават доста бързо.
Много съм се замислял как да защитя крушките от кражба. В един момент си мислех да подменя фасунгите с такива за по малките крушки. Но явно целта на крадеца е не да ползва крушките, така че и по малките крушки сигурно пак ще изчезват. Мислил съм и какви ли не варианти как да разбера кой краде и по някакъв начин да се включи аларма или да го запиша с някаква си скрита камера... Яд ме е, че иначе съседите до един се възмущават от тези кражби и сред тях е и крадеца.
Моля дайте съвети и идеи