Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22

LordOfTheRings Dvete kuli?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

филмът е екранизация => за по-широката публика => по-лесносмилаем => повечко храна за очите и по-малко за ума.

много неща от книгата са орязани, някои са и променени, доста от любовните интрижки са само загатнати, някои и от баталните моменти хич ги няма... все пак ако всичко си беше като по книгата трябваше да са 10 епизода, не 3. аз съм доволен от филма, по-добра екранизация не мисля че може да се направи, без да се претовари сюжета и без да се отегчи масовия зрител. толкин е много труден за задълбочено четене - повечето хора го "джиткат" по диагонал, да не говорим и че повечето не са чели "предания"-та и "силмарилион"-а. отново казвам, че според мен филмът е много успешен като реализация: визия, режисура, операторско майсторство и сценарий най-вече.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2002

...да не говорим, че "Силмарилион" започва да му харесва на човек чак след седмото прочитане...

4. Member
    Тук е от
    May 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by FearMe

филмът е екранизация => за по-широката публика => по-лесносмилаем => повечко храна за очите и по-малко за ума.

много неща от книгата са орязани, някои са и променени, доста от любовните интрижки са само загатнати, някои и от баталните моменти хич ги няма... все пак ако всичко си беше като по книгата трябваше да са 10 епизода, не 3. аз съм доволен от филма, по-добра екранизация не мисля че може да се направи, без да се претовари сюжета и без да се отегчи масовия зрител. толкин е много труден за задълбочено четене - повечето хора го "джиткат" по диагонал, да не говорим и че повечето не са чели "предания"-та и "силмарилион"-а. отново казвам, че според мен филмът е много успешен като реализация: визия, режисура, операторско майсторство и сценарий най-вече.

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

A ti 4al li si knigata?

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

[] "книгата" е в идейна последователност: недовършени предания, силмарилионът, билбо бегинс или дотам и обратно, трилогията властелинът на пръстените. иначе аз съм ги чел в последователност билбо бегинс (баба ми го четеше като малък преди да заспя), властелинът, недовършени предания 2, силмарилионът, недовършени предания 1 (защото не можах да си го намеря като излезе първото издание). преданията са недовършени, защото толкин умира и те са съставени от сина и жена му по оставените нахвърляни записки. но то си личи и по малко по-различния стил.

та с други думи, да, чел съм ги [].

p.s. не обичам фентъзи и всичко на всичко съм чел толкин, хрониките на амбър на зелазни и войната на безсмъртните на фармър. за мен фентъзито се изчерпва с тези три саги и всичко друго е помпане на гуми и плащане на кг.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Феарме да не сме връстници, че и аз май точно в такъв ред съм ги чел, с тая разлика, че Билбо Бегинс сам съм го чел

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

look @ my profile, dude [:D]

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2002

I az trqbva da q vzema taq kniga da q read- na. Ot kude moga da si q drupna?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. pomognete - koq ot dvete audio sistemi
    От lud_fen във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 6
    Последно: 10-07-04, 10:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе