Като стана дума за голям ток, преди година отварях търговски обект и както се знае токът там е голям и промишлен и барабар Петко с мъжете,
намерих един момък от ЕОН да омагьоса електромера. Понеже човешката лакомия край няма реших да " оправим " и домашния . Пък и момчето имаше дар слово , отстъпка ми направи - 2 бр, от които единия промишлен
за 7 стотака - направо без пари, според него.
Мина месец.
Знам си аз, че след два месеца ще се осети " сладостта ". Мина още един - ПААААТ ени големи сметки, защото не гасях нищо нито в къщи нито на обекта. Звъня на пичлемето, то продължава да ме навива да чакам.
Най накрая ми писна да се надлъгваме, нямах му адреса да му строша тиквата и обещах да го изпортя в ЕОН-а, ако не ми върне $$ плюс дебелите сметки.
В ЕОН-а се ококориха, като разбраха че се оплаквам от техен работник, за дето ми е объркал електромера и не мога да крада. Мислеха, че се ебавам и ме накараха да напиша някакви простотии. Разбира се още на следващия ден еонската баничарка пред къщи в 7.00.
Убеждавах ги как идвам при тях с чиста съвест и не съм гепил и кВ от тях, тъй като ако беше така, изобщо нямаше да ги притеснявам. И ако не ме нахлузят с глоба ще им помогна с каквото мога. Явно и те решиха да се помайтапят и ми дойде сметка след няколоко дни за 1800 лв
Обаче кражбата от техните собствени бачкатори им разкатава фамилийката. Аз не знам на какъв олигофрен попаднах, но шефовете от ЕОН-а във Вн ( станахме направо дружки ) коментираха , че всеки месец биват освобождавани между 20 и 40 души по подозрение в кражба.
Та след годинка съдебен процес, нашия младеж се оказа " оправдан ", поради липса на доказателства. Е това е БГ - аз и още един свидетел срещу него, отделно има още висящи дела и младежа се е окопал като кърлеж и еонаджиите се чудеха как да го уволнят, без той да ги контраосъди за обезщетения...