Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 34 от общо 34

Интересно

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Интересно

VanDan, като човек живял цял живот в къща, не съм се замислял сериозно в/у ползата и вредата от преминаването на тръбите на Топлофикация през даден апартамент, щото не ме е вълнувало. Доста познати също са ми ревали за някакви начисления от тръби, но досега ги оправдавах безрезервно, приемайки, че топлофикациите са кръвопийци. Ама като се замисля, ако тръбите са 60°/70°, то направо работата си отива на прилично радиаторче и това във всеки апартамент и има резон да се плаща. Да, ама, дали топлофикациите предлагат навсякъде прилична услуга? Щото хубаво ще плащаш за тръби, но ако тези тръби са студени или в най-добрия сличай хладни...?
    А за климатиците по фасадите - подкрепям изцяло, но ако се даде гратисен период 5/10 години. До тогава сега работещите машини в болшинството си ще са предали богу дух, а новоинсталираните да са само по предписание за естетичен и безопасен монтаж. Това едва ли ще се случи по ред причини, но би било добре все някога да стане.

2.  

3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

@avast3 проблема би следвало да си е на топлофикация с неизолираните тръби а не да рекетират хората които не искат услугите им и то в собствения си имот. По тяхната логика да вземат да турнат и такса затопляне на града с инсталациите до сградите, които са под улиците и да плащаме всички някаква такса, какво ще кажеш? В края на краищата който не желае техните услуги да вземат да си изолират тръбите или каквото си решат друго да нямат загуби ама да изнудват хората така не е редно...

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

ivodivo, съгласен съм с теб, че никой не е длъжен да плаща за "нещо", което не желае. Но при това заварено положение, как си представяш изхода от ситуацията? Топлофикациите едва ли ще изнесат тръбите външно по фасадите по ред причини. Ако решат да изолират съществуващите тръби(в което се съмнявам), то пак едва ли ще се случи без проблеми. А и как си го представяш като процес и технология това изолиране с финален резултат естетично изглеждащ и подхохдащ на интериора на всяко жилище?
    П.П. И в тази връзка а и по темата: Ако аз живея в апартамент и се топля на твърдо гориво, централно отопление, газ или на ток(радиатор, конвектор и т.н. но без климатик). Длъжен ли съм да търпя дрънченето, бученето и други неприятни звуци+заледяване на площадките пред блока от размразяване на бръмчалниците, щото някой решил да се топли с климатик? Защо да си тровя нервите и да търпя това? Ми който иска да се топли с климатик да му измисли такова място, че да не ми пречи на мен и околните. Да си му резва тръбите и да го мята по мазета и тавани или на мама си у...и да му прекарва наново тръбалаците откъдето си иска.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... То и аз не съм длъжен да търпя съседа да чука жена си в 5 сутринта и тя да крещи като заклана. Не съм длъжен да слушам как другия съсед си форсира колата сутрин в 6 след като 40 мин се мъчи да запали. Как отвън лаят любимите песове на кучкарите и детето ми се буди с рев. Някой да не ме пита...

Добре е да има ред, но първо той е за държавните институции. Цял министерски съвет е накичен с климатици. Там таваните са над 3 метра. Да не ми да не могат да сложат централна климатизация? До сега спаха, изведнъж Диков се сети, че съществувал.

Коментар по радиото: "г-н Диков, главният архитект на София, представете си, София имала главен архитект. Та същия се сеща два пъти годишно да напомни за себе се, ако някой не го е забравил. Този път се е заканил, че ще премахни всички климатици от фасадите на сградите с двете си ръце...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Интересно...
    От G_R_U във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 12
    Последно: 13-05-05, 22:59
  2. Интересно :-)
    От DarkRose във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 5
    Последно: 22-03-05, 01:36
  3. Интересно :))
    От gkirev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 22-10-03, 20:52
  4. Интересно местенце
    От nikolin във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 25-11-02, 20:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе